Το τρενάκι του τρόμου…

on .

Βρισκόμαστε στις αρχές του Ιανουαρίου του 2015, σε ένα κατάστημα παιχνιδιών, όπου ο μικρός Αλέξης παίζει με ένα τρενάκι, το οποίο σύντομα εκ­τροχιάζεται λόγω επιπόλαιων χειρισμών. Ως άλλος από μηχανής θεός, εμφανίζεται ξαφνικά ο Πάνος Καμμένος να σώσει την κατάσταση, «βάζοντας φρένο» στο μικρό Αλέξη και επαναφέροντας και πάλι το τρένο σταθερά στις ράγες. Η συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα, υποτίθεται θα λειτουργούσε, αν μη τι άλλο, ως δικλίδα ασφαλείας, ως εγγύηση έναντι οιουδήποτε πιθανού «εκτροχιασμού».
Στην αρχή, διακήρυττε πως «ούτε νεκρός δε θα συνεργαστώ με κόμμα που στηρίζει το Μνημόνιο» καθώς επίσης «εάν έρθει μνημόνιο, θα φύγω από την κυβέρνηση, τους ΑΝΕΛ και την πολιτική», για να υπογράψει τελικά όχι ένα, αλλά δύο μνημόνια επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Η κυριότερη όμως εγγύηση που υποτίθεται ότι παρείχε ο κ. Καμμένος, ήταν στα μείζονα εθνικά θέματα της πατρίδος μας. Εδώ λοιπόν, στο Σκοπιανό, έμελλε να φανεί το ασύλληπτο μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης που Καμμένος και Τσίπρας έκαναν σε βάρος του λαού μας.
Αρχικά, με αποκλειστικό γνώμονά τους το μικροπολιτικό συμφέρον, αντί να επιζητήσουν τη συναίνεση και την συνεννόηση με την αντιπολίτευση, την καλλιέργεια κλίματος ενότητας και ομοψυχίας στην κοινωνία, όπως φυσικά επιβάλλεται στα εθνικά θέματα και όπως ακριβώς έπραξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που χειρίστηκαν το μείζον αυτό ζήτημα, οι άνθρωποι αυτοί προτίμησαν να διχάσουν τον Ελληνικό λαό και να προξενήσουν προβλήματα στην αντιπολίτευση.
Με όπλα τους την «κρυφή διπλωματία», την προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση και τη συνειδητή απόκρυψη κάθε πτυχής της διαπραγμάτευσης από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, προχώρησαν στη σύναψη μιας εγκληματικής, για τα εθνικά συμφέροντα, συμφωνίας αποσκοπώντας αποκλειστικά στη διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας.
Παράλληλα, πάρα την πανθομολογούμενη ευνοϊκότατη συγκυρία, να έχουμε απέναντί μας αντί του εθνικιστή Γκρουέφσκι, τον μετριοπαθή Ζάεφ και ταυτόχρονα την αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδος, κυρίως λόγω της ψύχρανσης των σχέσεων Η.Π.Α. - Τουρκίας, ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κοτζιά όχι μόνο δεν τήρησαν την εθνική γραμμή, που χάραξαν ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι, αλλά παρέδωσαν στα Σκόπια γη και ύδωρ. Πέρα από την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στη γείτονα χώρα, έστω και με τον προσδιορισμό «Βόρεια», προχώρησαν στην αναγνώριση του σλαβικής καταγωγής λαού της ως Μακεδόνων και της γλώσσας τους ως μακεδονικής, με μερικούς αστερίσκους βεβαίως, που στην πραγματικότητα λειτουργούν μονάχα ως καθρεφτάκια για ιθαγενείς, με όλους εμάς στον άχαρο αυτό ρόλο. Εδραιώνοντας κατά συνέπεια, την πεμπτουσία του αλυτρωτισμού των Σκοπίων και της «Μακεδονίας του Ίλιντεν». Όσο για την εθνική κόκκινη γραμμή του erga omnes, απεδείχθη και αυτή άλλη μια «αυταπάτη», όπως αυτές του ΕΝΦΙΑ, του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και της υπογραφής μνημονίων κ.ο.κ.. Εν μέσω όλων αυτών οι αδίστακτοι αυτοί άνθρωποι, έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν και να κουνάνε το δάχτυλο σε όσους επί σειράν ετών, φύλαγαν Θερμοπύλες υπό απείρως δυσμενέστερες συνθήκες.
Στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε να προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ένας αδίστακτος καιροσκόπος, όπως ο πρωθυπουργός, και ένας αθεράπευτος σταλινιστής, όπως ο κος Κοτζιάς, ούτε φυσικά ένα κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, τα περισσότερα στελέχη του οποίου αποκαλούσαν, χρόνια τώρα, τα Σκόπια «Μακεδονία», κάνανε μια τόσο εγκληματική διαπραγμάτευση και συμφωνία. Ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ όμως, ορκίζονταν «ενώπιον Θεού και ανθρώπων» να ρίξουν ακόμα και την κυβέρνηση αν ο Αλέξης Τσίπρας έφερνε λύση με χρήση του όρου «Μακεδονία».
Αντί αυτού, οι άνθρωποι, που αποκαλούσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους «γερμανοτσολιάδες, προσκυνημένους και μερκελιστές», έρχονται τώρα να υπογράψουν μια συμφωνία που βλάπτει δυστυχώς ανεπανόρθωτα το εθνικό συμφέρον, μια συμφωνία όμως, που επιθυμούσαν διακαώς η Γερμανία και οι Η.Π.Α.. Ο Πάνος Καμμένος, από διαπρύσιος κήρυκας του πατριωτισμού, απεδείχθη εν τέλει "Μακεδονομάχος του Μονακό", ενώ Τσίπρας και Κοτζιάς επαλήθευσαν δυστυχώς, με το χειρότερο δυνατό τρόπο τον Μίκη Θεοδωράκη, όταν προ ολίγων μηνών τους αποκάλεσε κυβέρνηση «εθνομηδενιστών».
Καταλήγοντας, διαπιστώνει κανείς, μέρα με τη μέρα, πως το τρενάκι της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου, αποδεικνύεται τρένο του τρόμου. Η ζημιά που έχουν επιφέρει στην κοινωνία και στην οικονομία, θα χρειαστεί χρόνια για να επιδιορθωθεί, οι υποχωρήσεις τους όμως στα εθνικά μας θέματα, όπως αυτό της Μακεδονίας, ενδέχεται να μας ακολουθούν για αιώνες, ενώ μετά βεβαιότητας θα τους στοιχειώνουν μια ζωή. Ευτυχώς για όλους μας, όπως και στα Λούνα Παρκ, η διαδρομή με το τρένο του τρόμου αργά ή γρήγορα τελειώνει και παρά το σκοτάδι που σκεπάζει την πορεία αυτή, στο τέλος ξεπροβάλει και πάλι το φως. Ας ελπίσουμε λοιπόν, να είναι αυτή η τελευταία σκοτεινή στροφή πριν το οριστικό τέλος αυτής της διαδρομής του τρόμου.

* Ο Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης είναι πολιτικό στέλεχος που αναδείχθηκε από τη διαδικασία αξιολόγησης του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και είναι μέλος του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης.