«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω…»

on .

Τι να σας πω, φίλοι μου. Στη μακρόχρονη δημοσιογραφική μου ζωή, δεν έτυχε να συναντήσω τόσο πολυμήχανο πρωθυπουργό στο πως θα αδειάσει τις τσέπες των Ελλήνων, τις τράπεζες από τις καταθέσεις των πολιτών και τα υποθηκοφυλακεία από τις κληρονομιές των επιγόνων, αφού τις αποποιούνται οι κληρονόμοι!
Υποπτεύομαι ότι η περί τον Τσίπρα κουστωδία, έχει βάλει σε μια… πρίζα, ο καθένας το μυαλό του, κατ' επιταγήν, βεβαίως, για να ανακαλύπτει νέους τρόπους ευρωείσπραξης από τον έρημο λαό.
Γιατί, μη μου πείτε, ότι δεν είναι ολοφάνερη κλεψιά και εξαιρετικά ευρηματικό έσοδο το τελευταίο μέτρο που σχεδιάζει και συζητάει η Κυβέρνηση για την επανέκδοση αδειών οδήγησης στις χιλιάδες και τα εκατομμύρια ίσως, των οδηγών της δεκαετίας 70 - 80 ετών καταβάλλοντας ο καθένας 180 ευρώ για άδεια! Και ας μη μας πουν ότι το κάνουν γιατί τάχα θεωρούν τους εβδομηντάρηδες επισφαλείς οδηγούς! Θα μας γελάσουν διεθνώς!
Γιατί φυσικά δεν είναι δυνατόν να υπάρχει προηγούμενο, να συζητείται στους οικονομικούς κύκλους της Κυβέρνησης η επιβολή ενός τέτοιου μέτρου και μια τόσο φοβερή κοροϊδία, αλλά και ομολογημένη εισπρακτική συμπαιγνία, όταν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο πουθενά αλλού, σε κανένα άλλο κράτος του κόσμου. Και η συμπαιγνία και ο εμπαιγμός είναι εμφανέστερα και προκλητικότερα όταν συζητείται το... κόψιμο των συντάξεων!
Δηλαδή και εάν καταφέρουμε, υπονοεί η Κυβέρνηση, να μην κοπούν τώρα οι συντάξεις, των συνταξιούχων, εσείς, οι εβδομηντάρηδες και ογδοντάρηδες και όλοι οι εντός αυτής της δεκαετίας, που θα είναι σίγουρα το 90% των συνταξιούχων και σχεδόν όλοι οδηγοί, περάστε να πληρώσετε τώρα τα 180 ευρώ και κάθε χρόνο θα δούμε πού θα φτάσουν για τα νέα… οδηγικά σας έξοδα! Και φυσικά αυτό θα είναι το... νέο σας κοστούμι, είτε κοπούν είτε όχι οι συντάξεις.
Εσείς θα είστε κερδισμένοι, γιατί θα σας επιτρέψουμε να οδηγείτε και φέτος, εφ’ όσον, φυσικά, πληρώσετε. Εμείς δε, σα Κυβέρνηση, πολλαπλώς κερδισμένοι, γιατί και… φιλανθρωπία θα μπορούμε να κάνουμε σε σας και πιθανώς σε κάποιους άλλους με τα δικά σας λεφτά και γιατί έτσι θα σας κόψουμε και δεν θα σας κόψουμε συντάξεις. Αυτή είναι η κοροϊδία που ο λαός τη λέει: «Χάνεις κερδίζεις, πληρώνεις»!
Αλλά σίγουρα και οι συνταξιούχοι εβδομηντάρηδες, ογδοντάρηδες και μη, θα πρέπει να σου πούμε, κύριε Τσίπρα και να εφαρμόσουμε το δικό σου μότο: «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω». Γιατί εσύ υπήρξες και ο πρώτος… διδάξας!
ΑΡΕΤΗ ΜΑΛΑΜΗ