Οι πολιτικοί κι εμείς...

on .

• Καημένη Ψωροκώσταινα τι σου ‘μελε να πάθεις! 400 χρόνια σκλαβιά και τα κατάφερες να βγεις αλώβητη, αλλά σήμερα δεν τη γλιτώνεις από τους πολιτικούς σου.
Ο λαός λέει: «να φυλάγεσαι από έναν ταύρο όταν βρίσκεται μπροστά σου, από έναν συνάδελφό σου όταν βρίσκεται δίπλα σου κι’ από έναν πολιτικό, όπου κι’ αν βρίσκεται.
Η Ελλαδίτσα μας όπως την κατάντησαν σήμερα οι πολιτικοί μας, δεξιοί κεντρώοι, σοσιαλιστές, αριστερόστροφοι, φασίστες και όλα τα μανιτάρια και τα «μπουμπούκια» της πολιτικής μας ζωής, δεν γνωρίζει πού βρίσκεται: 1) Προστίθεται στη Μέση Ανατολή, στην Ασία, 2) Αφαιρείται από την Ευρώπη, διότι «φιλοξενεί» όλες τις φυλές του Αβραάμ, για να καταντήσει Ελλαδιστάν, 3) Διαιρείται σε 10 εκατομμύρια, αλλά 4) δεν πολλαπλασιάζεται και συρικνώνεται.
Κάτι πρέπει να γίνει. Τί άραγε να φταίει; Οι πολιτικοί προεκλογικά μας τάζουν: «Θα σας κάνουμε γεφύρια, «μα δεν έχουμε ποτάμια και «ποτάμια θα σας κάνουμε» δεν έχουμε παιδιά και «παιδιά θα σας κάνουμε».
Ο νεοέλληνας σήμερα δεν γνωρίζει τίποτα από το παλαιό «μεγάλο καμάκι», που έχει εκλείψει από την πιάτσα και ποιός θα διαιωνίσει το σπάνιο αυτό είδος;
Μα ποιός άλλος; Υπάρχει μια παραλλαγή στην ελληνική φυλή που λέγεται «ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ». Ξουράφι το μυαλό τους, πολυμήχανοι. Φρόντισαν λοιπόν και μας φέρανε τους «κελεμπάτους», οι οποίοι είναι ξεκούραστοι – κάνουν ηλιοθεραπεία – δεν εργάζονται και ούτε πολεμάνε για τις πατρίδες τους, γιατί έχουν υιοθετήσει το: «κάντε έρωτα και όχι πόλεμο». Πιστεύουν στο Οθωμανικό δίκαιο και ήρθαν να το εφαρμόσουν και στη χώρα μας. Μου θυμίζουν λίγο – πολύ την Πάπισσα Ιωάννα του Ε. Ροΐδη.
Φαντάζομαι ότι θα σηκώνουν την κελεμπία και θα την κρατούν με τα δόντια κι’ όποιον-α πάρει ο... Οθωμανός.
Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, δεν έχουν αντίρρηση οι Πολιτικοί μας και οι Μ.Κ.Ο. για να βγει η χώρα από την κρίση, ας προσκυνήσουμε τον Αλλάχ και το Οθωμανικό δίκαιο. Δεν είμαι καθόλου ρατσιστής, αλλά και εμείς πήγαμε μετανάστες, όμως δουλέψαμε σκληρά «στις φάμπρικες της Γερμανίας, του Βελγίου τις στοές» και αλλαχού, προκειμένου να βγάλουμε τον επιούσιον και να ζήσουμε τις οικογένειες πίσω, μία ακριβά κερδισμένη ζωή.
Βλέπετε, οι πολιτικοί μας «βολευτές» για τη μητρική τους γλώσσα έχουν την σιωπή σε τέτοια ζητήματα και δεν αντιδρούν, μόνο για τις αυξήσεις των μισθών τους είναι λαλίστατοι και ώ του θαύματος, φιλικώτατοι μεταξύ τους. Ο τσακωμός για το πάπλωμα.
Τελικά, μου φαίνεται ότι οι Έλληνες πολιτικοί μοιάζουν συχνά με τα βιβλία στη βιβλιοθήκη. Όσο πιο ψηλά βρίσκονται, τόσο πιο άχρηστα είναι. Έτσι και αυτοί. Γενικά η Ελληνική πολιτική ζωή είναι ένα βίντεο κλίπ, όταν δεις ένα, είναι σαν να τα είδες όλα.
Ας σοβαρευτούμε και λίγο, όχι ότι όλα τα ανωτέρω δεν είναι σοβαρά. Η αλήθεια είναι και μάλιστα πικρή.
Αυτή η πατρίδα έβγαζε άλλοτε νέους, που είχαν ένα όνειρο: «ελευθερία, πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια». Μήπως μας δίδασκαν ιστορία άλλου κράτους; Γιατί σήμερα δεν βγάζει τέτοιους νέους, να ξεσηκωθούν, όχι γι’ αυτούς του Πολυτεχνείου, που όλοι βολεύτηκαν (Δαμανάκη κ.λ.π.) και τους γιορτάζουμε κι όλας –τρομάρα μας- και να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Να πάψουν να τους εκμεταλλεύονται και να τους σέρνουν στα πολιτικά γραφεία για μισθούς πείνας.
Αγαπητοί μου, βλέπουμε κλέφτες να γυρνούν ελεύθερα, να τρώνε, να πίνουν και λογαριασμό να μη δίνουν, γιατί έχουν την άνωθεν καλή μαρτυρία. Βλέπουμε καθημερινά τόση αγραμματοσύνη, αλλά είναι τόσα τα λαμόγια που δεν ξέρεις ποιός είναι αγράμματος και ποιός γραμματισμένος. Αν βαδίζουμε έτσι, αλίμονο στις επόμενες γενιές, δεν θα γνωρίζουν ποιάς εθνικότητας θα είναι.
Η ανθρωπιά κατέρρευσε προ πολλού, οι μη έντιμοι κερδίζουν αμέσως αυτό που θέλουν με όποια κυβέρνηση. Στους τίμιους συνιστούν υπομονή, τους παραπλανούν με υποσχέσεις μιάς άνοιξης που ποτέ δεν φτάνει.
Πολλοί γραμματισμένοι, νεοέλληνες σήμερα το λένε «τρολάρισμα». Δεν ξέρω αν ήταν τρολάρισμα ή όχι, εγώ θυμάμαι, αναφερόμενος σε κάποιον γραφικό τύπο του Μετσόβου τον ΤΑΤΑΝΗ, (ολίγον αλαφροϊσκιωτος) που φαίνεται δεν είχε εμπιστοσύνη στους πολιτικούς και με το παραμικρό, έλεγε: «Όχι Καραμανλής, όχι Αβέρωφ, αλλά ούτε κι’ ο Πρέφτος (παππάς) από τον Άγιο Δημήτριο δεν μας σώνει». Μήπως είχε δίκιο; Ο θεός της Ελλάδας να βάλλει το χέρι του.
(ΜΕΤΣΟΒΟ)