Με τα κυάλια…

on .

- Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΙΑ*

Αρκετά χρόνια τώρα, ακούμε Ευρωπαίους αξιωματούχους – σωτήρες της Ελλάδας, αλλά και εγχώριους, να δηλώνουν ανερυθρίαστα, πως η Ελλάδα, …σύντομα θα σταθεί στα πόδια της, με την προϋπόθεση, να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις! (Μεγάλο παραμύθι…).
Με πρόσχημα, αυτές τις μεταρρυθμίσεις, εφάρμοσαν ντόπιοι και ξένοι, σκληρότατες πολιτικές, που τσάκισαν μια ολόκληρη χώρα και το λαό της! Κατάφεραν, το «καλύτερο οικόπεδο» του κόσμου, να ευτελίσουν την αξία του, προφανώς, για ίδιον όφελος! Και οι Ελληνικές κυβερνήσεις, τουλάχιστον μια δεκαετία τώρα, με…κυάλια, κοιτάζουν να δουν, αν έρχεται η ανάπτυξη! Κι αυτή, πώς να φτάσει στη χώρα μας, όπου:
Ο μισός, σχεδόν, πλούτος, του Έλληνα, χάθηκε τα τελευταία χρόνια, με τις μνημονιακές πολιτικές! Οι μισοί νέοι, στη χώρα μας, βρίσκονται σε ελαστικές μορφές εργασίας (η υποαπασχόληση και η αμοιβή των 300 ευρώ, στην ημερήσια διάταξη!).
Και οι υπόλοιποι μισοί νέοι, αφού δεν βρήκαν εδώ δουλειά, έφυγαν… στην ξενιτειά!
Όλες λοιπόν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, συνέβαλαν στο να χάσει ο Έλληνας, τον πλούτο, να χάσει τη δουλειά του, τον προγραμματισμό του, με σταθερά δεδομένα, να χάσει το ηθικό του και το πολιτικό σύστημα, την αξιοπιστία του! Οι μισοί, σχεδόν, Έλληνες, έχουν γυρίσει την πλάτη στους πολιτικούς, και οι… υπόλοιποι μισοί, που βλέπουν μπροστά, δεν έχουν τα χέρια και σε τόσο… ευπρεπή θέση!
Κι αυτό, γιατί τους θεωρούν υπεύθυνους -και είναι- για την ανεργία, τη φτώχεια, την ανέχεια, τους δυσβάσταχτους φόρους και τα χαράτσια!
Με δυο λόγια, υπεύθυνους, για την τεράστια υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους!
Δεν γίνονται πιστευτοί, κι ας λένε πως δίνουν αγώνα, για το καλό του λαού, πως έδωσαν μάχες με τους δανειστές, κάνοντας μάλιστα… και υπερωρίες!
Και θα έρθει, στις αρχές Σεπτέμβρη, στη ΔΕΘ, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να παρουσιάσει το… έργο της και να δώσει και τις υποσχέσεις, της… τελευταίας της διετίας! Αλλά, αυτό «το έργο» ο λαός το έχει ξαναδεί και από Κυβερνήσεις του παρελθόντος!
Δεν ξέρω, μόνο, αν θα είναι ικανοποιητική η προσέλευση του κόσμου στη ΔΕΘ, για να ακούσει μερικά ΘΑ, λόγω του ότι, οι συγκοινωνίες της συμπρωτεύουσας, θα είναι… σε πλήρη λειτουργία, καθώς τη διεύθυνσή τους ανέλαβε, το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Παππάς.

Υ.Γ.: Καλά, μια ολόκληρη Θεσσαλονίκη, δεν είχε ένα… βαρβάτο οικονομολόγο, να αναλάβει τη διεύθυνση των συγκοινωνιών και έπρεπε να έρθει ο Στέλιος, από την Αθήνα και… μάλιστα αμισθί; Κρίμα…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.