Ψηφίστε με…

on .

Μπήκε ο κυβερνητικός βουλευτής στο καφενείο, με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, μόλις τελείωσε το μνημόσυνο, στην εκκλησία του χωριού. (Είχε πεθάνει, πριν 40 μέρες, ένας ψηφοφόρος της περιφέρειάς του! Και ως γνωστόν, οι πολιτικοί προσέχουν ιδιαίτερα δύο περιφέρειες: τη γυναικεία και την εκλογική, βεβαίως…).
- Έρχομαι, τους είπε, στο πρώτο… μεταμνημονιακό μνημόσυνο στο χωριό σας! Στα προηγούμενα οχτώ χρόνια είχαμε… θάψει αρκετούς! Ας είναι ελαφρύ το χώμα… («Μήπως φταίνε και οι πολιτικές σας;» σιγοψυθίρισε κάποιος!).
Και μετά την στενάχωρη «εισαγωγή», άρχισε να τους μιλάει για ευχάριστα πράγματα και… ευοίωνες προοπτικές!
- Να είστε χαρούμενοι. Τα πράγματα, συνεχώς, βαίνουν βελτιούμενα!
- «Φέρτε μας όμως… τα χρωστούμενα», σιγοψυθίρισε ένας θαμώνας!
- Θα έρθουν και αυτά, είπε ο βουλευτής, χωρίς μεγάλη σιγουριά στα λόγια του! Οι καλύτερες μέρες για σας, δεν είναι μακριά…
- Βουλευτά μου, εσύ ξέρεις καλύτερα… Αλλά το κλάσμα 6/10 ταλανίζει την ελληνική κοινωνία! Δηλαδή, στους 10 Έλληνες, οι 6 δεν έχουν να ζήσουν! (Φτώχεια και δυστυχία…).
- Εμείς αυτό το κλάσμα, θα φροντίσουμε να βελτιωθεί! Στόχος μας είναι το κλάσμα να γίνει 5/10! (Μωρέ μπράβο!). Δηλαδή, οι μισοί Έλληνες να τα βγάζουν με… άνεση πέρα!
- Και οι άλλοι μισοί, να τρώνε… κοπανιστό αέρα, απάντησε αγριεμένος, ο μπάρμπα Θύμιος.
- Βουλευτά μου, πιές τον καφέ σου και τα υπόλοιπα θα τα πω εγώ!
- Εμείς εδώ στην ύπαιθρο, σας ψηφίσαμε με τα δυο χέρια και εσείς με τα δυο χέρια, επίσης, μας τα πήρατε όλα!
Πού είναι οι φοροαπαλλαγές; Πού είναι οι κοινωνικές παροχές; Πού είναι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη; Οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, υποφέρουν! Ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι, είναι αποφασισμένοι να… συνταξιοδοτήσουν πρόωρα, αρκετούς από εσάς!
Το εισόδημα ελαχιστοποιήθηκε, η αποταμίευση εξαφανίστηκε!
Το μόνο θετικό είναι πως δεν κλέψατε! (Ακόμη…). Μακάρι να μην υπάρξει ποτέ αυτή η ρετσινιά! Γιατί στο παρελθόν είχαμε ιστορίες… Στα Υπουργεία είχαμε την εθιμοτυπία παράδοσης – παραλαβής, μεταξύ των υπουργών. Δυστυχώς, το ίδιο σκηνικό έγινε και στις φυλακές! Υπουργός βγαίνει, υπουργός μπαίνει!
Και επομένως, στις μελλοντικές εκλογές ο υποψήφιος βουλευτής θα παρουσιάζει τα «προσόντα του» και θα λέει με καμάρι: «Ψηφίστε με, δεν έχω κλέψει!». Ψέματα;
Και ο καφετζής, του ζήτησε και… ένα ρουσφέτι: Βουλευτά μου, επειδή στο MEGA έπεσε «μαύρο», βάλτε… την ΕΡΤ4, για… καλύτερη ενημέρωση!

Υ.Γ.: Λένε πως το Ερρίκος Ντυνάν δεν πωλήθηκε, εκποιήθηκε! Η Ελλάδα;

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.