Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει και ανανεώνεται!..

on .

-  Του ΜΑΚΑΡΙΟΥ Β. ΛΑΖΑΡΙΔΗ*

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει: «Οι καλές Κυβερνήσεις χτίζονται στην Αντιπολίτευση». Αυτό είναι το κύριο μέλημα της Νέας Δημοκρατίας. Να δώσει στη χώρα την καλύτερη δυνατή Κυβέρνηση. Αυτή που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην ευημερία μετά την πολυετή κρίση.
Το εγχείρημα απαιτεί τρία «Π»: Πρόγραμμα, Πρόσωπα (που θα εκτελέσουν το Πρόγραμμα) και Πολίτες (που θα στηρίξουν το Πρόγραμμα). Τρία αλληλένδετα «Π» που μόνο αν έχουν «ζυμωθεί» επαρκώς θα συμπλεύσουν αποτελεσματικά.
Η Ν.Δ. επιχειρεί αυτήν την ώσμωση των τριών «Π» μέσα από μια στρατηγική αμφίδρομης επικοινωνίας. Αυτό το σκοπό υπηρέτησαν τα ανοιχτά θεματικά προσυνέδρια στα οποία παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν κομμάτια του Προγράμματος Διακυβέρνησης της χώρας. Μιλήσαμε στους πολίτες και τους ακούσαμε. 
Συνδιαμορφώσαμε τη βάση του κυβερνητικού μας προγράμματος χτίζοντας μια ουσιαστική σχέση με τους πολίτες. Μια σχέση που βασίζεται στην οριοθέτηση και κατανόηση των κοινών
επιδιώξεών μας την επόμενη
μέρα. Γινόμαστε συμμέτοχοι
στο όνειρο της καινούργιας Ελλάδας. Της ευημερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ασφάλειας.
Μέσα από την αμφίδρομη επικοινωνία εντοπίζουμε και τα Πρόσωπα που θα κληθούν αύριο να υλοποιήσουν το κοινό μας όραμα. Αυτή την έννοια έχει το ανοιχτό Μητρώο Πολιτικών Στελεχών όπου μέσα από δομημένες συνεντεύξεις εντοπίζουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για τις κατάλληλες θέσεις. Ανθρώπους με τις απαραίτητες δεξιότητες, αλλά και απόλυτα ευθυγραμμισμένους με τις προγραμματικές μας προτεραιότητες και τη βούληση των πολιτών.
Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να εισάγει διαδικασίες αμφίδρομης επικοινωνίας και να χτίσει ένα ανοιχτό κόμμα, ήδη αποδίδει και δικαιώνεται. Η ενεργός συμμετοχή των πολιτών σε ανοιχτά διαδικτυακά ερωτηματολόγια (περίπου 100.000 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Κόμματος), αλλά και στις προσυνεδριακές μας διαδικασίες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ταυτόχρονα η ποιότητα αλλά και ο αριθμός των πολιτών που συμπεριλαμβάνονται στο Μητρώο στελεχών έχουν δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη δεξαμενή ταλέντου προς αξιοποίηση.
Η Νέα Δημοκρατία ανανεώνεται και αλλάζει. Βρίσκεται σε διαρκή αμφίδρομη επικοινωνία με τους Πολίτες, εμπλουτίζεται σε ταλέντο και διαμορφώνει το Πρόγραμμα που θα γίνει διακριτό αυτό το Σαββατοκύριακο στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και θα οδηγήσει την Ελλάδα εκεί που μας αξίζει.

* Ο Μακάριος Β. Λαζαρίδης είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη