Άρχισαν τα… χάλκινα

on .

- Με το που μπήκαν οι υπογραφές στη συμφωνία με τα Σκόπια οριοθετήθηκαν οι «Μακεδόνες»  και οι Έλληνες. Και βέβαια αυτό το είπε ο Ζάεφ, και δια της σιωπής του το αποδέχθηκε και ο Τσίπρας. Για  Μακεδόνες και Έλληνες μίλησε ο Ζάεφ, επί Ελληνικού εδάφους. Και ήταν οριοθετημένα εκείνη τη μέρα τα νέα σύνορα, αφού οι αστυνομικοί περιφρούρησαν την τελετή 30 χιλιόμετρα νοτίως  της τέντας, για να μη μπορούν να πλησιάσουν οι Έλληνες!
- Και δεν πέρασε μια μέρα, από την υπογραφή της συμφωνίας, και κάποιος λαλίστατος σύντροφος  έδειξε  την πρώτη εφαρμογή της λέγοντας ότι το σύνθημα  «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» αποτελεί αλυτρωτική έκφραση και επομένως πρέπει, σαν τέτοια και σύμφωνα με κάποια άρθρα της συμφωνίας, να απαγορευτεί και να διώκεται. Άρχισαν λοιπόν τα σλαβικά χάλκινα  να ηχούν και να  ακούγονται η κλαγή από τη «Βόρεια Μακεδονία».
-  Και την ίδια μέρα, στα Σκόπια, σε μαζικά συλλαλητήρια αντιΖαεφικών,   να κυριαρχούν  οι σημαίες με την Βεργίνα χωρίς ο Ζάεφ ή κανείς «κυβερνητικός», σαν τον δικό μας, να μη εκφράζει την αντίθεσή του, και να χαρακτηρίζει αλυτρωτική και αντισυμβατική αυτή την πληθωρική δημόσια εμφάνιση  του αλυτρωτικού συμβόλου των Σκοπιανών.
- Αλλά, και κανείς από τους πρόθυμους Αριστερούς συνηγόρους της συμφωνίας, να μην επισημαίνει, να μην καταδικάζει,  την αντισυμβατική αυτή εικόνα στα Σκόπια.
- Και ενώ συμβαίνουν αυτά και διαγράφεται από την ιστορία το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και η ιστορική του παρακαταθήκη  για την ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, δεν φάνηκε και δεν ακούστηκε αντίλογος στη Βουλή  ή δημόσιος λόγος και ένα δάκρυ  από τους κληρονόμους του Εθνάρχη.  
- Και τώρα, να περιμένουμε να δούμε με την επικράτηση τέτοιων αντιλήψεων, ποια θα είναι και η τύχη του τραγουδιού  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ», και άλλων ασμάτων και εμβατηρίων για την Μακεδονία, που τραγουδούσαν οι Ευέλπιδες στα Ελευθέρια της Θεσσαλονίκης, αλλά και παιάνιζαν οι μπάντες του Στρατού στις παρελάσεις μέχρι τώρα. Και κάτι τοπικό, αυτό το εμβατήριο ακούστηκε πολλές φορές και στα Ελευθέρια των Ιωαννίνων, στις φετινές γιορτές, και από τη μπάντα της  8ης   (Ταξιαρχίας), και επίσης από τη Δημοτική Φιλαρμονική. Θα ξανακουστεί ή με κάποια απόρρητη και σιωπηρή εντολή, θα σχίσουν τις παρτιτούρες; Για να μη ρωτήσουμε, αν τις σχίσανε ήδη ή τις….απέσυραν!
- Καταγράφηκε ήδη στην ιστορία της πρώτης φοράς Αριστερά, ότι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για «πρώτη φορά» ακούστηκε η αναγνωρισθείσα από τη συμφωνία «Μακεδονική» γλώσσα. Ακόμη και σε συνέντευξη κάποιου Διεθνιστή Συριζέου βουλευτή, σε ξένη πρόθυμη εφημερίδα. Τι κατάλαβε ο δημοσιογράφος;
- Και μια και έτσι έφθασε το «τέλος της Ιστορίας», η ιδεολογική αυτή διακήρυξη των διεθνιστών, τώρα θα πρέπει να περιμένουμε γρήγορα, να την ακούσουμε στο Κοινοβούλιό μας και από το Ζάεφ, σε επίσημη επίσκεψη, οπότε θα ακούσουμε  και τον εθνικό ύμνο της «Βόρειας Μακεδονίας» και στο Άγνωστο Στρατιώτη!  Ναι εκεί δίπλα    στις Δέλτους των ηρωϊκών μαχών των απελευθερωτικών αγώνων της Μακεδονίας μας.
- Αλλά, δεν μπορεί κανείς να αποφύγει τη διαπίστωση, ότι αυτή η τόσο υποστηριζόμενη από την Αριστερά,  επιτυχημένη συμφωνία, και όσα επαινετικά  λόγια  από διάφορες αριστερές στρατευμένες βίγλες εκπέμπονται, το γεγονός ότι ακόμη  δεν εμφανίστηκαν  τα νταούλια και τα βιολιά, να το γιορτάζουν  οι στρατευμένοι σύντροφοι, σαν θρίαμβο της Αριστεράς! Ούτε μπροστά στο Πανεπιστήμιο, ούτε στην κάτω Πλατεία Συντάγματος, ούτε στην πάνω πλατεία Συντάγματος, ούτε έξω από την Βουλή, από «Ρουβίκονες»!  Και ο λόγος του χαμογελαστού Τσίπρα στην τελετή της υπογραφής, ότι τώρα οι «λαοί μας»  θα τραγουδάνε μαζί τα εύθυμα τραγούδια και τα … μοιρολόγια.
- Δεν είναι βέβαιο αν ο Τσίπρας γνωρίζει να μοιρολογεί, ή αν έχει μελετήσει  τα μοιρολόγια της Μάνης και της Ηπείρου. Τα μοιρολόγια,  που κουβαλάνε την ιστορία  μας, τους θρύλους και τις τραγωδίες του Γένους των Ελλήνων. Και ενώ δεν χορεύουν οι ΣυριζαΑνέλληννες με νταούλια και βιολιά, χορεύουν με ευχαρίστηση και χαίρονται κάποιοι Ευρωπαίοι  για δικά τους οφέλη και άλλες  επιδιώξεις τους.
- Άρχισαν τα χάλκινα να ηχούν στην Πατρίδα μας, και αρχίζουμε να μετρούμε άρθρα και παραγράφους της συμφωνιας, και ο Τσίπρας σε συνέντευξή του σε ξένη εφημερίδα, μετά την δηλωμένη  και ομολογημένη και αυτοκριτικά εκπεφρασμένη  ψευδαίσθηση της πολιτικής του, τώρα ομολογεί, ότι το 2015 ήταν λάθος, και μια άλλη mea culpa, η πολιτική του και τα μέτρα που πήρε. Πλησιάζει η επέτειος  του δημοψηφίσματος του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ, και τα capital control, και αρχίζει ένα νέο πολιτικό αφήγημα, για μια προετοιμασία, για νέα επετειακή ανάμνηση  του mea culpa! Και τώρα να δούμε που θα πέσουν τα δάκρυα της συντρόφισσας στις 6 Ιουλίου.
- Να περιμένουμε και τι θα δούμε στον επόμενο χρόνο, για ένα άλλο mea culpa, που θα ανακαλύψει πάλι όψιμα, όπως με την ψευδαίσθηση και το λάθος 2015, και για τη συμφωνία που υπόγραψαν  στις Πρέσπες, και την κωμική και παιδαριώδη  σκηνή με τη γραβάτα. Τα χάλκινα ακούγονται από το βάθος της ιστορίας μας σαν ανάμνηση μιας άλλης βαρβαρικής καθόδου και πικρής ανάμνησης της δοκιμασίας του Γένους μας.

Και οι περιπλανήσεις του μέτοικου συνεχίζονται…