Καταστροφική πολιτική για τα εθνικά μας συμφέροντα!

on .

Γράφει ο ΑΝΔΡΕΑΣ  ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ, Ομότ. Καθηγητής Φιλολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων

 Δεν έχει ξαναγίνει αυτό προηγουμένως ούτε στη χώρα μας ούτε σε άλλη χώρα παγκοσμίως. Ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς πρωτοτυπούν παγκοσμίως και διαχρονικά! Θα πρέπει η περίπτωσή τους να γραφεί στο βιβλίο Γκίνες!
Ποια είναι η πρωτοτυπία; Ο Πρωθυπουργός της χώρας και ο υπουργός του των Εξωτερικών, έχοντας δώσει όρκο ότι θα εξυπηρετούν τα Ελληνικά εθνικά συμφέροντα, στη διαπραγμάτευση με την πΓΔΜ υιοθετούν και προβάλλουν τα επιχειρήματα των αντιπάλων, για να δικαιολογήσουν την ηττοπαθή στάση τους ή μάλλον τα μικροκομματικά συμφέροντά τους με απώτερο στόχο την παραμονή τους στην εξουσία, υποκύπτοντας και εκτελώντας τις εντολές των «προστατών» τους.
Ο μεν πρώτος υποστηρίζει ότι η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας δεν έχει καμιά σημασία, αφού επί εβδομήντα χρόνια η χώρα αυτή φέρει αυτό το όνομα και ο δεύτερος ότι έχει αναγνωρισθεί πρόσφατα από τα Ηνωμένα Έθνη «μακεδονική» γλώσσα με συναίνεση της Ελλάδος.
Έχοντας συνειδησιακά παραχωρήσει και το όνομα της Μακεδονίας, και την ταυτότητα των «Μακεδόνων»  και τη «μακεδονική» γλώσσα, «ήταν έτοιμοι από καιρό», και έτσι δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε τις επιστημονικές απόψεις των ειδικών για τη γλώσσα που μιλούν οι γείτονες, όπως του κ. Μπαμπινιώτη, ούτε και άλλων επανειλημμένων διαψεύσεων. Αλλά δεν αξιοποιούν ούτε τη δήλωση του πρώην προέδρου της πΓΔΜ, του κ. Γκλιγκόρωφ, ότι ο λαός αυτός δεν έχει καμιά σχέση με τους Μακεδόνες και τον Μέγα Αλέξανδρο, αφού οι Σλάβοι εμφανίστηκαν στην περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ.
Ο Τσίπρας, ως απαίδευτος, δεν αντιλαμβάνεται ότι το όνομα είναι φορέας και του τόπου και του πολιτισμού, και επομένως η παραχώρησή του σημαίνει και παραχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού των Μακεδόνων, που δεν είναι άλλοι, και αυτό αναγνωρίζεται από όλους τους ιστορικούς του κόσμου, πλην των ψευδο-ιστορικών της πΓΔΜ, από το δωρικό ελληνικό φύλο που μέσῳ του Μεγάλου Αλεξάνδρου διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό μέχρι τα βάθη της Ανατολής, την Ινδία και το Αφγανιστάν, και δημιούργησε τον ελληνιστικό κόσμο, με κοινή γλώσσα όλων την ελληνική.
Ακολουθώντας μια πολιτική καταστροφική για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, πιθανώτατα λόγῳ του ότι κατέχονται από την ιδεολογία του εθνομηδενισμού, όπως κατηγορούνται από κορυφαίους πνευματικούς και πολιτικούς άνδρες, σύρθηκαν να διαπραγματευτούν τα αδιαπραγμάτευτα, αποδεχόμενοι τις προτάσεις του Νίμιτς, ο οποίος είχε δηλωσει ρητά και ανερυθρίαστα ότι με αυτές εξασφαλίζει την ταυτότητα των γειτόνων, δηλαδή τον ισχυρισμό τους ότι είναι «Μακεδόνες». Και η αντίδραση από τους κυβερνώντες μηδενική!
Στη διαπραγμάτευση αυτή η χώρα μας βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, την οποίαν μονομερώς απεμπολεί. Η είσοδος της χώρας αυτής στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ δίνει μια μοναδική ευκαιρία στην Ελλάδα να αποκαταστήσει τη διαστρέβλωση της ιστορίας από τους γείτονες. Αντ’ αυτού προχώρησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην αναγνώριση ουσιαστικά των ψευδο-ισχυρισμών των γειτόνων σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδος. Οι κατ’ ευφημισμόν Ανεξάρτητοι Έλληνες όχι μόνον δεν είναι ανεξάρτητοι, αλλά είναι δεμένοι στην καρέκλα της εξουσίας, θυσιάζοντας για ιδιοτελείς σκοπούς τα εθνικά συμφέροντα.
Έχει παραχωρήσει ο Τσίπρας το όνομα της Μακεδονίας, την ταυτότητα και τη γλώσσα, με υποτιθέμενους αστερίσκους και υποσημειώσεις, στις οποίες ούτε οι Σκοπιανοί ούτε οι ξένοι θα δώσουν ποτέ οποιαδήποτε σημασία. Αυτό που θα μείνει είναι ότι θα ονομάζονται Μακεδόνες, και αυτό τα λέει όλα.
Τί σημαίνει Βόρεια Μακεδονία; Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι Βόρεια και Νότια Κορέα είναι δυο κράτη στα οποία κατοικούν ο ίδιος λαός, οι Κορεάτες. Βόρειο και Νότιο Βιετνάμ το ίδιο. Άνω και Κάτω Πεδινά το ίδιο. Ποιος θα ξεχωρίσει τη Βόρεια από τη Νότια Μακεδονία; Όλοι θα νομίζουν ότι είναι το ίδιο, ο ίδιος λαός, δηλαδή Μακεδόνες.  
Με άλλα λόγια, τους προσφέρεται από τον Τσίπρα στο πιάτο όλη η Μακεδονία. Αφού παγκοσμίως μια Μακεδονία θα γνωρίζουν οι ξένοι. Η Μακεδονία μας, η Μακεδονία του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η σύγχρονη Μακεδονία μας, ως τμήμα του Ελληνικού κράτους θα είναι άγνωστη σε όλους πλην των ιστορικών. Και η Μακεδονική γλώσσα, τόσο η αρχαία όσο και η σύγχρονη, θα είναι με αυτή τη συμφωνία «υποταγμένη» στη σλαβική γλώσσα των ψευτο-Μακεδόνων.  Ποιος θα ενδιαφερθεί για τον αστερίσκο, ότι αυτή είναι νοτιοσλαβική γλώσσα;
Όταν όμως κάποιος δεν κατανοεί το βασικό, ότι δηλαδή το όνομα σημαίνει όχι μόνο γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά και ότι το όνομα είναι φορέας της γλώσσας και του πολιτισμού, τότε είναι εντελώς άσχετος και επικίνδυνος για τη χώρα.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τόσο οι Η.Π.Α. όσο και η Γερμανία συνδυάζουν την «επίλυση» του προβλήματος αυτού με τη διευθέτηση του χρέους της χώρας μας. Και ο Τσίπρας, για να παραμείνει στην εξουσία, είναι πρόθυμος να εξυπηρετήσει τα συμφέρονται της Γερμανίας και των ΗΠΑ θυσιάζοντας τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Συνοπτικά, ο πονηρός Ζάεφ και το γειτονικό κρατίδιο πέτυχαν τα πάντα που ήθελαν, γλώσσα, ταυτότητα, όνομα, και εμείς δώσαμε τα πάντα, με αστερίσκους.
Στην προαποφασισμένη αυτή πολιτική στάση του ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται λιγώτερο δημοκράτες από την κυβέρνηση της πΓΔΜ και τον πονηρό κ. Ζάεφ, ο οποίος την όποια συμφωνία θα τη θέσει στην κρίση του λαού, ενώ εδώ, στη χώρα μας, η κυβέρνηση του Τσίπρα, γνωρίζοντας ότι η πλειοψηφία του λαού είναι αντίθετη με την πολιτική που ακολουθεί σε αυτό το θέμα, αρνείται πεισματικά να θέσει την όποια συμφωνία σε δημοψήφισμα, προτού δεσμεύσει τη χώρα ανεπανόρθωτα, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι εμφορείται από ένα ολοκληρωτικό πνεύμα.
Αυτή η ολοκληρωτική νοοτροπία εκδηλώνεται εξάλλου σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Συμπυκνώνεται στο «όποιος διαφωνεί μαζί μας, είναι εχθρός μας». Γι’ αυτό και όχι μόνον δεν λαμβάνει υπόψη τα μεγαλειώδη λαϊκά συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, και τα συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδος, με τα οποία ο λαός εκφράζει τη διαφωνία του με την πολιτική παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας και του πολιτισμού των Μακεδόνων στους ετερόκλητους κατοίκους αυτού του κράτους, αλλά χαρακτηρίζει όσους συμμετέχουν σε αυτά ως ακροδεξιούς και φασίστες!΄
Έχοντας καταλάβει -χωρίς να το περιμένει ούτε ο ίδιος- την εξουσία ο Τσίπρας διακατέχεται από ψευδαισθήσεις, οι οποίες βέβαια στοίχισαν δισεκατομμύρια στον Ελληνικό λαό και, όπως φαίνεται, θα στοιχίσουν ακριβά και στα εθνικά θέματα. Ενεργώντας με τη νοοτροπία του καταληψία περιφρονεί όσους έχουν διαφορετική από αυτόν άποψη, περιφρονεί τις δημοκρατικές αξίες και πρακτικές, βασιζόμενος στη δύναμη που του παρέχει η ίδια η δημοκρατία.
Σε αυτό το κρίσιμο θέμα η Νέα Δημοκρατία δίνει την εντύπωση ότι ακολουθεί μια αδιευκρίνιστη, διφορούμενη και απατηλή στάση. Τη μια εμφανίζεται να μη δέχεται την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, την άλλη φαίνεται να δέχεται τη διπλή ονομασία με μόνον όρο να ισχύει έναντι όλων (erga omnes). Ας ξεκαθαρίσει επιτέλους τη στάση της, για να γνωρίζει ο λαός τι θα αποφασίσει την ώρα της κάλπης.
Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Ο κ. Παυλόπουλος; Είναι μόνο διακοσμητικό στοιχείο; Εξοφλεί την επιταγή που του έδωσε ο Τσίπρας προτείνοντάς τον και ανεβάζοντάς τον στον θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας; Έχει ή δεν έχει ευθύνη έναντι της ιστορίας; Ίδωμεν!
Ο λαός δεν θα ανεχθεί παιχνίδια με τα εθνικά θέματα, ούτε από τους κυβερνώντες ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι η ώρα της αλήθειας για όλους, και ο καθένας φέρει ακεραία την ιστορική ευθύνη των πράξεων του. Τελικοί  και μοναδικοί κριτές είναι οι πολίτες, οι οποίοι βάσει του άρθρου 120 του Συντάγματος έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να αντιδράσουν στα αντεθνικά σχέιδια των ντόπιων και των ξένων. Επιτέλους, δεν θα βρεθεί ένας Έλληνας πολιτικός που θα έχει ως έμβλημά του το «Πρώτα η Ελλάδα»;