Οι έσχατοι… πρώτοι!

on .

Στρεβλή εικόνα, για τον εαυτό του, έχει δημιουργήσει ο Έλληνας, δυστυχώς… Γι’ αυτή του τη θέση και για την έλλειψη αυτοπεποίθησης, δεν φταίει μόνο ο ίδιος, αλλά και άλλοι παράγοντες…
Πόσοι Ευρωπαίοι δεν μας αποκαλούν, ακόμη και σήμερα, τεμπέληδες, πονηρούς και… καλοπερασάκηδες με δανεικά! (Το τελευταίο, έχει μία δόση… αλήθειας!).
Κι όμως, τα πράγματα στην κανονική τους διάσταση, δεν είναι έτσι. Τα τελευταία χρόνια, ο Έλληνας, έχει συναντήσει την προκοπή, τη σχετική ευημερία και την ανάπτυξη. Έγινε δραστήριος και παραγωγικός. Λέγανε παλιά, πως δεν βγάζαμε, σαν χώρα, ούτε… οδοντογλυφίδες, ούτε βελόνια! Αυτά, ήταν είδη… εισαγωγής, για την Ελλάδα!
Σιγά – σιγά άλλαξε η εικόνα… Οι εξαγωγές, πήραν τα πάνω τους! Και σήμερα, μέχρι και όπλα πουλάμε σε Αραβικές χώρες!
Ποιος το περίμενε, η Ελλάδα, που δεν έφτιαχνε ούτε βελόνια, να κάνει εξαγωγή βλημμάτων… παντός τύπου! Και στο εσωτερικό, στην Ελλάδα, τα πράγματα… «βαίνουν καλώς»! Κι αυτό, έχει την εξήγησή του… Η χώρα μας είναι πρώτη, ανάμεσα σε 35 χώρες, στους φόρους! Οι έσχατοι, λοιπόν, έσονται πρώτοι! Οι Έλληνες στενάζουν, από τους φόρους! Το χρυσό μετάλλιο, μας ανήκει…
Κι αυτά τα στοιχεία, τα λέει ο ΟΟΣΑ, δηλαδή ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης!
(Για κακή μας… τύχη, έχουμε πρωτιά και στη φοροδιαφυγή!).
Πρώτοι λοιπόν, όχι μόνο από δικές μας «επιλογές», αλλά με τη «σύμπραξη» πολλών άλλων! Δηλαδή των ξένων, που εφάρμοσαν στη χώρα μας, πολιτικές… άλλα αντ’ άλλων!
Και τώρα που έχουμε αυτές τις «πρωτιές», δείχνουν… συμπόνοια, στον πολύπαθο λαό μας! Του δίνουν τα εύσημα, για τις αντοχές του!
Μας δίνουν και «βραβεία σθένους», εις… μνήμην των πεσόντων της λιτότητας, στη χώρα μας!
Ακόμη, δεν… ανηγέρθη το μνημείο τους, αλλά νομίζω, πως πρώτα πρέπει να εγερθεί ο λαός, «από… του καναπέως» και να γίνει πραγματικά, κυρίαρχος και πρώτος, στο σπίτι του!
Έτσι, θα αντιστραφεί το κλίμα… Οι ξένοι, θα αλλάξουν γνώμη, για το ποιόν του Έλληνα και η Κυβέρνηση, θα τον στηρίξει… σθεναρά!
* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.