Πρώτα να ασχοληθούν με την προάσπιση των συνόρων μας!

on .

- Της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΚΥΡΓΙΑΝΝΗ - ΜΠΟΥΡΗ

Πολλά τα προβλήματα τα οποία έχουν συσσωρευθεί στη χώρα μας. Και έχουν συσσωρευθεί, γιατί την ώρα που ήταν να επιλυθούν, δεν επιλύθηκαν γιατί αρμόδιοι για την επίλυσή τους αδράνησαν. Και αδράνησαν από αμέλεια ή από πολιτική σκοπιμότητα; Πάντως τα έκλεισαν στο χρονοντούλαπο και ασχολήθηκαν με άλλα, τα οποία δεν ήταν άμεσης προτεραιότητας. Κι αυτό, καθώς λέγεται, γίνονταν γιατί τους ιθύνοντες δεν τους συνέφερε η επίλυσή τους και τα μετατόπιζαν για να αποπροσανατολίσουν το λαό.
Ποια όμως είναι τα θέματα τα οποία είχαν ανάγκη άμεσης επίλυσης; Πρώτον η εδαφική μας ακεραιότητα, τα σύνορά μας, τα οποία απειλούνται όλο και πιο συχνά από τους γείτονες.
Η Ελλάδα μας λόγω της γεωγραφικής θέσης της αποτελεί το «μήλον της έριδος» για τους γείτονές μας, από Βορρά, Ανατολή και Δύση. Επιβουλεύονται νησιά μας, τη Θράκη μας από Ανατολάς, το όνομα της Μακεδονίας μας από Βόρεια, την Ήπειρό μας από τα Δυτικά. Το φλέγον θέμα προς το παρόν είναι το όνομα της Μακεδονίας που οι γείτονες Σκοπιανοί, ισχυρίζονται ότι τους ανήκει.
Τι γίνεται όμως από την πλευρά της χώρας μας γι’ αυτό το μείζον θέμα; Από τους κυβερνώντες ουδεμία σύσσωμη απ’ όλους υπεράσπιση της ελληνικότητας του ονόματος. Άλλοι λένε «ΟΧΙ», άλλοι γαλαντόμοι «ΝΑΙ» κι άλλοι χαζοφιλότιμοι, ας το μοιραστούμε… Θα λέγαμε στη λαϊκή μας γλώσσα: «Κρίμα είναι κι αυτοί, αφού τόσο πολύ το θέλουν ας υποχωρήσουμε κι ας τους το δώσουμε υπό όρους».
Εκείνος που σθεναρά αντέδρασε και βροντοφώναξε το «η Μακεδονία είναι Ελληνική και θα παραμείνει Ελληνική» ήταν και είναι ο Ελληνικός λαός, ο οποίος με τα δύο πετυχημένα συλλαλητήρια τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στο Σύνταγμα στην Αθήνα ύψωσε τη φωνή του. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και στα δύο, απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας για να υπερασπιστεί τα δίκαιά του. Εκείνοι που έλειπαν ήταν οι κυβερνώντες.
Παρών ο υπερήλικας μεγάλος πατριώτης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο δίμετρος Μίκης μας, όπως τον αποκαλεί ο λαός μας παραβρέθηκε στην κοσμοσυρροή του Συντάγματος, όπως και άλλες φορές που καταλάβαινε ότι η πατρίδα τον είχε ανάγκη να συμπαρασταθεί και να προσφέρει τη βοήθειά του. Κι εκεί που ο ελληνικός λαός πίστεψε ότι ο αγώνας του έφερε αποτέλεσμα και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν, ο κ. Πρωθυπουργός και οι συν αυτώ με την ανωριμότητα που τους χαρακτηρίζει και λόγω ηλικίας και πολιτικής άγνοιας άλλο θέμα σοφίστηκαν για να αποπροσανατολίσουν το λαό, υπερασπιζόμενοι τα πολιτικά τους οφίκια.
Ο νεανικός ενθουσιασμός δεν αφήνει τον Πρωθυπουργό να σκεφθεί βαθύτερα το συμφέρον της χώρας και η προσωπική του φιλοδοξία τον οδηγεί στο να τάζει και να παραχωρεί για να έχει την εύνοια όλων. Με ποιο δικαίωμα η κ. Μέρκελ εισχωρεί και αλωνίζει στα εσωτερικά της Ελλάδας. Από μόνη της πήρε την πρωτοβουλία και καλωσόρισε τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό ως «Μακεδόνα Πρωθυπουργό» ή ήταν εξουσιοδοτημένη από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, γιατί όπως τελευταία στην τηλεόραση βλέπουμε οι σχέσεις τους έχουν πολύ στενέψει.
Σ’ αυτά τα θέματα, κύριοι – κύριοι της Ελλάδας ηγέτες, θέλουμε άμεση επίλυση. Και ύστερα τα εσωτερικά μας μπορούν να βρουν λύση με συναδελφικότητα, ομόνοια και δικαιοσύνη και όχι ύβρεις που ασύστολα περιλούζετε στη Βουλή ο ένας τον άλλο και γίνεστε παγκοσμίως ρεζίλι.