Βαρύγδουπες δηλώσεις κι αποτέλεσμα… μηδέν!

on .

Κάθε χρόνο, την πρώτη βδομάδα του Σεπτέμβρη, η εκάστοτε κυβέρνηση από τον χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.) αναγγέλλει με βαρύγδουπες δηλώσεις το πρόγραμμά της για την επόμενη χρονιά -εφέτος για τα επόμενα τρία χρόνια, γιατί έτσι είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τα μνημόνια, πρώτα μέχρι το 2022 και μετά μέχρι το 2060 όπως έχει υπογράψει!
Η «Ελπίδα» του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα έρχεται από το 2015, τώρα έρχεται από το 2018 νέα «Ελπίδα», «Όραμα», όπως την ονόμασε ο κ. Τσίπρας και είναι σίγουρο ότι θα καταλήξει όπως η προηγούμενη!
Λυπάμαι ειλικρινά για αυτούς τους καθηγητές των Οικονομικών που σπούδασαν στα μεγάλα πανεπιστήμια, διαπρέπουν στο εξωτερικό, ενώ στη χώρα τους ως υπουργοί έχουν να επιδείξουν μηδαμινό έργο, όπως έχει αποδειχτεί τα τελευταία χρόνια και που στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετοί τέτοιοι! Πώς μπορούν να μιλούν για ανάπτυξη;
• Όταν τις οικονομικές θεωρίες που έχουν διδάξει στους φοιτητές των, τις έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους;
• Όταν δεν εφαρμόζουν την κοινή λογική ότι «είναι αδύνατον να περιμένεις ανάπτυξη όταν μειώνεις τα εισοδήματα των πολιτών και να έχεις επιβάλλει αβάσταχτους φόρους, που δεν μπορούν να πληρωθούν»;
• Όταν δεν κάνουν τίποτα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα παραγωγής;
Μόνο με τον τουρισμό, δεν φτάνει, είναι πολύ λίγο, δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Χρειάζονται άμεσα, επειγόντως, αποφάσεις τοπικά πρώτα και μετά κεντρικά, αν θέλουμε να επιβιώσουν η χώρα και οι πολίτες της.
Κανένας «θείος» από την Αμερική ή καμία πολυεθνική - μονοπώλιο δεν θα έλθει να κάνει μεγάλη, παραγωγική επένδυση που θα ικανοποιεί τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, όπως τόσα και τόσα χρόνια πριν δεν έγινε.
Ο πρωθυπουργός μάς ανακοίνωσε μερικά μέτρα, ψίχουλα, κατόπιν αδείας των τροϊκανών, δανειστών, «εταίρων», αλλά δυστυχώς δεν αλλάζουν σε τίποτα την οικονομική μας κατάσταση μέχρι το 2022 πρώτα και μετά ίσως μέχρι το 2060!
Είναι τόσο ασήμαντα τα μέτρα, που ο κ. Τσίπρας τα ονόμασε «ελαφρύνσεις», που δεν αξίζουν περαιτέρω αναλύσεως, γιατί δεν συμβάλλουν στην βελτίωση των οικονομικών των νοικοκυριών και του συνολικού ΑΕΠ, όταν από 01/01/2019 θα έχουμε περαιτέρω μειώσεις συντάξεων και από το 2020 μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ από τα 8.500 ευρώ περίπου που είναι τώρα.
Με 3,5% πλεόνασμα μέχρι το 2022, που δεν έχει επιβληθεί ποτέ και δεν έχει υπογράψει καμία χώρα στον κόσμο, με 2,2% πλεόνασμα μέχρι το 2060, με εκχώρηση όλων των περιουσιακών στοιχείων και των υποδομών στο υπερταμείο για 100 χρόνια είναι δυνατόν να μιλάμε για βοήθεια των «εταίρων» μας και για «σκληρή» διαπραγμάτευση της κυβέρνησης; Ασφαλώς, κατηγορηματικά Όχι!
Παραγωγή και μάλιστα στον πρωτογενή τομέα, που είναι σίγουρη, άμεση, αποφάσεις, μέτρα στήριξης και ανάπτυξής του, έστω και αν είναι ενάντια στους σκληρούς κανόνες, ρήτρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δυστυχώς ευνοεί και προστατεύει τα οικονομικά συμφέροντα της Γερμανίας και λοιπών πλουσίων χωρών, χρειάζονται για να σωθεί η χώρα, για να σταματήσει η φτωχοποίηση και η ερήμωση.
Δυστυχώς, όλες οι κυβερνήσεις μας τα τελευταία εννιά (9) χρόνια έχουν μετατραπεί σε διαχειριστές, διεκπεραιωτές των αποφάσεων των ξένων, των «εταίρων», αν θέλετε έτσι να τους ονομάσουμε, χωρίς καμιά προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον!
Με τους υπάκουους, τους καλοθελητές κυβερνήτες μας, που «λιβανίζουν», εκθειάζουν και ευχαριστούν την κα Μέρκελ και δη τον κο Τράμπ και τις ΗΠΑ -αν είναι δυνατόν από τα «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» και «go back κα Μέρκελ», να καταλήγουμε στην πλήρη υποταγή, στην μετατροπή μας σε αποικία χρέους και μάλιστα με την λεγόμενη «Αριστερή» κυβέρνηση! Τόσο μεγάλη αγάπη, ευχαριστίες και παράδοση στους Αμερικάνους από τη μια πλευρά και τόσο μεγάλη διάρρηξη σχέσεων, «αντιρωσική» υστερία με την φίλη και ομόδοξη μεγάλη χώρα Ρωσία από την άλλη πλευρά, δε θυμάμαι να έχει γίνει ποτέ!
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα αναμένουμε τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του κ. Μητσοτάκη, μέλλοντα πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, που δυστυχώς θα είναι στο ίδιο περίπου μήκος κύματος, δηλαδή στα πλαίσια του μνημονίου και των δεσμεύσεων μέχρι το 2022. Ίσως ανακοινώσει, δώσει μερικά ψίχουλα στον ιδιωτικό τομέα και δη στις μικρές επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί και θα εξαφανιστούν εάν δεν βοηθηθούν. Ας μη κάνει το μοιραίο λάθος να βοηθήσει μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις, γιατί στις μικρές επιχειρήσεις στηριζόταν πάντοτε η Ελληνική οικονομία! Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό! Μακάρι να τολμήσει να συγκρουστεί με την Μέρκελ και την τρόικα και να πάει με τον λαό, πράγμα που δεν πιστεύω! Μακάρι να διαψευστώ…
Έχω γράψει πολλές φορές σε διάφορα άρθρα μου, αλλά το επαναλαμβάνω και πάλι ότι η λύση θα δοθεί από τους «από τα κάτω» και όχι από τους «από τα πάνω»! Σωτήρες δεν υπάρχουν! Τοπικά πάντα με αυτό - οργάνωση, με ενεργά κινήματα πολιτών ακομμάτιστα, που ελπίζω να αυξηθούν, παραγωγή, παραγωγική ανασυγκρότηση και πάντοτε με τους νέους μας που είναι η Ελπίδα μας, θα μπορέσουμε να βγούμε από τα αδιέξοδα όπου έχουμε φτάσει για να επιβιώσουμε! Μπορούμε!