Αυτό το νούμερο…

on .

-  Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΙΑ*

Χωρίς καμία ρατσιστική διάθεση, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός, πως με το περιβόητο κοινωνικό μέρισμα, που έδωσε η κυβέρνηση, γέμισε το πορτοφόλι, κυρίως ανθρώπων των γειτονικών μας χωρών, αλλά υπήρξε… συμμετοχή και από τις πέντε ηπείρους! (Μου φαίνεται, πως το πήραν… και Έλληνες!).
Νάναι καλά η άγρια φορολογία των Ελλήνων, που έδωσε αυτό το δικαίωμα στην Κυβέρνηση! (Καθώς η ανάπτυξη, βρίσκεται ακόμη… εν υπνώσει!).
Γιατί σχεδόν το σύνολο των αλλοδαπών, μη εμφανίζοντας εισοδήματα και μη δηλώνοντας τη «μαύρη» εργασία, πήραν… τη «λευκή» επιταγή του μερίσματος!
Δεν έχουμε αντίρρηση, να ζήσουν στη χώρα μας όλοι οι άνθρωποι με αξιοπρέπεια, αλλά η άγρια φορολογία, έχει και τα όριά της! Δύσκολοι καιροί…
Αυτό… το νούμερο, τρία κόμμα πέντε τοις εκατό (3,5%), θα κρατήσει… σε κώμα, για πολλά χρόνια, την ελληνική κοινωνία! (Δεν είπαμε ποτέ στην Τρόικα: Δώσαμε, δώσαμε…).
Βέβαια, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην Αμερική, χτύπησε το κουδούνι στη Γουόλ – Στρήτ, για την ανάπτυξη, αλλά μάλλον αυτός ήταν ο κώδωνας του κινδύνου, για τον ελληνικό λαό, που οχτώ χρόνια, η καμπούρα του, δέχεται οικονομικά βάρη!
Μακάρι να διαψευσθούν όλες οι Κασσάνδρες, που προβλέπουν και το 2018, πως θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά.
Να βγει ο κόσμος από το μακρύ σκοτεινό τούνελ που βρίσκεται εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.
Να σηκώνεται το πρωί και να πηγαίνει στη σταθερή δουλειά του, που θα του εξασφαλίζει ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης και να μην περιμένει… τη σωτηρία, από τη λοταρία!
Και ο Έλληνας, σαν… αντικρύσει την ανάπτυξη και αφού βελτιώσει τα οικονομικά του, με την ευαισθησία και την αλληλεγγύη που τον διακρίνει, από μόνος του, θα δώσει μέρισμα, σε όλες τις φυλές, που κατοικούν, αυτή τη χώρα!
Καλή χρονιά! (Το ποτήρι, μου φαίνεται… μισογεμάτο!). Ίδωμεν…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.