«Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα επιστρέψουμε»!

on .

Στην δεκαετία του ’70 κυριάρχησε το σύνθημα «λήθη στο παρελθόν», έμπνευση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μετά την νομιμοποίηση του Κ.Κ.Ε και σε μια προσπάθεια εθνικής συμφιλίωσης. Αυτό βόλεψε τους κομμουνιστές, την Αριστερά εν γένει, η οποία το μετέφραζε σε λήθη εκ μέρους των άλλων για όσα είχε διαπράξει, αλλά εκείνη να διατηρεί στο ακέραιο την μνήμη της. Γι’ αυτό είχε πει ο Χαρίλαος Φλωράκης "όχι λήθη, όχι συγχώρεση έτσι", δηλαδή υπό όρους, να κάνουν ό,τι θέλουν!
Δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό. Με την ανοχή των ηγεσιών της λεγόμενης «συντηρητικής παράταξης», εξαιρουμένου μόνον του Ευάγγελου Αβέρωφ - Τοσίτσα, δημιούργησε ένα ενοχικό σύνδρομο στους... "άλλους" για το παρελθόν, που δεν τολμούν ακόμη και τώρα να πουν ότι είναι Δεξιοί ή έστω το απλούστερο πως είναι αντικομμουνιστές, αφού δεν είναι κομμουνιστές! Και σήμερα πολύ περισσότερο, θεωρείσαι φασίστας και Γερμανοτσολιάς αν πεις πως δεν μου αρέσει ο κομμουνισμός, όπως δεν μου αρέσει και ο Ναζισμός ή το καθεστώς Μαδούρο στην Βενεζουέλα!
Όλα αυτά δεν θα είχαν καμιά σημασία αν δεν προέκυπτε τις τελευταίες ημέρες μέγα θέμα, με ευθύνη της ΑριστεροΑκροδεξιάς κυβέρνησης, σχετικώς με την καταδίκη των εγκλημάτων στις πρώην κομμουνιστικές χώρες, κυρίως δε στη περίοδο του Σταλινισμού. Όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες την Τετάρτη 23 Αυγούστου στην Εσθονία, διά εκπροσώπων τους τα καταδίκασαν, με εξαίρεση την Ελλάδα που απουσίαζε! Βλέπετε, εδώ οι θιασώτες του Σταλινισμού είναι ιδιαιτέρως εύθικτοι σε ζητήματα... δημοκρατίας, την οποία μεταχειρίζονται όπως ο Προκρούστης τα θύματά του.
Διαφωνεί, λέει η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, με μια τέτοια ενέργεια, διότι εξισώνει τον κομμουνισμό με τον ναζισμό και επιπροσθέτως διότι, λέει, δεν διαπράχτηκαν εγκλήματα επί κομμουνιστικών καθεστώτων! Είναι όμως αποδεδειγμένο ότι εξοντώθηκαν εκατομμύρια ως διαφωνούντες δήθεν, εκτελέστηκαν μαζικά ή στέλνονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Σιβηρία ή κλείνονταν σε φυλακές και ψυχιατρεία. Υπήρχε, λένε, μόνο ένα... μικρό έλλειμμα δημοκρατίας και κατά τ’ άλλα ...όλα καλά!
Τα θηριώδη εγκλήματα των Ναζί καταδικάζονται -και σωστά- χωρίς καμιά συζήτηση. Δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας εχέφρων πολίτης που να έχει διαφορετική άποψη. Θα ήταν παραλογισμός να μην αποδοκιμάζονται εσαεί, αλλά σε τι διαφέρουν όσα εγκλήματα διαπράχτηκαν εν ονόματι του... κομμουνιστικού ιδεώδους; Για ποιό λόγο άραγε αυτά θα πρέπει να αποσιωπώνται; Τα μεν ήταν φρικαλεότητες και τα δε «ιστορική αναγκαιότητα» ή μήπως έγιναν για το ...καλό της ανθρωπότητας; Δεν τους νοιάζει, αρκεί να μην γίνεται καμιά αναφορά σε αυτά και μην τυχόν τους ταυτίσουν με τους Ναζί -ίδιοι και ενίοτε χειρότεροι ήταν.
Και πάνω εκεί που όλα τούτα συζητούνται και αποτελούν αντικείμενο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης, να και το Κ.Κ.Ε που το Σάββατο 19 Αυγούστου έκανε στον Γράμμο τα αποκαλυπτήρια μνημείου προς τιμήν του λεγόμενου... «Δημοκρατικού Στρατού», των κομμουνιστοσυμμοριτών όπως τους έλεγαν, των Μάρκου Βαφειάδη και Χαρίλαου Φλωράκη! Εκείνων που με την προτροπή του Στάλιν και των "δορυφόρων" του, αιματοκύλισαν την Ελλάδα, για να εγκαθιδρύσουν ένα ακόμη κομμουνιστικό - φασιστικό καθεστώς!
«Τι κι αν ο Γράμμος έπεσε, εμείς θα επιστρέψουμε»! Ήταν ο τίτλος του ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε και που κυριάρχησε ως κεντρική ιδέα της εκδήλωσης! Αμετανόητοι και πρόθυμοι να ξανακάνουν τα ίδια; Δηλαδή σφαγές, βιασμοί,  «επιστρατεύσεις», απαγωγές γυναικοπαίδων, παιδομαζώματα; Αγριότητες σαν κι αυτές του ΕΛΑΣ και του ρεμαλιού της Αθήνας του Άρη Βελουχιώτη;
Νέο Νταλαμάνι και Μελιγαλάς; Πάλι τακτικές που ξεπέρασαν κι αυτές των... Τζιχαντιστών, για να επιβληθούν με την τρομοκράτηση του λαού, για το τι περιμένει όσους δεν υποκύψουν!
Ίσως! Και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ μάλλον για όλα αυτά καυχώνται και αυτά υπερασπίζονται! Προφανώς νομίζουν με το που κατέστησαν εξουσία προς το παρόν, ότι πήραν την ρεβάνς για την ήττα της Αριστεράς διά των όπλων και διά της βούλησης των Ελλήνων να παραμείνουν ελεύθεροι σε μια όντως δημοκρατική χώρα, με όποιες ατέλειες. Καταφέρνουν όμως να μπούμε στο περιθώριο της Ευρώπης, της ελεύθερης Δύσης, εν ονόματι μιας νοσηρής ιδεοληψίας, η οποία λέει, μεταξύ των άλλων: «εμείς θα διατηρούμε ζωντανές τις μνήμες και τις επιδιώξεις μας και εσείς θα σβήσετε όλα όσα υποστηκατε, αλλιώς είστε φασίστες και Ναζιστές»! Και το λένε οι Σταλινοφασίστες, χωρίς ίχνος ντροπής και ιστορικής μνήμης...