Εδώ χανόμαστε, η Διαστημική Υπηρεσία μας έλειπε...

on .

-  Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

Το ζήσαμε κι αυτό... Ιδρύθηκε Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία, η οποία όπως ανακοίνωσε πομπωδώς ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς εκτόξευσε και... πύραυλο - δορυφόρο στο διάστημα! Και έγινε τό..." σώσε"! Δικαίως, εδώ που τα λέμε, γιατί το μόνο που δεν περίμεναν οι Έλληνες ήταν αυτό.
«Μετά από πολλά χρόνια απουσίας, η χώρα επέστρεψε στον τομέα του Διαστήματος», είπε έμπλεος υπερηφάνειας ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, που όμως απέφυγε να πεί ότι ο δορυφόρος είναι συμφερόντων Αραβικής εταιρείας και η Ελλάδα θα πληρώνει σε αυτή για να ενισχύσει, υποτίθεται, τις τηλεπικοινωνίες της.
Η ανακοίνωση θυμίζει την παροιμία με τον κόσμο πού χάνονταν και τα «κορίτσια» που λούζονταν. Η χώρα μας βρίσκεται στα σαγόνια του καρχαρία, του Δ.Ν.Τ και των εταίρων δανειστών. Η νέα διαπραγμάτευση αποτέλεσε Βατερλώ, νέα εξοντωτικά μέτρα ψηφίστηκαν, τα capital controls κρατούν κλειστές τις τράπεζες, οι πολίτες σε απόγνωση.
ΜΕ αυτό το κλίμα και μιά έκδηλη αγανάκτηση, το τελευταίο που ανέμεναν οι Έλληνες ήταν η Διαστημική Υπηρεσία! Εδώ δεν μπορούν να επιβιώσουν καλά - καλά και έρχεται ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππάς να προκαλέσει. Διότι , όταν δεν μπορούμε καλά- καλά να ζήσουμε και όλοι τρέμουν γιά το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, είναι παρανοϊκό να συζητάμε για ...πυραύλους, γιατί γινόμαστε εμείς ... «πύραυλοι»!
ΟΜΩΣ, μπορεί η χώρα μας, που βρίσκεται σε μιά ιδιότυπη χρεοκοπία, να λειτουργήσει μια Διαστημική Υπηρεσία, που χρειάζεται εκατοντάδες εκατομμύρια; Από που θα τα βρει, όταν δεν είναι σε θέση να στηρίξει τις κοινωνικές - προνοιακές της δομές; Θα δανειστεί πάλι ή θα τα αντλήσει από νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, ξεζουμίζοντας ακόμη περισσότερο τους δυστυχείς;
ΑΛΛΑ ξεχάσαμε, δεν υπάρχουν πια τέτοιοι, εξέλιπαν τα φαινόμενα να ψάχνουν στα σκουπίδια οι Έλληνες! Το δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης σε τηλεοπτική εκπομπή! Σίγουρα ο υπουργός δεν γνωρίζει τι συμβαίνει. Δεν «περπατάει» και γι’ αυτό δεν βλέπει ότι οι αναζητούντες λίγα αποφάγια στα σκουπίδια, αυξήθηκαν!
ΑΡΑ; Απλώς μας δουλεύουν οι άνθρωποι. Συστηματικώς και αγρίως. Κατά τρόπο απροσχημάτιστο και συνεπώς προκλητικό. Το κάνουν για αποπροσανατολισμό, για να αποσπάσουν την προσοχή μας από τα πολύ σοβαρά προβλήματά μας. Πότε με το ...πλεόνασμα, το πεντακοσάρικο δώρο, το βγαίνουμε στις αγορές, δήθεν δεν συμβιβαζόμαστε και τώρα με το ...διάστημα!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ δύο πολύ ωραίες λέξεις, που τις πρωτοχρησιμοποίησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, για να περιγραφούν τέτοιες τακτικές: Υψιπετείς! Αιθεροβάμονες! Θα συμφωνήσετε ότι αποδίδουν την πραγματικότητα σε ό,τι αφορά εκείνους που ανέλαβαν να μας σώσουν και αντί γι’ αυτό βγάζουν όλα τα ...εσώψυχά τους και τις ...αστρικές Αριστερές φαντασιώσεις τους.
ΑΣ πούμε τώρα, πως μιά τέτοια Διαστημική Υπηρεσία είναι απαραίτητη σε μιά σύγχρονη χώρα. Ακόμη και γιά λόγους εθνικής ασφάλειας που επικαλέστηκε ο υπουργός. Έχει κάποιος την αίσθηση ότι η Ελλάδα είναι μιά σύγχρονη χώρα, έτσι όπως αυτή ορίζεται; Όταν έχει 1,5 εκατ. ανέργους, τριακόσιες χιλιάδες κλεισμένες επιχειρήσεις, παιδιά που πεινούν, αστέγους και χιλιάδες λαθρομετανάστες να επιδεινώνουν τα προβλήματα;
ΟΙ πολλές κουβέντες δεν ωφελούν. Η κατάσταση είναι τραγική και θα χειροτερέψει. Αυτό να δεί πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση κι ας αφήσει για... αργότερα τους οραματισμούς γιά το Διάστημα, που ...κι αυτό δεν έχει καμμιά διάθεση να υποστεί ό,τι και η Ελλάδα! Ας το αφήσει στην ησυχία του και ας δεί τι θα κάνει με τους δανειστές που την εξευτελίζουν, μαζί κι εμάς όλους...