Κύριε αξιωματούχε…

on .

l Το μαρτύριο της σταγόνας ζουν τον τελευταίο καιρό, οι Έλλη­νες συνταξιούχοι! Κάθε φορά βγαίνει ένας Ευρωπαίος… αξιωματούχος (αλήθεια, δεν έχει όνομα;) και κάνει δηλώσεις, που καίνε την κατηγορία Ελλήνων… 65 άνω! (Κάποιες δημοσιογρα­φικές… πηγές απ’ τις Βρυξέλλες, όλο κακά μαντάτα μας φέρνουν!).
Η τελευταία δήλωση τέτοιου… αξιωματούχου, λέει, πως το Δεκέμβρη θα αποφασίσουν στην Ευρώπη, για το τι μέλλει γενέσθαι, με τις συντάξεις στην Ελλάδα! Και στο τέλος αυτής της δήλωσης… ρίχνει και έναν έπαινο στον ελληνικό λαό, για τις θυσίες που έκανε, όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια! (Ευχαριστούμε κύριε… αξιωματούχε!).
Βρε χορτασμένε Ευρωπαίε αξιωματούχε, γιατί σκόπιμα αγνοείς κάποια πράγματα και ταλαιπωρείς τον ελληνικό λαό;
Δεν γνωρίζεις, πως από το πρώτο κι όλας οκτάμηνο, το πλεόνασμα της χώρας, έφτασε τα 3,5 δισ., ενώ ο ίδιος ζητάς μόνο 1 δισ.; (Αλήθεια, μεταξύ μας, τι άγρια φορολογία έπεσε, για να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό; Γιατί, απ’ την… ανάπτυξη, ούτε ένα ευρώ!).
Αλλά και ο Έλληνας φορολογούμενος, θα πρέπει να γνωρίζει… Τι θα πει πηγές των Βρυξελλών, τι θα πει Ευρωπαίος αξιωματούχος. Χρειάζονται διευθύνσεις και ονόματα! Η… αοριστολογία είναι αυτή που βλάπτει σοβαρά την οικονομία και την υγεία των Ελλήνων! Ο κάθε χορτασμένος παίζει με τον πόνο μας! (Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί και… στις Βρυξέλλες και στην ενδοχώρα…).
Ο λαός λοιπόν χρειάζεται ενημέρωση, από επίσημα χείλη και όχι… από πηγές! Και αν… τα νέα είναι καλά, να χειροκροτήσει ντόπιους και ξένους αξιωματούχους! Διαφορετικά, να υψώσει… ανοιχτή παλάμη, από τώρα μέχρι… το Δεκέμβρη, που θα παρθεί η απόφαση για τις συντάξεις, κατά τη ρητή δήλωση του… αξιωματούχου!

Υ.Γ.: Αυτός ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, λένε… πηγές πως μετά τις δηλώσεις για τις συντάξεις, έδειχνε πολύ στενοχωρημένος… Όχι βέβαια για τις συντάξεις. Και ο λόγος είναι πως το Υπερταμείο, για το οποίο ο ίδιος έχει άποψη και… συμφέροντα, δεν κατόρθωσε να συμπεριλάβει, δύο σημαντικότατα ελληνικά μνημεία! Τους… ξέφυγε η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας στην Αθήνα και στα Γιάννενα το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης! Φτηνά τη γλιτώσαμε…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.