Καιρός ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί ότι άλλο το Κράτος και άλλο το Κόμμα

on .

Η αθέτηση των υποσχέσεων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι καθημερινό φαινόμενο, οι «αυταπάτες» τους εκθέτουν. Εκεί όμως που παραμένουν σταθεροί και ακλόνητοι, είναι στον παλαιοκομματισμό και στον λαϊκισμό,  που αν και καταδίκαζαν και αφόριζαν ως αντιπολίτευση, σήμερα κάνουν «πρωταθλητισμό»!   
Οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αντί να καταργήσουν τα… μνημόνια, κατάργησαν τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Κράτους και Κόμματος. Πότε οι βουλευτές, πότε οι νομαρχιακές οργανώσεις αναλαμβάνουν ρόλο προπαγανδιστή κυβερνητικών αποφάσεων – ορισμένων μάλιστα αυτονόητων- και  λειτουργούν ως «γραφεία Τύπου» υπουργών για να ανακοινώσουν τα … κοσμογονικά νέα, ενίοτε τρεις και τέσσερις  φορές διαδοχικά.
Τελευταίο κρούσμα η χθεσινή ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρεται στην απόφαση του Αν. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση για χρηματοδότηση με το ποσό του 1,215 εκ. ευρώ  του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για συγκεκριμένες προμήθειες του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα».  Μια απόφαση που ήδη είχε ανακοινωθεί από το Διοικητή του Νοσοκομείου, ο οποίος είχε εκφράσει τις ευχαριστίες του και προς τον Αν. Υπουργό, αλλά και προς τον Περιφερειάρχη για τη συμβολή τους. Οπότε το ερώτημα, είναι προς τι η νέα ανακοίνωση; Ενδεχομένως τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ήθελαν να το διαφημίσουν και να… πανηγυρίσουν περισσότερο.
Μαζί με τα … πανηγύρια, όμως,  θα πρέπει επιτέλους η τοπική κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, να τοποθετηθεί και για τα άλλα «ανοικτά» -και πιο «καυτά»- ζητήματα της πόλης και του Νομού.
Και ας αρχίσει από την περίεργη και ακατανόητη επιμονή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για την εγκατάσταση των πέντε μονάδων βιοαερίου στη ΒΙΠΕ, κόντρα στις αποφάσεις συλλογικών οργάνων και φορέων. Αλήθεια το θέμα αυτό δεν τους απασχολεί; Το περιβάλλον έπαψε να αποτελεί προτεραιότητα; Ας μας πουν την άποψή τους, ας πουν αν συμφωνούν με την Κυβέρνηση ή με την Τοπική κοινωνία.
Και αναλόγως να κριθούν κι αυτοί με τη σειρά τους.
«Π.Λ.»