Οι πιο… ξεκούραστοι!

on .

Υπάρχουν στην Ελλάδα επαγγέλματα, σκληρά και δύσκολα και με αυτά προσπαθούν οι Έλληνες, να τα φέρουν βόλτα! Τώρα μάλιστα, στη μνημονιακή εποχή, οι δυσκολίες είναι ανυπέρβλητες… (αναδουλειές, άγριες φορολογίες, στάση πληρωμών!).
Την ίδια όμως δύσκολη περίοδο, για τους πολλούς, υπάρχουν και «επαγγέλματα» ξεκούραστα… Όπως αυτό του βουλευτή! (Ελάτε τώρα, αφήστε το παραμύθι του… λειτουργήματος, καθαρό επάγ­γελμα βιοποριστικό κατάντησε, με πλούσιες αποδοχές!).
Ξέρετε πόσοι βουλευτές, στα 43 χρόνια της μεταπολίτευσης, έβγαλαν το ψωμί τους, μόνο με αυτή τη δουλειά; Εκατοντάδες!
Μια δουλειά… κυριλέ, με λάμψη, προβολή, χρήμα και… δημόσιες σχέσεις! Και δίνοντας πάντα… σκληρούς αγώνες, για τον πολύπαθο λαό! (έτσι λένε…).
Κάποιες κραυγές και… γιουχαΐσματα, για μη εκπλήρωση υποσχέσεων προς ψηφοφόρους, που ακούγονται κατά καιρούς στα καφενεία, είναι άνευ σημασίας… (Μπρος στα κάλλη, τι είν’ ο πόνος…).
Εξάλλου, κάποια ΘΑ της πρώτης τετραετίας, θα εκπληρωθούν τη δεύτερη, …την τρίτη ή στην τέταρτη τετραετία (ουφ!).
Μάλιστα, τώρα στα χρόνια των μνημονίων, τη βγάζουν… ζάχαρη, οι βουλευτές. Είναι πιο ξεκούραστοι! Καθώς τα νομοσχέδια έρχονται έτοιμα… από τις Βρυξέλλες, προς υπογραφήν!
Άλλοι τα διαβάζουν, άλλοι όχι, καθώς είναι μακροσκελή και… δυσνόητα! (Την κακή… αρχή, της μη ανάγνωσης, έκανε στο πρώτο μνημόνιο, ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος με την ειλικρίνειά του… ομολόγησε το λάθος του και τιμωρήθηκε!).
Αν όμως γινόταν ένας… διαγωνισμός, επί των άρθρων, των δύο επόμενων μνημονίων, ξέρετε πόσοι βουλευτές, θα είχαν μείνει… μεταξεταστέοι; Πολλές δεκάδες! Και όταν βέβαια, ψηφίζεις… αμελέτητα, μην περιμένεις, ο λαός, να δει άσπρη μέρα!
Τελικά, οι βουλευτές, θα πρέπει απρόσκοπτα, να κάνουν τη δουλειά τους, με γνώμονα, το γενικό καλό των πολιτών και χωρίς να εμποδίζονται… από αιφνίδιες επισκέψεις του Ρουβίκωνα και οποιουδήποτε άλλου, στη Βουλή!
Έτσι ώστε να μην χρειαστεί, να ακουστεί και πάλι, από βουλευτικά χείλη, η κραυγή: Φρουρά, φρουρά, φρουρά!
Υ.Γ.: Αυτός ο Ρουβίκωνας, πάει παντού! Πήγε στη Βουλή, πήγε στο Πεντάγωνο! Αν πάει… και στο Άγιον Όρος, θα γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.