Το μάγουλο του μπούλη…

on .

«Πρώτη φορά που συνάντησα τον Πάνο θεωρούσα ότι είναι μπούλης», είπε ο Αλέξης. Και απ’ ό,τι φάνηκε αναπτύχθηκε μια υφέρπουσα αρχικά, αλλά ολοφάνερη στη συνέχεια χημεία μεταξύ τους.
Θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια πως μπούλη χαρακτηρίζαμε σκωπτικά κάποιο παιδί με χοντρά και τσουπωτά μάγουλα, αλλά συγχρόνως ανώριμο ή και κακομαθημένο. Μάλιστα τσιμπούσαμε τα μάγουλά του για να το πειράξουμε. Φαντάζομαι πως ο Αλέξης αρχικά είδε τα μάγουλα του Πάνου και αργότερα (ανα)γνώρισε το χαρακτήρα και τα προσόντα του.
Σίγουρα τον είδε και τον συμπάθησε όταν έπαιζε με το τρενάκι του, τον τσίμπησε στο μάγουλο και ο μπούλης χαζογέλασε. Αλλά είπαμε είχε αναπτυχθεί μεταξύ τους χημεία που έμελλε να έχει συνέχεια. Όταν ο Αλέξης έγινε μεγάλος και τρανός σκέφτηκε πως θα του χρειαζόταν ο μπούλης για να κάνει κάποιες δουλειές που του ήταν δύσκολες. Αλλά είπαμε επίσης πως ο μπούλης ήταν και κακομαθημένος και εθισμένος στα παιχνίδια.
Αρχικά ζήτησε από τον Αλέξη να του δώσει ελικόπτερο για να πετάει. Του το αρνήθηκε ο Αλέξης, οπότε ο μπούλης στραβομουτσούνιασε και τον απείλησε πως θα φύγει. Ανήσυχος ο Αλέξης υποχωρεί, του πιάνει το μάγουλο και του παραχωρεί το ελικόπτερο συμβουλεύοντάς τον να φορά στολή παραλλαγής και για να μη γίνεται αντιληπτός, αλλά και για να δείχνει πως έχει σοβαρή αποστολή. Χαζογέλασε ο μπούλης και άρχισε να πετά στα σύννεφα!
Είπαμε ακόμη πως ο Αλέξης τον ήθελε και για δύσκολες αποστολές. Σε μια τέτοια αποστολή ανέλαβε να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με έναν ισοβίτη για να του αποσπάσει κάποια μυστικά προφανώς για το καλό όλων μας! Υποθέτω πως θα του ζητήθηκε η επικοινωνία να γίνει νύχτα, όχι τόσο γιατί τη νύχτα γίνονται οι βρώμικες δουλειές, αλλά για να μη γίνει αντιληπτός και χαλάσει η δουλειά. Πράγματι ο μπούλης επικοινώνησε τηλεφωνικώς νύχτα μερικές φορές με τον ισοβίτη. Τι απέσπασε από αυτόν δεν το γνωρίζουμε. Όμως δυστυχώς για τον Αλέξη και τον μπούλη η υπόθεση μαθεύτηκε και διαδόθηκε στα social media. Άρχισε να βγαίνει πολύς καπνός και ο μπούλης κλήθηκε να απολογηθεί για την πράξη του ενώπιον επιτροπής.
Όταν δεχόταν πιέσεις και τα πράγματα δυσκόλευαν γι’ αυτόν φοβούμενος μήπως τον κλείσουν στη φυλακή μαζί με τον ισοβίτη, ζήτησε τη βοήθεια του Αλέξη. Ως από μηχανής θεός ο Αλέξης και η παρέα του τον υπερασπίστηκαν σε τέτοιο βαθμό που ο μπούλης αναθάρρησε και άρχισε να στρέφεται κατά των αντιπάλων του με τόσο μένος που τους γέμισε με τα σάλια του! Τελικά ο μπούλης απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες, πλησίασε τον Αλέξη, έσκυψε το κεφάλι του, εκείνος του έπιασε το μάγουλο, τον χτύπησε στην πλάτη και χαζογέλασε ο μπούλης.
Όμως ο μπούλης, ανάμεσα στις άλλες αταξίες του πρόσθεσε και μία ακόμα.  Είπε  ψέματα για τον τρόπο που πλήρωσε  τη διαμονή του σε ξενοδοχείο.  Όταν τον ρώτησε ο Αλέξης αν είπε ψέματα, απάντησε καταφατικά. Και πάλι ο Αλέξης τον ηρέμησε συμβουλεύοντάς τον την αλήθεια να φοβάται και όχι το ψέμα! Ο μπούλης δεν είπε τίποτα, κοίταξε κατάματα τον Αλέξη, τον κοίταξε και εκείνος, αλληλοκατανοήθηκαν, του έπιασε το μάγουλο και όλα συγχωρήθηκαν!
Βάστα με να σε βαστώ…
(Τα παραπάνω είναι προϊόντα της φαντασίας και κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα είναι μόνο τυχαία)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΕΣ