Ο Αλέκος και ο Αλέξης…

on .

-  Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΙΑ*

 Γράφοντας, μερικά χρόνια τώρα και σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, αναφέρθηκα, σε πολλά κείμενα, στα… «κακώς κείμενα» του τόπου μας. Έγραψα για πράξεις και παραλείψεις παραγόντων της πολιτικής ζωής της χώρας, που επηρέασαν θετικά ή αρνητικά την πορεία της…
Δεν υπήρξα θιασώτης… της γλυφτικής τέχνης, δεν εκθείασα, ούτε «έθαψα» πρόσωπα, αλλά ασχολήθηκα και σχολίασα τις πολιτικές τους.
Σήμερα όμως, νοιώθω την ανάγκη, να εκθειάσω ένα πρόσωπο της αυτοδιοίκησης, τον Ηπειρώτη Αλέκο Καχριμάνη.
Τον άνθρωπο, δεν έτυχε να τον γνωρίσω προσωπικά. Με την ειλικρίνεια που με διακρίνει, θα σας πω, ότι δεν τον έχω ψηφίσει. Ίσως να είπαμε μια «καλημέρα» έξω από την Περιφέρεια, από αυτές τις καλημέρες, που λέει ο Αλέκος, σε εκατοντάδες συμπολίτες μας, καθημερινά.
Δεν με ενδιαφέρει αν ο Περιφερειάρχης είναι αριστερός, δεξιός ή κεντρώος (αχ αυτές οι ταμπέλες, κατέστρεψαν τη χώρα!).
Ο άνθρωπος είναι αυτοδιοικητικός της δράσης, της πράξης, της δημιουργίας… Και αυτό είναι που εκτιμάει ο κόσμος.
Στην κεντρική πολιτική σκηνή, υπάρχει ο Αλέξης. Σε αντίθεση με τον Αλέκο της δημιουργίας, εδώ έχουμε τον Aλέξη της θεωρίας!
Ο ένας είναι της δουλειάς και του χειροπιαστού αποτελέσματος και ο άλλος, των λόγων και της μη τήρησής των… μέχρι πταίσματος!
Δύο διαφορετικοί πολιτικοί. Το ποιος είναι πιο χρήσιμος για τον τόπο, ας το κρίνει ο κόσμος!
Αν μέσα στο Κοινοβούλιο, ανάμεσα στους 300, υπήρχαν 10… Καχριμάνηδες, η Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη μοίρα!
Και μη θεωρηθεί, πως υπερβάλλω, για τοπικιστικούς λόγους, γιατί και ο Αλέξης, Ηπειρώτης είναι στην καταγωγή.
Απλά ο Aλέκος, έχει την τόλμη να «γκρεμίζει» γραφειοκρατικά τείχη, να υψώνει φωνή εκεί που χρειάζεται, να εκτιμάει αφάνταστα τους συνεργάτες του που δουλεύουν, να είναι δίκαιος, διακριτικός και πάνω απ’ όλα εργασιομανής! Αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν τα έχει όλα ο Αλέξης…
Βέβαια, το κοινό γνώρισμα των δύο ανδρών, του Αλέκου και του Αλέξη, είναι ότι έχουν το ίδιο επάγγελμα. Είναι μηχανικοί. Αλλά, η… διαφορά τους είναι, πως, ο μεν ένας «χτίζει», ο δε άλλος «γκρεμίζει»!
Υ.Γ.: Παρουσιάζοντας αυτές τις προσωπικές μου απόψεις, για δύο Ηπειρώτες, τον Αλέκο και τον Αλέξη, πρέπει να ξεκαθαρίσω πως, δεν… επιθυμώ διορισμό, βόλεμα, εύσημα, ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου, που έχουν δουλειά! Όσο για… τα εγγόνια μου, είναι ακόμη δύο ετών! Τα εγγόνια μου δηλαδή, θα βγουν από… την επιτροπεία το 2060 και θα είναι ήδη 45 ετών! Την επιτροπεία, στην οποία «έβαλε το χεράκι του» και ο… Αλέξης! Και όχι… ο Αλέκος!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.