Αρνητικό πρόσημο…

on .

Αποδεικνύεται καθημερινά, πως στην πολιτική, δεν χρειάζονται οι εγωισμοί, οι… τραμπουκισμοί και οι λαϊκισμοί! Είναι τρία πράγματα, που δεν τα έχουν ανάγκη, οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί…
Απεναντίας, πρέπει να αναδεικνύεται κάθε φορά, στον πολιτικό στίβο, ο προγραμματισμός, η νηφαλιότητα και της σκέψης η καθαρότητα…
Πόσα παραδείγματα, δεν μας απασχόλησαν, τα τελευταία 2,5 χρόνια, με αρνητικό πρόσημο, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ! (Ένα… συμπαγές σχήμα, ολίγης… Αριστεράς και αρκετής Δεξιάς πολιτικής…).
Αρχικά ήρθε ο Υπουργός Νίκος Παππάς και αναστάτωσε το τηλεοπτικό τοπίο! (Θα μου πείτε, αυτό ήταν σε καλό δρόμο; Όχι, αλλά και η εμμονή για 4 κανάλια, δεν ήταν στοιχειοθετημένη).
Αυτό το Νο 4 στην Κυβέρνηση, «έπαιξε» πολύ, αλλά κυρίως… σε άλλο έργο!
Τελικά, τα κανάλια θα είναι 7. Ήττα της Κυβέρνησης, που επέμενε… στα 4. Κι όμως, αυτή πανηγύρισε για το αποτέλεσμα! (Κάποιος πρέπει να πει στην Κυβέρνηση, πως όταν ο αγώνας λήγει 7-4, πρόκειται για βαριά ήττα και πρέπει και η ίδια να μάθει και να χάνει…).
Έτσι… «χάθηκε» και ο Υπουργός Νίκος Παππάς, από το προσκήνιο… Του άλλαξαν Υπουργείο και αν ρωτήσετε 100 Έλληνες και απαντήσει ένας, σε ποιο Υπουργείο βρίσκεται και τι… δουλειά κάνει, εγώ είμαι διατεθειμένος, να… του κάνω δώρο τον ΕΝΦΙΑ!
Το ίδιο συνέβη και με τον κύριο Κατρούγκαλο. Έκανε τη «βρώμικη δουλειά» στο Υπουργείο Εργασίας και τώρα κάπου «χάθηκε» στο Υπουργείο Εξωτερικών, αφού προηγουμένως «τακτοποίησε» καλά, μισθωτούς και συνταξιούχους!
Κατά τον ίδιο τρόπο «χάθηκε» ο Υπουργός Μπαλάφας, που από το Εσωτερικών, βρέθηκε στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και κάπου – κάπου, για να «εμφανιστεί» κάνει κάτι δηλώσεις του τύπου: «Έγινε μια στραβή, τι να κάνουμε», για το θάνατο του μικρού, μαθητή, από αδέσποτες σφαίρες, στο… πεδίο βολής του Μενιδίου!
Τέλος, πέρασαν στην «αφάνεια», τελευταία, και ο κύριος Φλαμπουράρης, ο Υπουργός με το κυτίο παραπόνων των πολιτών! Φαίνεται, γέμισαν τα κουτιά, με τα παράπονα των Ελλήνων πολιτών και τα… επεξεργάζεται στο εξοχικό του, στην Αίγινα!
Οι μόνοι που δεν «εξαφανίζονται» από την επικαιρότητα, είναι ο κύριος Πολάκης, ο οποίος… πολλάκις βρυχάται στο twitter, αλλά και ο κύριος Καμμένος, που με τις πράξεις του, ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο, εν μέσω καύσωνα!
Αλλά πολλοί «υπολογίζουν», πως και το φθινόπωρο θα είναι θερμό!
Και όποιος αντέξει…

Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής