Μέγα πρόβλημα χωρίς λύση τα σκουπίδια!..

on .

Τα σκουπίδια ήταν και είναι μέγα πρόβλημα για την πόλη και την χώρα μας τα τελευταία τριάντα χρόνια, αλλά χρόνο με τον χρόνο έχει επιδεινωθεί. Η πόλη μας δεν είναι μια καθαρή πόλη!
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από μερικές μέρες συνέβη το εξής τραγελαφικό που όλοι είδαμε: Ο νέος Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ -συνεργαζόμενος με τις παρατάξεις των Νίκου Γκόντα και Άρη Μπαρτζώκα- πρότεινε για τις Δημοτικές Ενότητες Ανατολής – Πεδινής - Περάματος την παραχώρηση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτες εργολάβους για ένα χρόνο μέχρι να βρεθεί λύση. Όμως, οι παρατάξεις των Θωμά Μπέγκα, Τατιάνας Καλογιάνη κλπ. καταψήφισαν την πρόταση του Δημάρχου, χωρίς βέβαια να προτείνουν άμεση λύση.
«Αριστερή», «προοδευτική» λύση, ή μη λύση; Δεν ξέρω από πότε είναι αριστερό και προοδευτικό η μη λύση! Ποιος είπε ότι πρέπει να αναλάβουν τα σκουπίδια οι ιδιώτες εργολάβοι; Προσωρινά ναι, μέχρι να προσληφθούν μόνιμοι εργαζόμενοι για να λυθεί οριστικά το θέμα. Δεν είναι ρεαλιστικό, δεν γίνεται να λυθεί το πρόβλημα όταν μάλιστα από τους είκοσι εννέα προσληφθέντες εργαζόμενους, μόνο οι τρείς θα εργαστούν. Ωραίες προσλήψεις!
Επαναφέρω την πρότασή μου («Πρωινός Λόγος») και προς τον νέο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ «να συγκαλέσει 3 - 4 γενικές συνελεύσεις των δημοτών, σε διαφορετικά σημεία της πόλης και αφού γίνει ενημέρωση, να τεθεί σε ψηφοφορία η πρότασή του», που είναι σίγουρο ότι θα υπερψηφιστεί! Μετά να υποβάλλει ξανά την ψηφισθείσα από τους δημότες πρότασή του και τότε θα δούμε αν θα τολμήσουν να εναντιωθούν στη λαϊκή βούληση, στην Άμεση Δημοκρατία και όχι απλώς Δημοκρατία την οποία επικαλούνται ερήμην των πολιτών!
Δήμαρχε τόλμησε και γράψε ιστορία! Ο λαός, ο κόσμος θα σε επιβραβεύσει και θα είναι στο πλευρό σου, εάν τολμήσεις.
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΕΜΠΑΣ