Το χρήμα... στο λαιμό τους!

on .

- Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΙΑ*

 Αν αφήσει πίσω ο Έλληνας, αυτή τη δίνη, της τελευταίας οκταετίας (εύκολα την ξεπερνάει;) και κάνει έναν απολογισμό, θα είναι πολύ δύσκολο, αν δει μπροστά του πολιτικούς της μεταπολιτευτικής περιόδου, να μην ενεργοποιήσει τους σιελογόνους αδένες του!

Αυτό είναι το… ελάχιστο που δύναται να πράξει, πιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό, τα λάθη και τις παραλείψεις τους, σε βάρος του λαού, στη μακρόχρονη πολιτική τους πορεία!
(Μερικοί είχαν...φωλιάσει στη Βουλή, ξεπερνώντας σε χρόνο και τον …Αρσέν Βενγκέρ της Άρσεναλ!)

Με γνώμονα πάντα, το ατομικό και κομματικό τους συμφέρον, λειτουργούσαν, ξεγελώντας τον ευκολόπιστο λαό, δίνοντας του ψίχουλα ή κάνοντας τα «στραβά μάτια» σε δικές του παρανομίες! (Βλέπε διορισμούς, βλέπε χτίσιμο αυθαιρέτων, βλέπε γκρέμισμα αξιών…)
Συνδικαλιστές και πολιτικοί, δυστυχώς υπήρξαν αρνητικοί πρωταγωνιστές στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια!
Οι μεν διεκδικούσαν και πέραν των νομίμων οι δε επικροτούσαν, εκ δεξιών… και εξ ευωνύμων! Και με «σημαία» τον άκρατο δανεισμό και τη σπατάλη, κέρδιζαν όλοι τους δόξα και ευημερία… Ταξίδια, δεξιώσεις, … γκαλά, πολιτικοί με τις κυρίες τους, έχοντας… το χρήμα στο λαιμό τους! (χρυσά κοσμήματα, μεγάλης αξίας!)
Και όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι και η χώρα βούλιαζε, οι πολιτικοί «γλίστρησαν» από την κρίση και τα «σπασμένα» πλήρωσε μόνο ο λαός!
Αυτοί απλά… συμπονούσαν τον δοκιμαζόμενο λαό, κόβοντάς του, τους μισθούς και τις συντάξεις και… εκδίδοντας διαβατήρια, για την άνεργη ελληνική νεολαία!
Οι ευθύνες τους, λοιπόν, για όλο αυτό που ζούμε, είναι τεράστιες!
Τα οχτώ τελευταία χρόνια, είναι μόνο η αρχή… Οι… επόμενες οκταετίες, θα είναι οι δυσκολότερες! Ας προσέχαμε…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.