Εκλογές και κομματοκρατία στην Α-Τοπική Αυτοδιοίκηση!

on .

Αναβρασμός και πληθώρα υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών έχουμε και θα έχουμε μέχρι τις εκλογές του επόμενου χρόνου, αν και κατά την άποψή μου ισχύει το «τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα»!
Η κομματοκρατία ισχύει και πάλι στο έπακρο! Πόσο χρόνο ακόμα χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε ότι τα κόμματα αυτά που κυβέρνησαν και κυβερνούν φτωχοποίησαν το 80% του Ελληνικού λαού και περιμένουμε να μας σώσουν;
Το κακό είναι ότι η κομματοκρατία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κάθε εξουσία και δεν αφήνει να απελευθερωθούν οι υγιείς και ικανές δυνάμεις που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο μας!
Τι βλέπουμε; Οι προηγούμενοι και οι νυν θέλουν να κερδίσουν και πάλι στις εκλογές του Μαΐου 2019, για να «ολοκληρώσουν» το έργο τους! Όλοι επικαλούνται ότι εκτέλεσαν μεγάλο έργο και χρειάζονται άλλα τέσσερα χρόνια για να το τελειώσουν, αυτό που ποτέ δεν τελείωσαν, άπαντες!
Συνήθως για να εκλεγείς περιφερειάρχης ή δήμαρχος χρειάζεται ή να σε στηρίξει μεγάλο κόμμα ή να είσαι από «τζάκι» -το βλέπουμε αυτό από πατέρα σε γιο και εγγονό, «κληρονομικώ δικαίω» θα έλεγα- ή να έχεις λεφτά ή να σε προωθήσουν τα συστημικά μαζικά μέσα επικοινωνίας - ΜΜΕ για τα δικά τους συμφέροντα!
Οι ικανοί και λαμπροί νέοι, ο λαός που είναι; Δύσκολα μπορεί ο καθένας να ασχοληθεί γιατί η «Ολιγαρχική δημοκρατία» μας έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να κυβερνούν οι αρεστοί και, αν δεν είναι, εύκολα γίνονται, πηγαίνουν με το μέρος των, με τα συμφέροντά τους, που είναι αντίθετα με αυτά του λαού και του περιβάλλοντος που ζούμε!
Γιορτές και πανηγύρια, αναγγελίες σε διάφορες εκδηλώσεις - γιορτές των διαφόρων υποψηφίων, πελατειακές σχέσεις και υποσχέσεις πάλι για διορισμούς, έστω και προσωρινούς με τα διάφορα προγράμματα, συνεστιάσεις και τσίπουρα στα καφενεία και η Ελλάδα αναστενάζει… η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Κάτι το καινούργιο, το πρωτοποριακό, μια μεγάλη ιδέα για το καλό της τοπικής κοινωνίας και της χώρας μας γενικότερα, δεν φαίνεται. Το μόνο που έκαναν και θα κάνουν είναι η Διαχείριση -με δέλτα κεφαλαίο- της υπάρχουσας κατάστασης. Δυστυχώς!
Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα το νέο και σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε αν εκλέγονταν και αναλάμβαναν την εξουσία οι λαμπροί και ικανοί νέοι μας, οι ικανοί και ειδικοί όπως έλεγε και ο μέγας φιλόσοφος Σωκράτης, που δεν θα είχαν καμιά εξάρτηση από κόμματα, συμφέροντα και θα έθεταν τους εαυτούς των στην υπηρεσία της κάθε τοπικής κοινωνίας που υποφέρει και κανείς δεν κάνει τίποτα ή, για να είμαι δίκαιος, ελάχιστα κάνουν.
Ως μόνη λύση, θα έλεγα, είναι να αναλάβουν τη σκυτάλη οι νέοι μας, τους οποίους οφείλουμε να βοηθήσουμε με τις καλές εμπειρίες και γνώσεις μας εμείς οι πρεσβύτεροι, γιατί το μέλλον σε αυτούς ανήκει και αυτοί είναι καλό να κυβερνούν και να αποφασίζουν!
Μακάρι να ξεφυτρώσουν και να ευδοκιμήσουν τέτοια εκλογικά σχήματα, έξω από κόμματα και συμφέροντα. Ίδωμεν! Πάντα η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΕΜΠΑΣ