Πού είσαι Αντρέα, να τους δεις…

on .

Κάποτε, το χώρο της Κεντροαριστεράς, τον κάλυψε ολοκληρωτικά, ο Αντρέας! Οι ηγέτες, δεν χρειάζονται το επίθετο, έτσι προσφωνούνται, με τα μικρά τους ονόματα… Άσχετα, αν σήμερα, οικειοποιούνται την προσφώνηση και άλλοι μικρότερου βεληνεκούς και ειδικού βάρους ηγέτες, όπως Αλέξης, Κυριάκος, Φώφη, Σταύρος…
Είχε σαν βάση, τον κεντρώο πολιτικό χώρο και με αυτό το δεδομένο, άπλωνε τα… πλοκάμια του αριστερά και ολίγον δεξιά! Και έτσι έβγαζε 48άρια ποσοστά, στις εκλογές!
Αυτά, τότε… Τώρα, ο χώρος του κέντρου, κατακερματίστηκε! Ένα κομμάτι διεκδικεί από δεξιά, ο Κυριάκος. Ένα μεγάλο κομμάτι το τράβηξε η λεγόμενη Αριστερά, εκμεταλλευόμενη τα τραγικά λάθη του ΠΑΣΟΚ. Και ένα μικρότερο κομμάτι έμεινε να το διεκδικούν η Χιονάτη και… οι 7 νάνοι! (Παραμύθι για μικρούς και μεγάλους!).
Τόσοι νομίζω, πως είναι οι διεκδικητές της αρχηγίας του Κέντρου! (Πού είσαι Αντρέα να τους δεις, για να δω… αν θα χαρείς!).
Το «Κεντρικό» ζήτημα αυτού του πολιτικού χώρου, είναι πως πρέπει να βρεθεί, μία ισχυρή προσωπικότητα, που θα υπερκαλύψει και θα επισκιάσει όλους αυτούς που ονειρεύονται τη σφραγίδα του προοδευτικού κέντρου! Διότι, αν είναι για τη σφραγίδα, τότε ας καθήσουν στ’ αυγά τους!
Εδώ χρειάζεται μια γενναία συσπείρωση της κεντροαριστεράς, που αν κατορθώσει να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τον… απελπισμένο πολίτη, τα οφέλη θα είναι μεγάλα, για την Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία!
Αν προκύψει ο ικανός καθοδηγητής, ο δημοκρατικός κόσμος, θα είναι δίπλα του! Θα βοηθήσει, για να υπάρξει ο ρυθμιστής της πολιτικής ζωής του τόπου!
Καθώς βέβαια ο λαός απογοητεύτηκε, αφού δοκίμασε δεξιές και αριστερές… εναλλακτικές, αλλά δεν του βγήκαν!
Και μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων, παραμένει «πολιτικά άστεγη»!
Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη, να βρεθεί ο πολιτικός άνδρας, που θα δημιουργήσει ένα ισχυρό δημοκρατικό πόλο, ένα προοδευτικό κέντρο πλειοψηφίας, γιατί το έχει ανάγκη, η ελληνική κοινωνία.
Να σταματήσει ο κατακερματισμός του χώρου και οι υποψηφιότητες να έχουν «βάρος» και κύρος! (Μην ακούσω μεθαύριο, πως… η θειά μου η Βασίλω, κατεβαίνει υποψήφια!).
Και τελικά, αν δεν υπάρχει στο Κέντρο, αυτή η πολιτική προσωπικότητα, οφείλει ο χώρος, επειγόντως, να την… ανακαλύψει!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.