«Έξοδος» απ’ τα μνημόνια και επιστροφή στην πραγματικότητα…

on .

 Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΛΕΜΠΑ, Οικονομολόγου

 Οδεύοντας προς το τέλος του ευλογημένου μήνα Αυγούστου -όπως τον έχει ονομάσει ο φίλος Γιώργος Σταματόπουλος στο σχετικό άρθρο του- επιστρέφουν όλοι στο κλεινόν άστυ και στην σκληρή πραγματικότητα, παρά τους «πανηγυρισμούς» και το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα συμβολικά από την Ιθάκη.
Ευτυχώς που υπάρχει και ο Αύγουστος των πανηγυριών, των διακοπών, των αποδράσεων έστω και για λίγο από την μιζέρια της καθημερινότητας, που δυστυχώς πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο για την Ελλάδα, τους Έλληνες, έχοντας και τους άλλουςνα πανηγυρίζουν.
Γιατί; Για την συνέχεια της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της μείωσης των συντάξεων και αύξησης των φόρων, του Brain Drain -της φυγής των 500.000 περίπου νέων μας, κυρίως επιστημόνων- αλλά και της απογοήτευσης;
Αντί να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που είναι βαρύτατες, να πουν την πικρή αλήθεια στο λαό, να φτιάξουν το δικό μας, το Ελληνικό πρόγραμμα, όχι των ξένων που εφαρμόζουν, το άμεσο, για πέντε χρόνια, για δέκα χρόνια, για το πώς μπορεί αυτή η «έρμη» χώρα μας να σωθεί, να ανορθωθεί, να σηκώσει το κεφάλι της ψηλά πάλι και να αρχίσει να παράγει!
Αλλά πώς θα μπορέσει με αυτούς τους κατώτερους των περιστάσεων ηγέτες, που δυστυχώς το μόνο που έχουν μάθει να κάνουν καλά είναι να ψηφίζουν και να εφαρμόζουν αυτά που οι ξένοι, οι «εταίροι», οι «σύμμαχοι», τους «διατάσουν» προς όφελός των και σε βάρος των δικών μας συμφερόντων;
Πώς αλήθεια μπορούν, αντέχουν να βλέπουν τη χώρα να ερημώνει, να εξαθλιώνεται ο λαός και αυτοί να συνεχίζουν το έργο τους, της απλής και άθλιας διαχείρισης, όπως επιθυμούν οι προστάτες τους και «εταίροι»;
Κολλημένοι στις καρέκλες τους, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, παίζουν το κρυφτούλι από τον Άννα στον Καϊάφα, υβρίζουν ο ένας τον άλλον λες και ο λαός και οι πολίτες ζουν σε άλλη χώρα! Αντί να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα με πράξεις και όχι με λόγια που έχουμε χορτάσει, βάζοντας τάξη στα του οίκου τους, μειώνοντας τις δαπάνες της κυβέρνησης, της Βουλής, των κομμάτων, των βουλευτών και όλων όσων πληρώνονται από τον φτωχοποιημένο Ελληνικό λαό, απεναντίας, δυστυχώς συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα υπερβολικά προνόμια της εξουσίας, του χρήματος και της κατανάλωσης -όπως πολύ σωστά λέγει ο Μαρκούζε!
Αντί να ελαφρύνουν τους πολίτες, να βάλουν Αξιοκρατία παντού -που δεν υπάρχει- να φτιάξουν το δημόσιο, να φτιάξουν ένα φορολογικό σύστημα, λειτουργικό και όχι αυτό που υπάρχει με τις χιλιάδες σελίδες, τις παραγράφους, υποπαραγράφους και πάμπολλες παραπομπές, πραγματικός λαβύρινθος -όλες οι βαλκανικές χώρες το έχουν λύσει το φορολογικό- να λειτουργήσει καλύτερα και γρηγορότερα η δικαιοσύνη, να ανασάνει και να τους εμπιστευτεί ο κόσμος, αυτοί συνεχίζουν την αδιέξοδη, αντιπαραγωγική πολιτική, βάζοντας φόρους, φόρους, φόρους, χωρίς να σκέφτονται αν μπορούν να πληρωθούν από τους φτωχοποιημένους πολίτες! Εδώ ταιριάζει απόλυτα η παροιμία με γάιδαρο του Χότζα «τώρα που έμαθε να μη τρώει …πέθανε»!
Με αυτή τη πολιτική, με αυτό το πρόγραμμα, που ξεδιάντροπα διαλαλούν ότι τα μνημόνια και οι υποχρεωτικές δεσμεύσεις τελείωσαν στις 21 Αυγούστου 2018, ενώ με ψηφισμένους νόμους στη Βουλή ισχύουν τα τερατώδη πλεονάσματα των 3,5 % -πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν τέτοια πλεονάσματα- και η μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, ελπίδα δεν υπάρχει καμία για κάτι καλύτερο στη χώρα μας!
Αν δεν φτιάξουμε το δικό μας πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης, που για εννιά χρόνια δεν φτιάξαμε -αποδείχτηκε περίτρανα η ανικανότητά μας- λύση και σωτηρία δεν θα υπάρξει! Τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το χρήμα και η εξουσία δυστυχώς! Διαφορετικά πώς εξηγείται η σημερινή φτωχοποίηση της χώρας, ύστερα από την παρέλαση των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ;
Τίποτα τυχαία δεν γίνεται, όλα έχουν τη στρατηγική τους, τον σκοπό τους, που σε τίποτα δεν ωφελεί, δε βοηθάει τον ταλαίπωρο λαό μας, που ζει στην καλύτερη ίσως γεωγραφικά χώρα του κόσμου, με αυτό το κλίμα, τον ήλιο και τη θάλασσα!
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί συλλογικά και όχι ατομικά, ας αφυπνιστούμε, ας ενεργοποιηθούμε, ας αυτό-οργανωθούμε Τοπικά πρώτα και πάντα για να σταματήσουμε την συνεχιζόμενη εξαθλίωση και ερήμωση της χώρας, που δεν την αξίζουμε!
Ευτυχώς που υπάρχει και ο ευλογημένος μήνας Αύγουστος που μας έδωσε ανάσα ζωής, χαρά, χορό, γιορτές και πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα!