Ψυχραιμία παιδιά…

on .

- Πού εξαφανίστηκες για ένα δεκαήμερο, μπάρμπα Μήτσο; Μήπως, λόγω του… κορονοϊού, μπήκες σε καραντίνα;
- Όχι, όχι, απλά… γυάλιζα την καραμπίνα, για… ενδεχόμενη ληστεία!
Φεύγουν πλέον οι ληστές απ’ την Αθήνα και κατευθύνονται προς την επαρχία! Είδαν πως… στέρεψε η πρωτεύουσα! Είναι ικανοποιητική αυτή η τελευταία «λεία»… με 40.000 ευρώ είσπραξη; Δεν τους συμφέρει πλέον η «δουλειά» στο κέντρο και έτσι έρχεται η σειρά μας…
- Κι εγώ νόμισα πως η απουσία σου απ’ το καφενείο οφείλονταν στο φόβο του κορονοϊού!
- Βρε μια προφύλαξη δεν βλάπτει, αλλά είναι κάτι που δεν ξέρεις αν προκύψει και πότε!
Και εμείς, απροστάτευτοι, ασχολούμαστε σε πρώτη φάση με… τη γραμματική! Αν δηλαδή ο κορονοϊός γράφεται με ο ή με ω! (Ό,τι πει ο Μπαμπινιώτης!). Το θέμα είναι αν εξαπλωθεί ο ιός, είτε τον… γράψουμε με ο ή με ω, θα… μας ξεγράψει!
- Αλλά εγώ, Θύμιο μου, παίρνω και κάποια ατομικά μέτρα για τους ληστές. Γιατί, πέρα από τις ιώσεις, σε έξαρση βρίσκονται και οι ληστείες!
Έλληνες και ξένοι, κυρίως οι δεύτεροι, έχουν αφηνιάσει! Εισβάλλουν σε σπίτια, πρατήρια καυσίμων, κοσμηματοπωλεία, σε φούρνους και κρεοπωλεία!
Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα στη λαϊκή αγορά, όπου… φταρνίστηκε ένας Κινέζος και οι πωλητές – παραγωγοί απομακρύνθηκαν άρον – άρον και οι μετανάστες που είχαν κατακλύσει τη λαϊκή (και… ολίγοι Έλληνες), βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν τζάμπα τα φρούτα της εβδομάδας, για να μην πω του μήνα!
Ψυχραιμία παιδιά!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.