Υπάρχει… πρόοδος!

on .

Τα μεγάλα γεγονότα στην επικαιρότητα «σκεπάζουν» κάποια άλλα μικρότερα, που όμως δεν υπολείπονται σε σπουδαιότητα! Περνάνε δηλαδή «στα ψιλά» του γραπτού και του ηλεκτρονικού τύπου, ειδήσεις που στο άκουσμά τους «πονάνε» την ελληνική κοινωνία! Ιδού μερικές…
Το κέντρο της Αθήνας «αφελληνίζεται», καθώς τα παλιά κτίρια και όχι μόνο, έβαλαν «πωλητήριο» στα χρόνια της κρίσης, τα πήραν οι ξένοι μισοτιμής και τα εκμεταλλεύονται!
Στα ελληνικά νησιά «αντί πινακίου φακής» έπεσαν σε ξένα χέρια, σπίτια και οικόπεδα!
Βέβαια υπάρχουν και οι διφορούμενες επενδύσεις… Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στην Κρήτη, όπου σε λίγο καιρό, ολόκληρο χωριό θα… Ρωσοκρατείται! Καθώς Ρώσος μεγιστάνας αγόρασε 1.000 στρέμματα για μελλοντική εκμετάλλευση! Μάλιστα τα 1.000 στρέμματα είναι δίπλα στα χωριά των… Βροντάκηδων και των Φουρτουνάκηδων, εκεί όπου γυρίστηκε η γνωστή ταινία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και τον Σπύρο Καλογήρου!
Αν σηκωνόταν απ’ τον τάφο, ο Σπύρος Καλογήρου, με τη βροντερή φωνή θα έλεγε στους Ρώσους: Ωρέ τι κάνετε εδώ; Εσείς πήρατε… τση μισή την Κρήτη! Και ίσως τους έλεγε και μια μαντινάδα: «Υπάρχουν χώρες μακρινές / με πλούτη και με κάλλη / όμως σαν την Ελλάδα μας / καμιά δεν είναι άλλη! (Γι’ αυτό… μας λιγουρεύονται όλοι!).
Άλλη μία είδηση που «δεν παίζει» στα κανάλια, γιατί εκεί κυριαρχεί ο Τραμπ, ο Ερντογάν, ο Μπόρις Τζόνσον, είναι η είδηση που περιέχει μία θετική… αύρα! Οι… αύρες της αστυνομίας εφεξής θα γίνει προσπάθεια, να λειτουργούν… ευεργετικά, για τους πολίτες!
Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί στις διαδηλώσεις θα… αποφεύγουν να ρίχνουν «ληγμένα» χημικά στον κόσμο που διαμαρτύρεται για μια καλύτερη ζωή! (Μέχρι τώρα ξέραμε για τα ληγμένα προϊόντα στα σούπερ – μάρκετ, τώρα μάθαμε λεπτομέρειες και για τα ληγμένα χημικά!).
Έτσι, δεν θα κινδυνεύουν… άμεσα οι διαδηλωτές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι αστυνομικοί αντί για χημικά θα τους πετάνε…λουλούδια! (Όχι, απλώς τα χημικά δεν θα έχουν λήξει…).
Πάντως, κάτι είναι κι αυτό! Υπάρχει… πρόοδος! Γιατί άλλο είναι να «φάει στη μούρη» ένας πολιτικός, ένα ληγμένο γιαούρτι και άλλο ο διαδηλωτής, να δεχτεί χημικά που έχουν λήξει και… «να καταλήξει»!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης