Μικρός ψεύτης… φυλακή μεγάλος… σπίτι του!

on .

Έγραφα προχτές ότι σ' αυτή τη Χώρα, κοντεύουμε όλοι να γίνουμε ...γραφικοί και φαιδροί με όσα τραγικά και μοναδικά συμβαίνουν σε μας και, αντί να ζητάμε συγγνώμη, καμαρώνουμε κιόλας και ίσως κάποιοι να τον θεώρησαν και υπερβολικά απαισιόδοξο τον χαρακτηρισμό μου. Δεν πέρασαν όμως παρά λίγες μόνο μέρες για να αποδειχτεί "του λόγου το αληθές", αφού δικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλακή η καθαρίστρια που δούλεψε είκοσι χρόνια καθαρίζοντας Σχολεία, κάνοντας την Ε΄ τάξη, ΣΤ, για να την πάρουν στη δουλειά, σαν απόφοιτη Δημοτικού!
Έπρεπε η γυναίκα να δουλέψει για να θρέψει τα παιδιά της και προσωπικά είμαι σίγουρη ότι δεν κατάλαβε καν πόσο …παράνομο και πόσο τιμωρητέο ήταν αυτό το ψέμα που απεργάζονταν την ώρα που το έκανε.
Είπε ψέματα, ναι. Είναι τάχα η μοναδική; Στη Χώρα μας οι ψεύτες όχι μόνο δεν καταδικάζονται, αλλά χαίρουν εκτίμησης και αξιωμάτων! Καταχράστηκε, είπαν οι σοφοί Δικαστές, το Δημόσιο! Μα στη Χώρα μας, το Δημόσιο καταχράται τα δικαιώματα όλου το λαού, αφού για να βρει ο Έλληνας το όποιο δίκιό του, πρέπει να περάσει του… Χριστού τα πάθη και εάν δεν έχει μέσον, δεν το βρίσκει ποτέ.
Και για ποιά κατάχρηση μιλάμε; Για το ..."ψωμί τ' Αη Γιάννη" κα για "του φτωχού τ' αρνί" όταν όλοι οι Έλληνες δεν πληρώναμε στο Δημόσιο τίποτε ποτέ και όταν όλοι κλέβαμε, οι μεγάλοι πολλά και οι μικροί λίγα; Και βρήκαν τώρα το εξιλαστήριο θύμα, τη φτωχή καθαρίστρια, για να πληρώσει για τις αμαρτίες όλων, μικρών και μεγάλων καταχραστών;
Και εξήντλησαν στη φτωχή γυναικούλα όλα τα δικαιώματα του Νόμου, οι υπερβάλλοντες σε ζήλο Δικαστές, όταν σε μεγάλους και πραγματικούς καταχραστές και του χρήματος και της υγείας και της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού, Δικαστικές και Κυβερνητικές Aρχές αντί για ποινές τους επιδαψιλεύουν χάρες και ...διευκολύνσεις άπειρες και εξοργιστικές! Αυτοί βρίσκονται στα σπίτια τους και στις δουλειές τους και η φτωχή καθαρίστρια, και ο φτωχός και σωτήρας τόσων ανθρώπων, υπάλληλος του ΕΚΑΒ στις φυλακές! Μπράβο Δικαιοσύνη και …Σοσιαλισμός! Είναι άπειρος ο αριθμός των καταχραστών του Δημοσίου χρήματος στην Ελλάδα και από καταβολής του Ελληνικού Κράτους και είναι δίκαιο και σωστό κάποτε να πάψουμε να παριστάνουμε τους έξυπνους, και να κάνουμε δόγμα μας το περίφημο σύνθημα του κ. Τσίπρα «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω». Ήθελα να ‘ξερα, τι θα έκανε σήμερα ο κ. Τσίπρας αν ο λαός τον πίστευε ακόμα και το εφήρμοζε σ’ αυτόν; Όμως ο λαός σήμερα παρ’ ότι τον έχουν καταληστέψει παραβιάζοντας και Σύνταγμα και υποσχέσεις και κάθε είδους συνέπειας και ευθύνης έναντί του, πληρώνει από το υστέρημά του στο Κράτος που τον εμπαίζει, τον δυναστεύει και τον χρησιμοποιεί ποικιλοτρόπως! Όπως ακριβώς χρησιμοποίησε, προ τριετίας τις φτωχές καθαρίστριες ο κ. Τσίπρας, κάνοντάς τες «αιχμή του δόρατος», για να πετύχει το σχέδιό του. Και σήμερα μια τέτοια φτωχή γυναίκα, μια καθαρίστρια βρήκε για να τιμωρήσει παραδειγματικά με δέκα χρόνια φυλακή, όσους φτωχούς τολμήσουν να κλέψουν το Δημόσιο χρήμα. Γιατί, βλέπετε, οι πλούσιοι και οι μεγάλοι ξέρουν πολύ καλά πώς να κάνουν με Νομιμοφάνεια και τις κλεψιές και τις καταχρήσεις.
Δυστυχώς, στην Ελλάδα το λέει ο λαός από τα χρόνια τα παλιά: «Αν κλέψεις πολλά, γίνεσαι και μέγας! Αν κλέψεις λίγα πάλι θα ‘σαι φουκαράς». Κι εδώ είναι πλέον το Καραγκιοζιλίκι μας, για να κλαίς και να γελάς.
ΑΡΕΤΗ ΜΑΛΑΜΗ