Aς μη τους θεωρούν δεδομένους!..

on .

- Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΙΑ*

«Πλανάται πλάνην οικτράν» ο Έλληνας ψηφοφόρος, αν νομίζει, πως είναι άμοιρος ευθυνών, σε ό,τι αφορά την επιλογή κομμάτων και προσώπων στις εκάστοτε εκλογές. Αυτός είναι ο δημιουργός της σύνθεσης του Κοινοβουλίου! Αυτός είναι εκείνος που... «κόβει» τα εισιτήρια εισόδου στη Βουλή για τους Εθνοπατέρες και τις Εθνομητέρες βεβαίως!
Οι υποψήφιοι βουλευτές, όπως όλοι γνωρίζουμε, κάνουν τα πά­ντα να πείσουν το λαό, πως αυτοί είναι οι άριστοι και ικανοί... να τον σώσουν! Τις περισσότερες φορές, ο λαός πείθεται, αλλά και κάποιες φορές... βγαίνει μάπα το καρπούζι!
Όμως, μετά την απομάκρυνση... εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, για μια ολόκληρη τετραετία!
Δεν θα πρέπει, λοιπόν, οι εν ενεργεία κι οι υποψήφιοι βουλευτές, να θεωρούν τους πολίτες δεδομένους!
Κάποιοι μάλιστα, αγνοούν πλήρως τους ψηφοφόρους, καθώς, ενώ ο λαός τους εξέλεξε με ένα κόμμα, αυτοί στη διάρκεια της ίδιας θητείας, γίνονται... ανεξάρτητοι ή παίρνουν... μεταγραφή, για άλλο κόμμα! (Ρώτησες κύριε, αυτούς που σε ψήφισαν, αν συμφωνούν;).
Αλλά, υπάρχουν τα καλά και συμφέροντα...
Και μερικοί πολιτικοί, ευτυχώς μειοψηφία, θεωρούν τους ψηφοφόρους, πελάτες, τους βλέπουν πλέον αφ’ υψηλού και τους ταΐζουν λίγο σανό, λες και είναι ζώα...
Χαρακτηριστικό είναι το... ανεπιβεβαίωτο περιστατικό, δύο βουλευτών, που με τη... νοοτροπία τους έδωσαν ρέστα!
Δύο, λοιπόν, βουλευτές, οδηγούν με σύνεση το αυτοκίνητο, που τους παρέχει δωρεάν η Βουλή και κατευθύνονται προς το ναό της Δημοκρατίας.  Μπροστά τους, βρίσκεται ένα άλλο αυτοκίνητο, σαραβαλάκι και μέσα του είναι ο οδηγός και ένας συνοδηγός.
Οδηγούν επικίνδυνα, κάνοντας περίεργους ελιγμούς που προβληματίζουν τους δύο Εθνοπατέρες!
Για μια στιγμή κοντεύουν να τρακάρουν!
- Τι ζώα είναι αυτά, μονολογεί ο ένας βουλευτής.
Και ο άλλος συνάδελφός του, συμφώνησε λέγοντας:
- Είναι πράγματι ζώα! Κάτσε να τους ετοιμάσω δύο... σταυρωμένα ψηφοδέλτια για τις επόμενες εκλογές! Είναι βέβαιο πως θα μας ψηφίσουν!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.