Αλήθειες που καίνε...

on .

Εάν αληθεύει αυτή η πληροφορία, θα έχει ξεπεραστεί κάθε όριο! Όμως, στη χώρα αυτή, όλα είναι πιθανά...
Αλλά πιστεύω, πως θα είναι ψέμα, τα γνωστά fake news! Ακούστηκε λοιπόν, πως η άνεργη γυναίκα, απ’ το Βόλο, ψάχνοντας για δουλειά και αφού... παραποίησε το πτυχίο του... Δημοτικού, βρέθηκε στις φυλακές της Θήβας, με ποινή κάθειρξης 10 ετών, ενώ για λόγους... υψηλής ασφαλείας, επρόκειτο να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό! Εκεί υπήρχε ένα άδειο κρεβάτι, αφού ο κ. Κουφοντίνας πήγε στην... εξοχή του Βόλου! (...αμοιβαία μετάθεση!).
Τελικά, η καθαρίστρια γλίτωσε τον Κορυδαλλό, καθώς μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, συζητήθηκε και εγκρίθηκε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που της επιβλήθηκε!
Τα πράγματα, όμως, είναι πολύ σοβαρά! Η γυναίκα, που πάλευε να γίνει καθαρίστρια, ασφαλώς παρανόμησε. Η δικαιοσύνη, τηρώντας το «γράμμα του νόμου», δεν την τιμώρησε, αλλά την... εξόντωσε!
Το «γράμμα του νόμου» εφαρμόζεται στη χώρα αυτή, παντού και για όλους; Είναι μία εύλογη απορία... Από τη γυναίκα αυτή, έλειπαν 6-7 μήνες... σπουδών, για να πάρει το... πτυχίο της, έτσι ώστε να μπορεί να καθαρίζει τις τουαλέτες και άλλους δημόσιους χώρους! Αγνοούμε, πως στη χώρα αυτή γίνονται πράγματα και θαύματα!
Υπήρξαν περιπτώσεις «γιατρών» χωρίς πτυχίο, που έκαναν εγχειρίσεις, «κι όποιον πάρει ο Χάρος...». Οδοντογιατροί, που έβγαζαν τις... «κουφάλες» της γριάς, χωρίς να έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη! Δημόσιοι λειτουργοί που... ρήμαξαν το Δημόσιο! Πολιτικοί, με... παράνομες πολιτικές! Καθηγητές, με... διδακτορικό στην... κονόμα! Μεγαλοεπιχειρηματίες, με... φέσια, σε κράτος και εργαζόμενους!
Η γυναίκα - καθαρίστρια, θα μπορούσε να δικαιολογήσει τη στάση της, με τη γνωστή φράση: Αμάρτησα για το παιδί μου! Δουλειά έψαχνε απεγνωσμένα, για το ψωμί των παιδιών της! Όμως, ειδικά μια μερίδα πολιτικών, στην Ελλάδα, κάνει αυτή τη δουλειά, ώστε να... μη χρειαστούν δουλειά τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους! Έχουμε πολλά παραδείγματα στην περίοδο της μεταπολίτευσης, όπου η «δουλειά» ορισμένων ήταν να βάζουν το δάχτυλο μόνιμα στο μέλι! (Και όλα... μέλι - γάλα!).
Αλλά, της φυλακής τα σίδερα είναι για τους... (Βάλε, αναγνώστη, την τελευταία λέξη, μόνος σου!
...Αυτή, θα έβαζα και εγώ!).

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.