Με παράπονο στη «μαμά» Μέρκελ!..

on .

Μου θύμισε τα παιδικά μας χρόνια ο Πρωθυπουργός μας χτες, καθώς… κλαμένος και θυμωμένος, πήγε να πει τα παράπονά του, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, γιατί ο Μητσοτάκης τον …αδίκησε και του είπε ότι «ξεπούλησε τη Μακεδονία για τη μείωση των συντάξεων»! Κι εκείνος θυμωμένος, είπε: «Εγώ να δεις τι θα σου κάνω. «Θα πάω να το πω στη μαμά μου, στους κηδεμόνες μου, να σε …δείρουν»! Και ο Κυριάκος …τρέμει τώρα από φόβο!
Μη μου πείτε πως δεν σας θυμίζει όλο αυτό παιγνίδι παιδικό και αξιοθρήνητο, για τον Πρωθυπουργό μας; Φανταστείτε το Μητσοτάκη, να τρέχει στην Ευρώπη για κάθε «προδότη και Γερμανοτσολιά» και για κάθε «προδοσία» που άκουγε από τον Τσίπρα, που κάτι τέτοια κοσμητικά επίθετα είναι μόνιμα στο πλούσιο λαϊκίστικο λεξιλόγιό του από τα χρόνια ήδη, τα παλιά!
Εθίγη, βλέπετε, η Εθνική συνείδηση του κ. Τσίπρα, γιατί άκουσε, από τα πλέον επίσημα χείλη, εντός του Κοινοβουλίου, αυτό που βοά ολόκληρη η Ελλάδα και εκτός Βουλής και …θύμωσε και… ντράπηκε και φοβήθηκε την οργή του κόσμου και πήγε …τρέχοντας, ως άλλος Ιούδας, στους… προστάτες του για περισσότερη προστασία και ίσως και περισσότερα …αργύρια!
Κάποτε πρέπει ο… κίνδυνος, να εξαργυρώνεται και ακριβότερα! Και η Μακεδονία μας είναι πολύ κρίμα να πουληθεί τόσο φτηνά! Άλλωστε, από τα Βαλκάνια όλα, δεν έπρεπε να λείπουν τα Σκόπια, γι’ αυτό και οι… μουστερήδες δεν ήταν μόνον στην Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική από πολλά χρόνια πριν. Αλλά, έλλειπε, ευτυχώς για τότε, ο «Εφιάλτης»! Είχε ξεμείνει, βλέπετε, στις «δέλτους της Ιστορίας μας»!
Όμως υπάρχει και το ιστορικό «αξίωμα»: «Οι αιώνες αντιγράφουν αλλήλους» που ισχύει πάντοτε και ίσχυσε και τώρα, δυστυχώς για την Ελλάδα του κ. Τσίπρα και τους άτυχους σημερινούς Έλληνες, που υφίστανται ακόμα την παρουσία του.
ΑΡΕΤΗ ΜΑΛΑΜΗ