Οι γαλοπούλες...

on .

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια! Αδιάψευστοι μάρτυρες, οι... συζυγικοί διάλογοι! (για να μην τους ονομάσουμε... καυγάδες!):
- Τα έμαθες τα νέα, Μήτσο μου;
- Ποια απ’ όλα Βασίλω μου; Εδώ κάθε μέρα δεχόμαστε καταιγισμό πληροφοριών!
- Έφτασαν στο Λευκό Οίκο, οι δύο γαλοπούλες, για την «ημέρα των Ευχαριστιών»! Η μία από τις δύο, θα γλιτώσει τη σφαγή, την άλλη θα την «περιποιηθεί» ο Τραμπ! Ενώ από μας τους δύο, κανείς δεν γλιτώνει... Μέχρι τα Χριστούγεννα, «βουνό» τα χρέη μας! Τουλάχιστον, αν είμασταν... γαλοπούλες, ο ένας από τους δύο θα γλίτωνε!
Τώρα, πιάσε το μολύβι, να σημειώσεις, τι θα... εισπράξεις και τι θα πληρώσεις, ως το τέλος του χρόνου!
Ξεκινάω με τις εισπράξεις, που είναι και πιο... εύκολος λογαριασμός: Τίποτε!
Και τώρα ερχόμαστε στα χρωστούμενα...
Η δόση του ΕΝΦΙΑ, η δόση της Εφορίας, η δόση της μεγάλης τηλεόρασης που πήρες, πανάθεμά σε, τα τέλη κυκλοφορίας του ντάτσουν και... του τρακτέρ!
Χρωστάμε στη ΔΕΗ και έχουμε δύο ενοίκια απλήρωτα!
Πενήντα χρόνια στη βιοπάλη, Μήτσο, και δεν μπόρεσες να βάλεις το «δικό σου κεραμμίδι» στο κεφάλι!
Δεν παίρνεις και το επίδομα πετρελαίου, γιατί το σπίτι δεν έχει καλοριφέρ και η κυβέρνηση μιλάει για επίδομα πετρελαίου και όχι επίδομα θέρμανσης, ώστε να συμπεριλάβει και τα καυσόξυλα!
- Πολύ δύσκολα, Μήτσο μου. Ένα «κομπόδεμα» που είχα κι εγώ, το ξόδεψα στη νέα μόδα, που ήρθε και στην Ελλάδα, στη... μαύρη Παρασκευή (BLACK – FRIDAY).
- Μην απελπίζεσαι Βασίλω μου, θα τα βγάλουμε και τούτο το χειμώνα! (50 χρόνια, δεν πεινάσαμε...). Η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο για μας... Δεν είδες στην ΕΡΤ, ακούμε ευχάριστες ειδήσεις και δημιουργείται ένα κλίμα ευφορίας στο λαό!
- Αισιόδοξο σε ακούω Μήτσο μου. Εγώ πάντως, με αυτά που βλέπω και ακούω, θα προτιμούσα να είμαστε... γαλοπούλες στο Λευκό Οίκο! Μπορεί να ήμουν τυχερή... Θα είχα πιθανότητες να... τη γλιτώσω, καθώς εσύ είσαι και... πολύ γκαντέμης! (Παρ’ όλα αυτά, αγαπιούνται αληθινά και μαζί κάνουν όνειρα... για τα αναδρομικά!)

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.