Στην Αμερικανική Θεσσαλονίκη!

on .

- Αναδρομική και πάλι η περιπλάνηση του μέτοικου, στην σύγχρονη επικαιρότητα. Λιγάκι τρομοκρατημένος γιατί γλίτωσε από την Αριστερά κινδυνολογία και μακάβρια ιδεολογική κυνική θέση για τους «τελειωμένους εβδομηντάρηδες.

- Αναδρομική και πάλι η περιπλάνηση του μέτοικου, στην σύγχρονη επικαιρότητα. Λιγάκι τρομοκρατημένος γιατί γλίτωσε από την Αριστερά κινδυνολογία και μακάβρια ιδεολογική κυνική θέση για τους «τελειωμένους εβδομηντάρηδες. 

- Πέρασα προ πολλού τον Ρουβίκωνα της Αριστερής ηλικιακής οριοθέτησης, τα 70 χρόνια, με σύνταξη κομμένη και ραμμένη και για τα «περήφανα γηρατειά» που τα κανάκευε μια άλλη Αριστερή έκφραση με Αμερικανική σχεδίαση και ραφή και τότε, και με πολύ βαθιά σοσιαλιστική  ψηφοθηρία!

- Τώρα ας σκεφτεί ο Τσίπρας, μήπως αυτά τα μακάβρια που είπε στη Θεσσαλονίκη για τους εβδομηντάρηδες  πλάς, είναι για τους συριζαίους γέροντες που τον ψήφισαν, και γέρασαν περιμένοντας τη Λαϊκή Δημοκρατία, στην πορεία για τον σοσιαλιστικό παράδεισο. Ένα Αριστερό όραμα  που ονειρευόταν!

- Αλλά, για αλλού ξεκίνησα την περιπλάνηση στην Αμερικανοκρατούμενη Θεσσαλονίκη του Τσίπρα, με τα εορταστικά  αμέτρητα καπνογόνα. Αλήθεια τα μέτρησε η συντρόφισσα Παπακώστα για μια πρώτη στατιστική της Αριστερής καριέρας της; Νάταν τουλάχιστον χρωματιστά, θα είχε και ένα ιδεολογικό νόημα! Και αν έπεφταν και μερικά πυροτεχνηματα από την Αμερικανική Ναυαρχίδα που ναυλωχεί στο Θερμαϊκό, θα γιορταζόταν με ιδιαίτερη λαμπρότητα και η Αριστερή Γιορτή της Έκθεσης, το «τέλος του Αριστερού μνημονίου», και το ιδιαίτερο νόημα της παρουσίας της  ναυαρχίδας του Ναυτικού των «φονιάδων των λαών», για τους οπαδούς του Σύριζα, και της φανφάρας του «ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς»! Έτσι τον καμάρωσαν όλοι να ακούει σαστισμένος  τον Αμερικανικό Εθνικό ύμνο μέσα στην Έκθεση σε στάση προσοχής!

zz Ίσως του χρόνου να ακουστεί στη Θεσσαλονίκη και ο Εθνικός ύμνος της «Μακεδονίας», του Ζόραν Ζάεφ σε κάποια Νατοϊκή παρουσία και τελετή! Χαλασιά μας και φουρτούνα μας που θα έλεγαν και οι παλιογιαννιώτες!

ΖΖ Ο Μέτοικος όμως, θυμάται μια άλλη Αμερικανική παρουσία στην  Έκθεση της Θεσσαλονίκης, προ πολλών ετών, και πάλι με έκθεση προϊόντων πρωτοποριακής τεχνολογίας, με μια επίδειξη τότε μιας τηλεκατευθυνόμενης οικιακής σκούπας. Σε μια Θεσσαλονίκη, που κέρδιζε ανάπτυξη, με όλα τα προικιά της αγοράς,  και όπου, για πρώτη μεταπολεμική φορά προσφερόταν στα φαγάδικα η μαύρη μπύρα της ελληνικής ζυθοποιϊας! Ήταν η εποχή της δυναμικής μεταπολεμικής ανάπτυξης  της χώρας, και η Θεσσαλονίκη γιόρταζε  με πυροτεχνήματα και με γιορτές. Και πολλοί Γιαννιώτες έφθαναν εκεί, και ας έκανε το λεωφορείο επτα ώρες ταξίδι. Μια αναδρομή,  και μια ανάμνηση μιας εποχής που τη γευτήκαμε, τη ζήσαμε, και ξεπεράσαμε τον Ρουβίκωνα του Τσίπρα για τους εβδομηντάρηδες, από τα χέρια των οποίων πέρασε αυτή η ανάπτυξη της πατρίδας μας. Και τώρα μετράμε  τη δόση στο καπιταλ κοντρόλ, τη χειρότερη οικονομική  κατάσταση,  και να συζητάμε για περικοπή των συντάξεων. Το «αριστερό όραμα»! Το είπε και στη Θεσσαλονίκη.

- Η φετινή Θεσσαλονίκη, πέραν από την Αριστερή απεραντολογία του Τσίπρα, σε ομιλία και συνέντευξη ποταμός, που θύμιζε τον Φιντέλ Κάστρο και τις Αριστερές ολομέλειες των Αριστερών  εσωτερικού(!),με φόντο τα καπνογόνα της Αστυνομίας, και όσα συνέβησαν εκεί γύρω από το Βελίδιο, έδωσαν αφορμή  και  για μερικά άλλα σχόλια της πρώτης φοράς Αριστερά.

- Εκείνη η επίδειξη των ακροβατών και αναρριχητών της Αστυνομίας στον Πύργο του ΟΤΕ, τι νόημα είχε, και ποια ήταν η συσχέτιση με την Έκθεση, και περισσότερο με την παρουσία του πρωθυπουργού  στη Θεσσαλονίκη; Η εικόνα του πύργου του ΟΤΕ κυριάρχησε στην προβολή της Έκθεσης, σε πρωτοσέλιδα των εντύπων, και ΜΜΕ,  και μια πλάγια λήψη και σύνθεση της εικόνας του Πύργου με το περίπτερο της Αμερικανικής τεχνολογίας. Χάθηκε από τις προβολές της Έκθεσης και της Θεσσαλονίκης το σύμβολο της πόλης, που είναι ο Λευκός Πύργος, γύρω από τον οποίο έγιναν τα επεισόδια και οι υπερβάσεις χρήσης χημικών και κροτίδων. Τώρα αν πει κάποιος, ότι ο Πύργος του ΟΤΕ, πρωτοποριακός όταν έγινε, και ταυτισμένος με την πρώτη τηλεοπτική εκπομπή στην Ελλάδα, ότι είναι έργο της χούντας, τότε κινδυνεύει να χαρακτηριστεί, ότι θεωρεί την εποχή που περνούμε σαν μια άλλη μορφή ιδιότυπης χούντας με Αριστερό πρόσημο. 

- Για όσους ανέλυσαν ποικιλοτρόπως, και σφαιρικά, τα όσα είπε ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη για το ρόλο που οραματίζεται για την Θεσσαλονίκη του μέλλοντος, και έκαναν μια, σε μεγαλύτερο βάθος ανάλυση, θα στάθηκαν πολύ, σε αυτό που είπε ότι, «η Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθεί και  θα γίνει η πρωτεύουσα των Βαλκανίων»! Ακόμη δεν το ανάλυσαν οι διανοητές της Αριστεράς το νόημα  αυτής της ιμπεριαλιστικής έκφρασης του Τσίπρα, που θέλει, πέραν και αντίθετα στα κηρύγματα για αδελφοσύνη, ισότητα, και αλληλέγγυα συνεργασία, να οραματίζεται τη Θεσσαλονίκη σαν ένα κέντρο καπιταλιστικό και σαν  κέντρο μιας ιμπεριαλιστικής οντότητας. Είναι μια άποψη των Αριστερών, που έτσι σκεπτόμενοι, και ιδεολογικά εκφραζόμενοι, διέλυσαν τον «Ρήγα  Φεραίο», το κορυφαίο νεολαιίστικο κίνημα της Αριστεράς, τους απόλεμους «ήρωες του Πολυτεχνείου», αφού βολεύτηκαν σε διάφορες θέσεις, γιατί θεώρησαν ότι ο Ρήγας Φεραίος, ο αγωνιστής του Γένους και ο πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης, με την «κάρτα» του και την οργάνωση μιας νέας Ελλάδας, σε όλα τα Βαλκάνια, ένα νέο Βυζάντιο, είχε μέσα του τη δημιουργία ένος ιμπεριαλιστικού κράτους. Που θα κυριαρχούσε πάνω στους λαούς της Βαλκανικής.  Τώρα τι νόημα είχε η περικοπή της ομιλίας του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, για την ανάπτυξή της σε πρωτεύουσα των Βαλκανίων; Μπορεί να τον κράξουν οι σύντροφοί του Σκοπιανοί για αλυτρωτισμό και μετά ο Θεός να μας φυλάει για όσα είπε ο Ζαεφ για ανωμαλία στη περιοχή. Έτσι για μια δημοσκόπηση. Γιαυτό δεν άκουσε κανένας, εδώ και πολλά μεταπολιτευτικά χρόνια, κάτι για προοδευτικούς «Ρηγάδες» ή για «ιστορική εποχή Ρηγάδων». Ιδεολογικό νεκροταφείο της Αριστεράς, η άλλη αυταπάτη των συνθημάτων. «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»!!! Τρέχα γύρευε …..

- Και οι περιπλανήσεις του μέτοικου συνεχίζονται…  

ο  μέτοικος