Οι νέοι... μποναμάδες που έρχονται!

on .

  Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΙΑ*

● Σφύριξε «κλέφτικα» ο μπαρμπα-Μήτσος, μήπως και τον ακούσει ο μπαρμπα-Θύμιος, που περνούσε έξω από το καφενείο, πηγαίνοντας στην πόλη, με το καινούριο του Ντάτσουν! Τον πρόλαβε, καθώς περνούσε… σύριζα, στο στενό δρομάκι του καφενείου!
- «Καλοτάξιδο» του ευχήθηκε ο μπάρμπα Μήτσος. Βλέπω, το πήρες, στο χρώμα… του Κόμματός σου!
- Αυτό είχε στη βιτρίνα ο αντιπρόσωπος και μου το έδωσε σχεδόν τζάμπα! Θα πληρώσω, όταν πάρω τα αναδρομικά! (Βλέπω το Ντάτσουν να… επιστρέφεται σύντομα στον αντιπρόσωπο!).
- Φίλε μου Θύμιο, τώρα που θα πας στην πόλη, φέρε μου 10 αιτήσεις, να τις έχω, για τους νέους μποναμάδες, που έρχονται! Λένε τα κανάλια πως θα μας δώσουν, πέρα από τα αναδρομικά, τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας! Μας δικαιώνουν τα δικαστήρια!
Φέρε μου και 5-6 στυλούς… διαρκείας, γιατί οι παροχές θα έχουν… διάρκεια, μέχρι να έρθουν οι εκλογές!
Εάν πάρουμε, Θύμιο μου, αυτά τα λεφτά μαζεμένα, θα… πιάσουμε την καλή! Τα ποσά είναι μεγάλα… Μας γέμισαν… ευρώ τα κανάλια! (οι τσέπες, όμως, άδειες…). Εγώ σκέφτομαι να… προσλάβω προκαταβολικά, σεκιουριτά, δίνοντάς του τη σύνταξή μου για μεγαλύτερη ασφάλεια!
Εγώ άκουσα, πως επειδή τα λεφτά είναι πάρα πολλά, θα μας τα δώσουν σταδιακά, σε… βάθος εικοσαετίας!
Θορυβήθηκε ο μπάρμπα Μήτσος… Θα τα προλάβουμε; Αμφιβάλλω…
Οι Κυβερνήσεις, είναι… «μάνα» σε αυτά! Θα απλώσουν τα χρωστούμενα, σε βάθος είκοσι χρόνων, οπότε κυβερνήσεις του… μέλλοντος, θα παραλάβουν την «καυτή πατάτα» και θα πληρώσουν πολύ λιγότερους! Επομένως, φίλε Μήτσο, εμείς θα πάρουμε ψίχουλα! (εάν ζούμε…).
Τα πολλά λεφτά θα μείνουν… στο Δημόσιο, καθώς θα αποδημήσουν αρκετοί και τα ποσά αυτά είναι ατομικά και δεν μεταβιβάζονται σε κληρονόμους!
Έτσι θα γίνουμε δωρητές στο κράτος… μετά θάνατον! Και η Κυβέρνηση, αφού μας στείλει… και στεφάνι, θα αναφωνήσει… με χαρά:
Ο θάνατός σου, η ζωή μου!
Ας είναι ελαφρύ το χώμα…
Υ.Γ.: Αυτή η συζήτηση, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, γύρω από το ποιος φτωχοποίησε περισσότερο τον Έλληνα, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, δίνει στον καθένα το δικαίωμα να ενεργοποιήσει τους… σιελλογόνους αδένες, παρ’ ότι ο Έλληνας είναι πολιτισμένος και εφαρμόζει το: απαγορεύεται το πτύειν!
Η εξαίρεση… είναι επιβεβλημένη!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.