Ο Γόρης και οι εκλογές…

on .

Ο καλοκάγαθος και γλυκομίλητος αείμνηστος Δήμαρχος Ιωαννίνων Γρηγόρης Σακκάς γίνονταν πολλές φορές σκληρός για τα συμφέροντα της πόλης μας, αλλά και για τα δικά του και ιδιαίτερα κατά τις προεκλογικές περιόδους των δημοτικών εκλογών.
Υποστήριζε την υποψηφιότητά του με ζήλο και σθένος και προσπαθούσε να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους με το μέρος του. Αυτό συνέβη κυρίως όταν ήταν Δήμαρχος και γίνονταν δημοτικές εκλογές για τη δεύτερη τετραετία, την οποία και υπηρέτησε τελικά κερδίζοντας τις εκλογές.
Αυτή την προεκλογική λοιπόν περίοδο, θυμάμαι, προσπαθούσε να μάθει αν όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου μας και του Δημοτικού Νοσοκομείου ψήφιζαν στα Γιάννινα. Ήταν της γνώμης και το έλεγε και το ξανάλεγε ότι όλοι όσοι υπηρετούν σε δημοτικές υπηρεσίες της πόλης μας θα πρέπει να ψηφίζουν σ' αυτή.
Για τους Γιαννιώτες ήταν βέβαιος γι' αυτό, αμφέβαλε όμως για τους φερτούς στα Γιάννινα υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να φέρνουν τα δικαιώματά τους σ' αυτά και να ψηφίζουν το Δήμαρχό τους! Με την παραπάνω άποψή του συμφωνούσα και του το έλεγα όποτε συζητούσαμε για το θέμα αυτό.
Έτσι μια μέρα μου είπε θυμωμένα: «Έμαθα ότι η μαγείρισσα του Νοσοκομείου δεν ψηφίζει εδώ, αλλά στο χωριό της, να της πεις ότι αν αληθεύει αυτό, θα την απολύσω». Εγώ του απάντησα ότι δεν ξέρω κάτι τέτοιο και νομίζω ότι ψηφίζει εδώ μια και κατοικεί στα Γιάννινα από πολλά χρόνια.
Εκείνος όμως δεν πείστηκε φαίνεται με τα λεγόμενά μου και πρόσθεσε: «Εδώ τρώει και πίνει κι αλλού πάει και ψηφίζει», αλλάζοντας το τελευταίο ρήμα της φράσης («το δίνει») που συχνά λέμε για τους αχάριστους!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΑΚΗΣ