Οι εθνικοί κίνδυνοι και οι ευθύνες της Αριστεράς…

on .

-  Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ημέρες και η χώρα βρίσκεται σε ένταση. Αντιμέτωπη με τις προκλήσεις "γειτόνων" αφενός και εκείνες που απορρέουν από τις ανεκδιήγητες συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών αφετέρου. Σε τέτοιο βαθμό, που ευλόγως δημιουργούνται σκέψεις, για το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν, όσο πλησιάζει ο καιρός για τις εκλογές.

Η εμπρηστική, προκλητική και διχαστική ρητορική του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και στη Θεσσαλονίκη, πριν από λίγες ημέρες, δεν έχει προηγούμενο. Φασίστες, όσοιλούν για το Έθνος και τη Σημαία. Πατριώτες μόνο οι Αριστεροί και οι εξτρεμιστές τους. Τον ακολούθησαν, όπως ήταν αναμενόμενο, υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια διατήρησης της εξουσίας, η οποία ρήμαξε με την πολιτική της τους πολίτες.
ΞΕΘΑΨΑΝ τα ξερονήσια, τον Κοτζαμάνη, τον Λαμπράκη, καθυβρίζοντας ταυτοχρόνως με ιταμό τρόπο όσους διαφωνούν μαζί τους. Η Αριστερά, λένε, έσωσε τη Μακεδονία και την Ελλάδα! Την πρώτη με την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών και τη δεύτερη με την ...έξοδο από τα μνημόνια! Την έσωσε, δήθεν, με το υπερπλεόνασμα (το οποίο αλόγιστα σκορπίζει) που επέτυχε η πιο υποτελής κυβέρνηση, που όμως προκύπτει από την εξοντωτική υπερφορολόγηση, η οποία δεν αφήνει περιθώρια ούτε για ίχνος ανάπτυξης.
ΕΙΝΑΙ, όμως, χαρακτηριστική η φράση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγας Γεροβασίλη, ότι "...η Αριστερά βρίσκεται πάντοτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας" κι ακόμη ότι ..."έχει δώσει αγώνες και αίμα για την Πατρίδα"! Δυστυχώς, δεν της απάντησε κανείς όπως θα ταίριαζε στην περίπτωση. Να πει στον πρωθυπουργό και σε εκείνη, ότι η Αριστερά προκάλεσε πόνο και αίμα στην πατρίδα και πως οι αγώνες της στρέφονταν και μόνο εναντίον της Ελλάδας και της Δημοκρατίας.
ΧΩΡΙΣ κανένα ενδοιασμό, λοιπόν, προχωρούν σε διχασμό της κοινωνίας. Εκτιμούν ότι υπάρχει πλέον πρόσφορο έδαφος. Διότι μια εξουθενωμένη, φοβισμένη, ταπεινωμένη κοινωνία είναι εύκολο να την διασπάσουν και να τη χειραγωγήσουν. Για να καταφέρουν να διατηρήσουν, όσο μπορέσουν, την εξουσία. Για να επιφέρουν τις εθνοκτόνες αλλαγές, Σοβιετικού τύπου, που θέλουν. Και μέχρι ενός σημείου το έχουν επιτύχει!
ΔΕΝ είναι βεβαίως μόνο τα εσωτερικά θέματα, που πάνε από το κακό στο χειρότερο. Αυτό επιβεβαιώνεται κι από τα χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο, που ξεπέρασαν τα εκατό δις! Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα από τη στάση της Τουρκίας, της Αλβανίας, μηδέ εξαιρουμένων και των Σκοπίων. Όσο η κυβέρνηση δείχνει άβουλη και αφήνει αναπάντητες τις βλακώδεις βλέψεις τους, τόσο και θα αποθρασύνονται.
ΕΙΔΙΚΑ για την Αλβανία και τα Σκόπια, θα αρκούσε να προβάλλει βέτο για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να τους αφήσουμε στην κακομοιριά τους. Αλλά βλέπετε πως η Ελλάδα σέρνεται σε αλλοπρόσαλλες επιλογές, που τελικώς θα τις πληρώσουμε ακριβά, όπως και τους ψευτοπαληκαρισμούς του Καμμένου. Ακόμη χειρότερη είναι η σχέση της χώρας με τις υπερδυνάμεις. Είναι άλλωστε γνωστό πως δεν μπορείς να πατάς σε δύο βάρκες και να ισορροπήσεις.
ΤΟ λέμε διότι κάπου τα έχουν μπερδέψει τούτοι οι ΑριστεροΔεξιοί που "κυβερνούν". Εκλιπαρούν τις Η.Π.Α από τη μία κι από την άλλη ρίχνουν... δίχτυα και προς τη Ρωσία. Κανείς ηγέτης εκ των δύο αυτών χωρών είναι χαζός, για να τον κοροϊδέψει ο δικός μας άσχετος. Θέλουν καθαρές κουβέντες και συμμαχίες. Η Ρωσία γνωρίζει αυτό που είχε πει ο αείμνηστος Κ. Καραμανλής, ότι " ανήκουμε στη Δύση".
ΚΑΙ εκεί μας έστειλε όσες φορές ζητήσαμε βοήθεια. Άλλο καλές σχέσεις κι άλλο να ξεπερνάμε τα εσκαμμένα. Και η κυβέρνηση τα ξεπερνά. Αν συνεχίσει θα έχουμε περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα. Δείτε πως έχει σκληρύνει τη στάση της τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία και πως η Ελλάδα αντιμετώπισε μέχρι τώρα τη διαφαινόμενη από καιρό όξυνση της κρίσης. Η οποία μπορεί να φτάσει σε "θερμό επεισόδιο, με οτιδήποτε συνεπάγεται αυτό και βεβαίως... εκλογές με ανοιχτό εθνικό θέμα.