Τα «παραθυράκια»…

on .

● Το γνωστό απόφθεγμα του Ζήνωνα «Η φύση μας έδωσε μία γλώσσα και δύο αυτιά, για να ακούμε διπλάσια, απ’ όσα λέμε», δεν φαίνεται να βρίσκει καμία απήχηση, στην πολιτική ζωή της χώρας μας!
Οι πολιτικοί μας συχνότατα μακρυγορούν, λέγοντας «τα δικά τους», ενώ όταν ομιλούν οι πολιτικοί τους «αντίπαλοι», κλείνουν… τ’ αυτιά τους! Η συμπολίτευση δεν ακούει ποτέ την αντιπολίτευση και αντιστρόφως…
Αυτή η «κόντρα» δεν οδηγεί ποτέ στη συναίνεση, με αποτέλεσμα να μην δίνεται λύση, ούτε στα μικρά, ούτε στα μεγάλα προβλήματα της χώρας!
Σπάνιο φαινόμενο η υπερψήφιση ενός νομοσχεδίου από όλους… Αλλά και δεν υπήρξε ποτέ νόμος στη Βουλή, που να μην είχε το… παραθυράκι του! Αυτός είναι ένας τρόπος εξυπηρέτησης και βολέματος των ημετέρων!
Μπορεί μια ικανή μειοψηφία, με επιχειρήματα, να λέει το σωστό, αλλά ποιος την ακούει; Και αυτό συμβαίνει με κάθε κυβέρνηση και κάθε αντιπολίτευση…
Αυτά λοιπόν τα… «παραθυράκια» στους νόμους είναι που κάνουν τη μεγάλη ζημιά στη χώρα και το λαό της!
Από τέτοια «παραθυράκια» των νόμων «ξεφύτρωσαν» οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις! (μεγάλη γάγγραινα!).
Από τέτοια «παραθυράκια», «ξεφύτρωσαν» και οι πρόωρες αποφυλακίσεις! (μεγαλύτερη γάγγραινα…).
Δύο λοιπόν παραδείγματα που δείχνουν ξεκάθαρα πως όταν στην ψήφιση των νόμων δεν υπάρχει η λογική και η συναίνεση, δημιουργούνται πολλά προβλήματα…
Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ασφαλώς, έβαλαν το λιθαράκι τους (τι λιθαράκι… ογκόλιθο), στο στράβωμα του συνταξιοδοτικού, στην Ελλάδα!
Άνθρωποι που μπήκαν στο Δημόσιο στα 18 τους χρόνια (παλιότερα, με… μπάρμπα στην Κορώνη, αυτό ήταν εύκολο), στα 33 ήταν συνταξιούχοι, με… πρόωρη σύνταξη, με 15 χρόνια υπηρεσίας!
Και αυτούς τους… νεαρούς συνταξιούχους, πρέπει να τους δίνουν σύνταξη οι Έλληνες εργαζόμενοι, για… 60 τουλάχιστον χρόνια! (Πώς να μην βουλιάζαμε… σύντροφοι, με τέτοιες πολιτικές;).
Και τώρα τελευταία, μας… προέκυψαν και οι πρόωρες αποφυλακίσεις! (Η δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά χρειάζεται και μέτρο!).
Καθώς δεν μπορεί ένας οικονομικός εγκληματίας, που «εισέπραξε» 20 χρόνια φυλακής, να εκτίει το 1/5 αυτής, δηλαδή 4 χρόνια και αν προσκομίσει «χαρτί» αναπηρίας (ευκολότατο στην Ελλάδα…), να κυκλοφορεί ελεύθερος και με το νόμο!
Γι’ αυτό λέμε πως αν οι εθνοπατέρες μας… χρησιμοποιούν λιγότερο τη γλώσσα τους και ακούνε περισσότερο και κυρίως τη… φωνή του λαού, τα πράγματα θα είναι για όλους καλύτερα!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.