Όλα ρόδινα...

on .

Σε μία περίοδο... ισχνών αγελάδων, για τη χώρα μας, η Κυβέρνηση, μετά... την ιστορική της απόβαση στην Ήπειρο, για το Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης, έφερε στην περιοχή πολλές «θεματικές» ...παχέων λόγων! Κουβέντες μεγάλες, για Υγεία, για Παιδεία, για Τουρισμό, για πρωτογενή τομέα, για στήριξη της ταλαιπωρημένης αγροτιάς, για φοροαπαλλαγές και για νέες δουλειές, στο... κοντινό μέλλον!
Μόνο... ποτάμια δεν έταξαν στους Ηπειρώτες, γιατί από αυτά έχουμε, όπως και γεφύρια, άσχετα αν το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, παραμένει γκρεμισμένο ακόμη! (Για πόσο καιρό άραγε;).
Αν είχαν τη δυνατότητα οι ιστορικές φωτογραφίες των Ηπειρωτών Ευεργετών, αυτές τις μέρες να... πράξουν κάτι, βέβαιο είναι πως θα... ενεργοποιούσαν τους σιελλογόνους αδένες, για να φτύσουν μερικούς, για την αδιαφορία τους, σ’ αυτόν τον τόπο!
Οι ευεργέτες πρόσφεραν και πρόσθεσαν στην Ελλάδα, ενώ τούτοι εδώ μόνο αφαιρούν!
Κάνουν φιέστες, για να αλάξουν το «κλίμα», ενώ ξεχνούν πως με τις πολιτικές τους, οι αγρότες (και όχι μόνο...), έχουν υποθηκεύσει, σπίτι και κτήμα!
Δείχνουν δήθεν ενδιαφέρον για τον κτηνοτρόφο της περιοχής, αλλά, φορολογικά τον ξεζουμίζουν, λες και είναι... εφοπλιστής! (Καλά, αυτοί είναι στο απυρόβλητο, από δεξιές και αριστερές κυβερνήσεις!).
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην Ήπειρο, εξαφανίστηκαν, με κύρια αιτία, την άγρια φορολογία!
Η Υγεία και η Παιδεία, μόνιμοι ασθενείς και στην περιοχή μας!
Ο Τουρισμός στην Ήπειρο, με τις σπάνιες ομορφιές της, δεν μπορεί να στηριχθεί, μόνο σε λίγους ξένους επισκέπτες. Ατμομηχανή μπορεί να αποτελέσει και ο εσωτερικός τουρισμός, αλλά το πορτοφόλι του Έλληνα, είναι άδειο, τα τελευταία χρόνια!
Άσχετα αν η Υπουργός Τουρισμού μιλάει για μέρες... ευημερίας του Έλληνα, αφού έγιναν πλέον πιο αραιές... οι επισκέψεις σε κάδους απορριμμάτων!
Οι κυβερνώντες, λοιπόν, τα βλέπουν όλα ρόδινα... Η ανάπτυξη «τρέχει» από τα μπατζάκια μας, η ανεργία σε πολύ χαμηλά επίπεδα, η ποιότητα ζωής μας, στα... ύψη και κακώς δεν τα... βλέπει όλα αυτά ο ελληνικός λαός!
Και αυτά ακούγονται σε όλα τα συνέδρια ανάπτυξης... Και όλα, φαντάζομαι, θα μπορούσαν να «κλείσουν» με τον ίδιο τρόπο και την ίδια παρότρυνση: «Και τώρα, εδώ τελειώσαμε. Πάτε να... αναπτυχθείτε!..».

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.