Υπέρβαροι…

on .

l «Θα μείνουμε στην Κυβέρνηση, μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι!». Τάδε έφη, Πάνος Καμμένος, o εστί μεθερμηνευόμενο: …Παίρνουμε και τον τελευταίο μισθό, το φθινόπωρο του ’19 και μετά… την κάνουμε. Ή επί το λαϊκότερον, δεν το κουνάμε… ρούπι! (Είναι κάτι που συμφέρει… και τους 300!).
Να μη χαθεί, ούτε ένα ευρώ! Κι ας λέει ο δύσμοιρος λαός: Πού να το βρω! Δυστυχώς, οι πολιτικοί, με το λαό, …διάγουν βίο παράλληλο, γι’ αυτό και δεν «συναντώνται» πουθενά, πόσο μάλλον στα οικονομικά! Αυτός ο λαός, όσες φορές έχει λαθέψει, υπέφερε… Είναι συμμέτοχος και… συνένοχος, στην πολιτική ζωή της χώρας! Τώρα, ας δείξει, μεγαλύτερη ωριμότητα!
Η ελληνική κοινωνία, έχει σε όλο της το φάσμα, άξιους, σοβαρούς, ικανούς, σταθερούς και όχι καιροσκόπους, που μπορούν να την εκπροσωπήσουν στη Βουλή!
Ας ψάξει καλά τις «κομματικές λίστες» (μακριά από… ληστές), για να ελπίζει, σε ένα καλύτερο δικό της μέλλον!
Τους επαγγελματίες πολιτικούς τους ζήσαμε 40 χρόνια τώρα… Δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον κόσμο και… μεγάλο πορτοφόλι, δικό τους!
Αλήθεια, θα πρέπει να πάμε καναδυό αιώνες πίσω, για να βρούμε πολιτικό, που μπήκε στην πολιτική φτωχός και έφυγε φτωχότερος!
Στη σύγχρονη πολιτική ζωή αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό ανέκδοτο! Οι περισσότεροι, μέσα σε μια τετραετία, φτιάχνουν… τρεις-τέσσερις τρύπες, στη ζώνη του παντελονιού τους! Με… δεύτερη τετραετία, περνάνε στην… κατηγορία των υπέρβαρων!
Να γνωρίζει, λοιπόν, ο λαός, πως αυτός έχει τη δύναμη αλλαγής των πραγμάτων, στα χέρια του! Και πως, μετά το φθινόπωρο έρχεται ο χειμώνας… Και ο ίδιος θα ρυθμίσει την κατάσταση… Δηλαδή, ποιοί θα είναι στη Βουλή και ποιοί θα βρεθούν σε… χειμερία νάρκη! Για το καλό του, πρωτίστως!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.