Στου Μπαϊρακτάρη…

on .

- Το ΚΑΠΗ της περιοχής μας Θύμιο, μας έκανε ένα καλό δώρο τις γιορτινές μέρες, αλλά εσύ έλειπες στο χωριό για την Πρωτοχρονιά!
- Πού πήγατε βρε Μήτσο;
- Πήγαμε στην Αθήνα, να δούμε την Ακρόπολη! Τα έξοδα ήταν καλυμμένα από χρήματα που συγκέντρωσε το ΚΑΠΗ απ’ το χορό που διοργάνωσε! Γέμισε το τουριστικό λεωφορείο, τζάμπα εκδρομή… Είδαμε την Ακρόπολη, αυτό το παγκόσμιο μνημείο του πολιτισμού! Από τα 50 άτομα της εκδρομής, τα 49 την… έβλεπαν για πρώτη φορά, εγώ την είχα δει φαντάρος! Καλή ήταν αυτή η πρωτοβουλία, νάχει ο καθένας μας να… μολογάει κάτι στον… παράδεισο! Κατεβαίνοντας απ’ την Ακρόπολη, θα πηγαίναμε στου… Μπαϊρακτάρη για σουβλάκια! Αλλά, ο μπάρμπα Ηλίας, γνωστός… ΠΑΣΟΚος από την καλή εποχή του Αντρέα, μέχρι και σήμερα πιστός στο κόμμα, μας είπε: «Ο Μπαϊρακτάρης εκεί είναι, δεν φεύγει… Καθίστε λίγο να δούμε… και το σπίτι του Άκη, που είναι φάτσα στην Ακρόπολη»! (Το κοιτούσε με δέος, μόνο που δεν το προσκύνησε…).
Κάποιοι «δεξιοί» δυσανασχέτησαν, άσε που πεινούσαν αρκετά!
Το αυτοκίνητο χτυπούσε κόρνα για να φύγουμε, αλλά ο Ηλίας που είχε γυρίσει «πλάτη» στην Ακρόπολη χάζευε το σπίτι του Άκη, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου! (Περασμένα μεγαλεία…).
Και είναι βέβαιο πως στην επιστροφή η πλειοψηφία θα μιλούσε για το μνημείο της Ακρόπολης και ο Ηλίας… για τα μεγαλεία του Άκη! (Η… κομματική πώρωση, βλάπτει σοβαρά την υγεία!).
Την ώρα της επιστροφής, ο Μήτσος πήρε στο κινητό το Θύμιο στο χωριό του για τις ευχές των ημερών. 
-Τι κάνεις Θύμιο, του λέει…
-Απολαμβάνω τον καφέ μου στο τζάκι, εσύ τι κάνεις;
-Είμαι στο λεωφορείο… παγωμένος και εγκλωβισμένος γιατί χιόνισε αρκετά! Καλά ήταν στην εκδρομή. Είδαμε την Ακρόπολη, είδαμε… το σπίτι του Άκη και τώρα μου φαίνεται πως θα δω… το χάρο με τα μάτια μου! Φάγαμε… και στου Μπαϊρακτάρη κάτι κοψίδια μούρλια! Μόνο που πέντε – έξι επιβάτες έχουν στομαχικές διαταραχές! Ας πρόσεχαν… 
Το θέμα είναι πως ακόμη χιονίζει. Το κράτος, ως γνωστόν, έχει παραλύσει και δεν βλέπω να βρεθεί σύντομα λύση! Άντε, καλή χρονιά!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.