Το Α της Αριστεράς!

on .

- Δεν χρειάζονται πολλά ελληνικά, γραμματική και λίγα  …… «λατινικά» (για να είμαστε και στην επικαιρότητα), για να διαβάσει κανείς την ιστορία της  Αριστεράς!
- Το Α  είναι η ψυχή της Αριστεράς, μέσα στην πεμπτουσία της ιδεολογίας, της πράξης, εις το διηνεκές από της ιδρύσεως, όσα και να αλλάξει χρώματα, ηγεσίες, μεταλλάξεις, μετονομασίες, ακρωνύμια, και πάντα εμφανιζόμενη σαν   «πρώτη φορά»!
- Και τώρα, μετά το τέλος του μνημονίου της, πάλι για νέο ξεκίνημα  μιλάει, και πάλι για πρώτη φορά εμφανίζεται, και πάλι τα ίδια ιδεολογικά εργαλεία μεταχειρίζεται.
- Το   Α  της Αριστεράς τα έχει όλα μέσα του, σαν μαγιά, σαν προζύμι, σαν πυτιά, σαν DNA, της βαθύτερης «φιλοσοφίας» και πρακτικής εφαρμογής.
- Έτσι,  με λίγη προσπάθεια ανάγνωσης θεωριών και ….διαγγελμάτων Ιθάκης, και γραμμής Γ΄Διεθνούς, διαβάζονται εύκολα,  πίσω από το στερητικό ή το αρνητικό Α, όλα τα μέσα, εργαλεία, όπλα, μεθοδολογίες, πρακτικές, και το τελευταίο εφεύρημα τα fake news, βρίσκει κανείς το μεδούλι της Αριστεράς.
- Αν ξεκινήσουμε, από την πρόθεση Αντί- , σαν πρώτο συνθετικό, θα βρούμε κάποια από τα γνωστά γεμίσματα του οπλοστασίου της Αριστεράς, μάλιστα πολυχρησιμοποιημένων και πάντοτε «ετοιμοπόλεμων».
- Αντί-σταση κατά πάσης μορφής άλλης άποψης, ιδέας ή αρχής!
- Αντι-ευρωπαϊσμός, ήταν το μεγάλο ξεκίνημα της Αριστεράς για πρώτη φορά, για να ξεφουσκώσει    στην μνημονιακή πορεία και στην μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ! Οι αντιευρωπαϊκές κροτίδες όμως συνεχίζονται από τους...
- Αντι- στασιακούς  της «παράδοσης» που θέλει να συνεχίζει την  Αντί-σταση, η οποία ποτέ δεν δικαιώθηκε, στο βουνό και στην εξορία, αλλά συνταξιοδοτήθηκε από τη Δεξιά.
- Στο πεζοδρόμιο ακόμη  συνεχίζονται  να πέφτουν μολότωφ και βαριοπούλες, από  Αντι- εξουσιαστές,  Αντι-καπιταλιστές, Αντί- συμβατικούς, Αντι- ρατσιστές, Αντί- θρησκους, Αντι-χριστιανούς,  Αντι-πλουτοκράτες,  και όσα άλλα Αντί- στρατεύεται γενικά η Αριστερά!
- Μέσα στα  ΑΝΤΙ, κυρίαρχη θέση έχει εκείνο που στην πράξη έχει στα χέρια το κοφτερό λεπίδι  του ταξικού μίσους και της τελικής λύσης. Είναι η εξόντωση κάθε ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ. Η εφαρμογή του στην ιστορία της Αριστεράς, είναι γνωστή, και άφησε πίσω  πολλά θύματα.
- Μέσα στο ιδεολογικό πάνθεο και στην καταγραμμένη ιστορία της Αριστεράς, μερικοί «τίτλοι», με πρώτο συνθετικό το Α  της Αρστεράς είναι και οι ακόλουθοι:
- Α-σύμμετρος, με πολλές εφαρμογές ακόμη και στη μεταφυσική της κλιματικής αλλαγής.  
- Α- σύμβατος, μια άλλη θεωρία της νεωτερικότητας, και της πορείας προς το άγνωστο, σαν ο πύργος του Τατλιν..
- Αν-ορθόδοξος, μια άλλη λέξη του ανατρεπτικού λόγου.
- Και άλλα θα μπορούσε κανείς, να αναζητήσει και να βρει, τα οποία πίσω από το στερητικό Α , να εκφράζουν μέρος ή ακόμη και το όλον της  Αριστερής  ιδεολογίας, κουλτούρας, πολεμικής, έκφρασης και πρακτικής και τα οποία αποτελούν την αληθινή ιστορία της Αριστεράς, αναλλοίωτης  στο διάβα του χρόνου, μια διαρκής άρνηση, αντίθεση και ακύρωση κάθε διαφορετικής άποψης.
- Η τελευταία περίοδος, αυτής, την οποία περνούμε με αυτή την φαντασίωση της Πρώτης φοράς Αριστερά, και  που μας παραμύθιασε σαν απαξία κάθε κοινωνικού κανόνα,  είναι η συμπεριφορά των αριστερών οι οποίοι την υπηρετούν, με έναν τρόπο που  προκαλούν,  κάθε έννοια τάξης, και ευπρέπειας στην καθημερινή ζωή, και σαν προσωπικής συμπεριφοράς και σαν δείγμα μιας έλλειψης σεβασμού των άλλων.
- Μια πρόχειρη καταγραφή αυτών των συμπεριφορών δίνει αυτή την εικόνα που αποστρέφεται ο μέσος Έλληνας, και γιατί να μη το πούμε, είναι οι συνήθειες που συνθέτουν τη φυσιογνωμία της μεσαίας τάξης, η οποία θεμελιώθηκε στη ζωή του νεοελληνικού έθνους.
- Τέτοιες συμπεριφορές, που έτσι διαπιστώνονται είναι: Η Αγένεια, η Απρέπεια, η Ανομία, η Ασέβεια, η Αεργία, η Αχαριστία, η Αφιλία,  ο ανάρμοστος, ο Ανώριμος, ο αδιάβαστος, ο Αγνώμων,  και γιατί όχι, πολλά από αυτά που βλέπουν όλοι στις επίσημες τελετές, ακόμη και στα ανάκτορα της Δημοκρατίας, και μέσα στη Βουλή, το Ναό της  Δημοκρατίας, και στις συναντήσεις με υψηλούς ξένους, με την εμφάνιση αγραβάτωτων, τσαλακωμένων,  με έξω πουκάμισα και σαντάλια,  μια εικόνα ρεμπετ ασκερ, με μπλού τζήν και σακίδια, εκδρομικά στην πλάτη, αλλά και με ένα ποτήρι στο χέρι με φραπέ  ή ντρίνκ!
- Όλα αυτά τα ανορθόδοξα, είναι πίσω από το αρνητικό Α της Αριστεράς,  και μέσα στο Απαράγωγο, Ακαλαίσθητο, Απαξιωτικό, Αταξικό, και Αναποτελεσματικό τελικό αποτέλεσμα, το οποίο διαχρονικά χαρακτηρίζει την ιστορία της Αριστεράς, για να συμπληρωθεί τελευταία με τα fake news, και την Ανατροπή κάθε κατακτημένης  με θυσίες αξίας ζωής.
- Αλλά ας αντλήσουμε και κάποια από αυτά τα  Α της Αριστεράς, από  τα τελευταία γεγονότα, που κυριάρχησαν  και τα μέτρησαν πολλοί στο διάγγελμα της Ιθάκης, όπου ξαναγύρισε το σύνθημα του διχασμού, και του ταξικού μίσους, η απόσταση που στάθηκαν, μια μεγάλη φυσική καταστροφή, με τόσο πολλά θύματα, και οικιστική απαξίωση, η επίσκεψη στο Μάτι, μετά 42 μέρες, όχι των επίσημων και υπεύθυνων των αρμόδιων φορέων, αλλά μια άλλη εκδοχή, και έκδοση του Α της Αριστεράς, η Αναλγησία, η Αναποτελεσματικότητα, η Ασυγκίνητη έκφραση, η Απόσταση από το γεγονός και η Αβοήθητη κοινωνία, μιας αξιοπρεπούς μερίδας της αστικής τάξης  η οποία σιωπηλή  και προβληματισμένη,  βιώνει τον πόνο και τη θλίψη για τα θύματα και τις καταστροφές που υπέστησαν, βλέποντας μόνο μπουλτόζες να κατεδαφίζουν κατά προτεραιότητα καμένα και όχι ανοικοδόμηση και ξεκίνημα ζωής.
- Και οι περιπλανήσεις του μέτοικου συνεχίζονται…

ο μέτοικος