Ο εμπαιγμός ενός Λαού...

on .

Το τελευταίο διάστημα, παρά τις αισιόδοξες προοπτικές  που εξαγγέλλει  η σημερινή κυβέρνηση για τον Αύγουστο του 2018, κατά γενική ομολογία, με την συνεχιζόμενη επί τόσο χρόνια αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική, τόσο των κομμάτων του δικομματισμού (Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ), όσο και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, ούτε για την ελληνική οικονομία, ούτε και για τον πολλαπλά χειμαζόμενο Ελληνικό Λαό. Η συνεχιζόμενη εξάρτηση της Χώρας μας από ξένους παράγοντες πολιτικούς και οικονομικούς, αποτελεί κατ’ αρχή το κύριο και ουσιαστικό εμπόδιο για μια  «δίκαιη ανάπτυξη, την οποία επικαλείται η σημερινή αυτοαποκαλούμενη «αριστερή» κυβέρνηση.
Μια γενικότερη θεώρηση της σημερινής κατάστασης, με τα πολλαπλά προβλήματα και αδιέξοδα, που έχει οδηγηθεί η Χώρα, δείχνει ότι δεν υπάρχει ούτε η σοβαρή πολιτική βούληση επίλυσής τους, ούτε υπάρχουν τα θεσμικά εκείνα μέσα, που θα μπορούσαν  να τα επιλύσουν. Όλοι σχεδόν οι θεσμικοί Φορείς της Πολιτείας αδυνατούν σήμερα να εκπληρώσουν τον σκοπό για τον οποίο υπάρχουν ή συστήθηκαν, εξ αιτίας της μακροχρόνιας συστημικής νόθευσής τους και διαφθοράς, η οποία αποβλέπει στην συνέχιση της κοινωνικής ανισότητας και φτωχοποίησης ολόκληρου του ελληνικού λαού. Σήμερα, δυστυχώς, γίνεται συνείδηση σε περισσότερους συμπολίτες μας ότι κανένας από τους θεσμούς της Πολιτείας δεν μπορεί να λειτουργήσει  σωστά, δίκαια και ανεπηρέαστα από τα μεγάλα συμφέροντα και άλλους ιδιοτελείς εξωθεσμικούς παράγοντες.
Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, ελληνική Βουλή, Δικαιοσύνη, Εκκλησία, Παιδεία κλ.π., αποδεικνύεται καθημερινά από τα αποκαλυπτόμενα σκάνδαλα ότι αδυνατούν  να εκπληρώσουν τον σκοπό τους και ένα ολόκληρος Λαός παρακολουθεί αμήχανος την υποβάθμιση και καταστροφή της Χώρας.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, προβάλλοντας παιδαριώδεις δικαιολογίες για «αυταπάτες», έκανε στροφή …180 μοιρών και συμβιβάστηκε με το σύστημα του μεγάλου κεφαλαίου και της ξένης εξάρτησης (τρόικα κ.λ.π.) και υπέγραψε το νέο μνημόνιο, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων του. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας παρά τις κραυγαλέες εξαγγελίες του στη Θεσσαλονίκη το 2015, καμία θέση δεν εφάρμοσε μέχρι σήμερα από το περιβόητο πρόγραμμα που υποσχέθηκε στον ελληνικό Λαό.
Η ευθύνη του κ. πρωθυπουργού είναι ακόμη μεγαλύτερη, διότι συνειδητά αγνόησε την εντολή του ίδιου του ελληνικού Λαού, που εκφράστηκε στο Δημοψήφισμα του ιδίου έτους, το οποίο ο ίδιος προκάλεσε. Εν προκειμένω  είναι άκρως χαρακτηριστικό αυτό που έγραψε στο Κοινωνικό Συμβόλαιο ο μεγάλος διανοητής Ζ.Ζ. Ρουσώ για τους πολιτικούς και ηγεμόνες της εποχής του: «Αν ήμουν ηγεμόνας ή νομοθέτης- έλεγε-, δεν θα έχανα τον καιρό μου λέγοντας αυτό που έπρεπε να κάνω, θα το έκανα ή θα σώπαινα»
Η στροφή της κυβέρνησης είναι τόσο κραυγαλέα, ώστε σήμερα, μετά από 3 χρόνια, έφτασε στο σημείο να «συμβουλεύει» τον Μ. Σούλτς- πρόεδρο του  σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας να …συνεργαστεί με την Αγγ. Μέρκελ, ανησυχώντας μήπως μείνει χωρίς κυβέρνηση η Γερμανία, πράγμα το οποίο εγγίζει τα όρια της δουλοπρέπειας.
Το ΝΑΤΟ και η Ευρ. Ένωση εξακολουθούν να παίζουν επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια στα Δυτ. Βαλκάνια (Αλβανία –Κόσσοβο- Σκόπια)  και στη Μέση Ανατολή και η κυβέρνηση αμήχανη και διχασμένη- λόγω συγκυβέρνησης με ΑΝΕΛ- δεν είναι σε θέση να χαράξει ενιαία εθνική και εξωτερική πολιτική, ώστε φτάσαμε σε σημείο πλέον να μην αποκλείουμε και εθνικές περιπέτειες. Η ανθρωπότητα διέρχεται μια νέα  περίοδο «ψυχρού πολέμου», παρόμοια με εκείνη που ζήσαμε στο παρελθόν κατά τον ανταγωνισμό των δύο υπερδυνάμεων ΗΠΑ και πρώην Σοβ. Ένωση. Η εξ ανατολών «σύμμαχός μας (;) στο ΝΑΤΟ Τουρκία απειλεί ευθέως την Κύπρο και τα νησιά μας στο Αιγαίο και κανείς από τους στρατηγικούς μας συμμάχους δεν προσπαθεί να την σταματήσει.
Η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί να νομοθετήσει και να πάρει οποιαδήποτε σχεδόν απόφαση, χωρίς να έχει την σύμφωνη γνώμη των επικυρίαρχων (Δ.Ν.Τ. –Τρόικας κλπ). Η δίωξη των πολιτικών υπευθύνων (πρωθυπουργών και υπουργών) των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, για το τεράστιο σκάνδαλο της  φαρμακοβιομηχανίας NOVARTIS, το οποίο  τοίχισε 23 δις ευρώ στον ελληνικό Λαό, σκοντάφτει στο άρθρο 86 του Συντάγματος και στο νόμο «Περί ευθύνης υπουργών», που ψήφισαν τα ίδια κόμματα, εξασφαλίζοντας το ακαταδίωκτο και είναι τα ίδια κόμματα τα οποία χωρίς αιδώ μας κουνάνε το δάκτυλο και μιλούν για «σκευωρία». Συμπεριφέρονται λες και δεν κυβέρνησαν ποτέ  αυτό τον τόπο. Είναι τα ίδια κόμματα, τα οποία στα χρόνια που κυβέρνησαν, αποκαλύφθηκαν  σωρεία σκανδάλων αλλά δυστυχώς κανείς δεν τιμωρήθηκε ποτέ. Τα σκάνδαλα της SIEMENS, όπου κυριολεκτικά και τα δύο κόμματα πιάστηκαν «με την γίδα στην πλάτη» όπως λέει ο Λαός μας, του ΟΤΕ, του Βατοπεδίου, του Χρηματιστηρίου, των δομημένων ομολόγων, των προμηθειών των εξοπλισμών, των υποβρυχίων, των υποκλοπών, των Εθνικών Κληροδοτημάτων και πολλών άλλων, οδηγήθηκαν με κεντρική καθοδήγηση σε παραγραφή και οι κατά καιρούς εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής λειτούργησαν  απλώς για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του Ελληνικού λαού. Και καλά όλα τα πιο πάνω σκάνδαλα ισχυρίζονται ότι είναι «σκευωρίες» (από ποιούς άραγε;), τα …400 περίπου εκατομμ. ευρώ που πήραν από τις Τράπεζες, τα γνωστά «θαλασσοδάνεια», δεν μας λένε αν σκοπεύουν να επιστρέψουν πίσω στον Ελληνικό Λαό ή αν θα συνεχίζουν να πολιτεύονται «εις υγείαν των κορόϊδων».
Τα τελευταία 10 χρόνια φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό 600 περίπου δις ευρώ και αυτοί εξακολουθούν να εμπαίζουν τον Ελληνικό λαό μέσα στην ίδια την Βουλή και στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές.  Ηχούν ακόμη στα αυτιά μας το γνωστό «Λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου, το «Μαζί τα φάγαμε» του μονίμως προκαλούντος και υβρίζοντος Θ. Πάγκαλου, καθώς και οι σοβαροί υπαινιγμοί του Κ. Καραμανλή για τους μεσάζοντες και «νταβατζήδες» και τους κάθε λογής αεριτζήδες του σημερινού συστήματος, το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν και υπηρέτησαν επί δεκαετίες.
Παρά τις κραυγαλέες αποκαλύψεις με επίσημες δηλώσεις τους Μητσοτάκης, Βενιζέλος και Λοβέρδος αρνούνται σήμερα την αναθεώρηση του  Συντάγματος από την σημερινή κυβέρνηση, με προφανή σκοπό να ολοκληρωθεί το τέλειο έγκλημα της ατιμωρησίας των υπευθύνων, που ισχύει με το άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο οι ίδιοι ψήφισαν πριν από 15 περίπου χρόνια, με αποτέλεσμα να παραγραφούν σωρεία εκκρεμών σκανδάλων κατά το διάστημα αυτό. Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις απόψεις του Δ.Ν.Τ. και των δανειστών και εμμέσως πλην σαφώς πιέζει την κυβέρνηση να υπογράψει τέταρτο μνημόνιο, με σκοπό να  συνεχιστεί η μονόπλευρή λιτότητα σε βάρος του Λαού και να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, χάρις του μεγάλου κεφαλαίου και των ιδιωτικών συμφερόντων.
Το Κίνημα Αλλαγής (παλιό ΠΑΣΟΚ) παρά το ότι πραγματοποίησε πρόσφατα Συνέδριο, πολιτεύεται καιροσκοπικά χωρίς πρόγραμμα και ιδεολογικό προσανατολισμό, επιδιώκοντας ρόλο «κομπάρσου» στο κόμμα που θα πλειοψηφήσει στις επόμενες εκλογές.
Η Χρυσή Αυγή, η φασιστική και εγκληματική αυτή Οργάνωση, όντας υπόδικη εξακολουθεί να ασχημονεί εντός και εκτός Βουλής, κουρελιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατίας και δυστυχώς κανένας θεσμικός παράγοντας δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα για να απαλλάξει τον τόπο απ’ αυτό το παράνομο μόρφωμα, το οποίο  το ίδιο το σύστημα δημιούργησε και εξέθρεψε  για να τρομοκρατεί τους πολίτες που αγωνίζονται για μια καλύτερη και πιο δίκαιη ζωή.
Στην Δικαιοσύνη δυστυχώς τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι αποφάσεις, κυρίως των Ανωτάτων Δικαστηρίων, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Είναι χαρακτηριστικές οι αντιφατικές αποφάσεις των ως άνω Δικαστηρίων, που αποφαίνονται για την συνταγματική νομιμότητα ή μη των μισθών και συντάξεων των δικαστικών λειτουργών και των λοιπών πολιτών.
Η Εκκλησία τέλος, αντί να  ασχολείται  μόνο με τα θρησκευτικά καθήκοντα των πιστών της, αναμιγνύεται πλέον σε καθαρά πολιτικά θέματα, με σκοπό να υποκαταστήσει την Πολιτεία. Το μόνο πράγμα που ενδιαφέρει τα κατεστημένα όργανά της είναι να εξασφαλίσουν την …εκκλησιαστική περιουσία και το αφορολόγητο των εισοδημάτων της. Μάλιστα μερικοί ακραίοι και φανατικοί ιεράρχες, με δημόσιες  δηλώσεις δεν κρύβουν τις προτιμήσεις τους προς την Χρυσή Αυγή και μας γυρίζουν αρκετά χρόνια πίσω, στην περίοδο του εμφυλίου και την χούντα των συνταγματαρχών, με το τρίπτυχο Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και μιλούν για αλλοίωση της Εθνικής μας ταυτότητας. Κάποιοι άλλοι αναφερόμενοι στο μάθημα των Θρησκευτικών, εννοούν να μετατρέψουν τα σχολεία σε ιερατικές σχολές.
Από όλα τα πιο πάνω ένα και μόνο συμπέρασμα βγαίνει. Να συνεχιστεί και με την σημερινή «αριστερή» κυβέρνηση ο εμπαιγμός ενός ολόκληρου Λαού, τον οποίο με την συνεχιζόμενη αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική  καταδίκασαν στη φτώχεια και την μακροχρόνια εξάρτηση. Θα πρέπει να κατανοηθεί απ’ όλους ότι τα σκάνδαλα και οι οικονομικές κρίσεις  δεν έρχονται ουρανοκατέβατα, αλλά τα δημιουργεί ο ίδιος ο καπιταλισμός για να επιβιώνει. Δεν τα στέλνει ο Θεός, εξ αιτίας της αθεΐας κάποιων ατόμων (Πολάκη – Τσίπρα), όπως ισχυρίσθηκε δημόσια γνωστός μητροπολίτης. «Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε», συνήθιζε να λέει ο Κ. Μαρξ, στο χέρι σου είναι να τον αλλάξεις.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΩΛΑΣ