Το Γηροκομείο χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας!..

on .

Όπως είναι γνωστό, σε όλους τους  Γιαννιώτες τουλάχιστον, το Γηροκομείο μας είναι έργο και θα ζούσε ισοβίως, με τα χρήματα των μετοχών των μεγάλων Ευεργετών μας, αδελφών Ζωσιμάδων!
Δυστυχώς, σήμερα, ελέω κρίσεως και μνημονίων, οι μετοχές που διαθέτει η Μητρόπολη είναι μηδαμινής αξίας, οπότε είναι φυσικό να αντιμετωπίζει πρόβλημα και το Γηροκομείο, το οποίο, όπως είναι επίσης γνωστό, είχε επισκευασθεί πριν λίγα μόλις χρόνια από τον Θεόκλητο και είχε δανειστεί το Ίδρυμα πολλά χρήματα για να γίνει το υπέροχο αυτό κτήριο που βλέπουμε σήμερα, ένα κόσμημα για τον Ελλαδικό χώρο.
 Σήμερα λοιπόν αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα συντήρησης και επιβίωσης  το  Γηροκομείο  μας για να προσφέρει και τις παροχές που θέλει, στους πολλούς τροφίμους του.
Κι εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε τον  Μητροπολίτη μας κ. Μάξιμο, ο οποίος επιλήφθηκε αμέσως του προβλήματος και σαν  άνθρωπος των έργων, των αποτελεσματικών αποφάσεων, των ρηξικέλευθων λύσεων και των τολμηρών σχεδιασμών -για τα σχέδια πάνω στα οποία συνεχώς εργάζεται και βαθμιαία και αθορύβως πραγματοποιεί, θα μιλήσουμε σε άλλο μας δημοσίευμα- το Γηροκομείο μας όχι μόνο επιβιώνει, αλλά και παρέχει στους  πολλούς του τροφίμους θαυμάσια περίθαλψη.
Όταν πριν κάποιο καιρό άκουσα στην Εκκλησία το Δεσπότη μας να παρακαλεί το εκκλησίασμα να «πηγαίνει τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια του στους κάδους του Γηροκομείου» η έκπληξή μου ήταν μεγάλη. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φαντασθώ τότε αυτά που άκουσα αργότερα, από τον εκλεκτό επίσης διευθυντή του Γηροκομείου μας, τον κ. Πέτρο Τσόδουλο, για την τεράστια συμβολή των ανακυκλώσιμων σκουπιδιών μας  στην οικονομική στήριξη του Ιδρύματος.
Αποδεικνύεται έτσι ότι μπορεί ο κόσμος να βοηθήσει το Γηροκομείο μας και με αυτόν τον τρόπο, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση που  περνάει κι εκείνο μαζί με όλους μας.
Γιατί είναι επίσης γεγονός πως, όσο κι αν η κρίση «μάζεψε» πολλούς παππούδες και γιαγιάδες στα σπίτια των παιδιών τους, πάλι είναι πολλοί εκείνοι που θα καταφεύγουν στο Γηροκομείο, όπου τα «τιμημένα γηρατειά»,  θα περάσουν  το υπόλοιπο της ζωής τους.
Ας το έχουμε λοιπόν  κατά νου μας όλοι, ότι το αναγκαιότατο αυτό Ίδρυμά μας χρειάζεται και τη δική μας βοήθεια για να αντέξει στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε όλοι μας, για να μπορεί κι αυτό να μας είναι χρήσιμο, στην περίθαλψη των ηλικιωμένων μας.

ΑΡΕΤΗ ΜΑΛΑΜΗ