Να χαθούν οι Έλληνες για να... φάνε κι άλλα οι τράπεζες;

on .

 ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ πολύ που είμαστε υποχρεωμένοι από τα γεγονότα να επικρίνουμε σκληρά τη Ν.Δ. και την κυβέρνηση.

Πριν από επτά μήνες περίπου απαλλαγήκαμε από τον θίασο του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, τον οποίο σφυροκοπούσαμε αγρίως και νομίσαμε ότι δε θα ξαναζήσουμε τα ίδια και χειρότερα! Όχι πως δε γίνονται κάποια βήματα προόδου και αλλαγών, αλλά σβήνονται τα ίχνη τους από δηλώσεις και αποφάσεις τραγικές, που σχεδόν πανικοβάλλουν τους πολίτες.
ΣΤΙΣ ημέρες που πέρασαν ακούσαμε τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη να λέει ότι ...«η προστασία της πρώτης

κατοικίας είναι επιζήμια για την οικονομία" και στη συνέχεια ..."για να μη χαλάσουμε τις καρδιές μας σας λέω ότι από την 1η Μαΐου καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας και αρχίζουν οι πλειστηριασμοί"! Κι όλα αυτά με το ...χαμόγελο στα χείλη, ως να προέβαινε σε κάποια εξαγγελία που θα άλλαζε προς το καλύτερο τη ζωή των πολιτών, ενώ την καταστρέφει!
ΤΗ σκυτάλη πήρε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας, που δήλωσε ότι ..."χωρίς τους πλειστηριασμούς υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης των τραπεζών" και αμέσως μετά ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, που δε δίστασε κυνικά να πει ..."οι τράπεζες πλήρωσαν το μάρμαρο από την κρίση" και άρα ...καιρός είναι να "ανασάνουν" με πλειστηριασμούς και της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων, χωρίς ίχνος ντροπής και συναίσθηση των επιπτώσεων των εξοργιστικών λόγων του!
ΔΗΛΑΔΗ, αν δεν πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια των πολιτών θα καταρρεύσουν και η προστασία της πρώτης κατοικίας ζημιώνει την οικονομία; Τι μας λένε, ότι το αδηφάγο τραπεζικό σύστημα, που ρήμαξε την οικονομία μαζί με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, είναι οι αναμάρτητοι και οι καλοί, με τους πολίτες να είναι οι κακοί που πρέπει να τιμωρηθούν; Και για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που έδωσαν δάνεια στα κόμματα, κυρίως στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ, τα οποία ουδέποτε πλήρωσαν και ούτε προτίθενται να το πράξουν, πάλι εμείς οι ...υπήκοοι ευθυνόμαστε;
ΕΣΠΕΥΣΑΝ, όμως, να απαλλάξουν εαυτούς και αλλήλους από κάθε ευθύνη και ρίχνουν το βάρος στους μη έχοντες τον τρόπο να αντιδράσουν και οι οποίοι θα δουν τους κόπους μιας ζωής να βγάζουν στο σφυρί! Επειδή η φοβερή οικονομική κρίση αυτούς  ισοπέδωσε και όχι τις τράπεζες, που ανακεφαλαιοποιήθηκαν μέχρι τώρα με 250 δις ευρώ και θέλουν κι άλλα! Ζητούν να ρουφήξουν ό,τι απέμεινε, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις, παίρνοντας σπίτια και χωράφια! 
ΑΣΦΑΛΩΣ και υπάρχουν εκείνοι που, ενώ μπορούν, δεν είναι πρόθυμοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αλλά είναι πολλοί περισσότεροι, η συντριπτική πλειοψηφία, εκείνοι που έχουν περιέλθει πράγματι σε οικονομικό αδιέξοδο. Είναι αυτοί που "πλήρωσαν το μάρμαρο" της κρίσης κι όχι οι τράπεζες που είπε ανοήτως ο κ. Σταϊκούρας. Αυτοί, που έχασαν τα πάντα και πασχίζουν να ορθοποδήσουν και τους οποίους οι τράπεζες, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, από την 1η Μαΐου θα ξεσπιτώνουν, θα τους λιώνουν!
ΥΠΑΡΧΕΙ όμως και χειρότερο. Ετοιμάζει νόμο η κυβέρνηση για να ρυθμίζονται οι οφειλές στις τράπεζες, με αίτημα του δανειολήπτη. Καλό ακούγεται, αλλά η συνέχεια είναι δραματική. Από εκείνη τη στιγμή, θα συγκεντρώνονται όλες οι οφειλές (τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΗ κλπ.) κι αν ο οφειλέτης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη μηνιαία δόση που θα οριστεί ερήμην του, θα οδηγείται υποχρεωτικώς σε πτώχευση!!! Θα τον καταστρέφουν δηλαδή, θα του παίρνουν τα περιουσιακά στοιχεία  κι αν αυτά δεν φτάνουν για να εξοφληθούν τα χρέη του, θα οφείλει κιόλας!!!

***
ΑΥΤΟ δεν είναι πολιτική, αλλά κοινωνική ισοπέδωση. Αναλγησία και προστασία των συμφερόντων των τραπεζών, που έχουν ξαναλέμε μέγιστη ευθύνη, μαζί με τα κόμματα, για τα οικονομικά δεινά της χώρας. Συμπαράταξη με τους διεθνείς τοκογλύφους, των οποίων εκπρόσωποι που πριν από λίγες ημέρες ήρθαν στην Αθήνα για ...επιθεώρηση, απαίτησαν από την κυβέρνηση απελευθέρωση των πλειστηριασμών! Και εκείνη συμφώνησε και υπερθεμάτισε! Για να πούμε με τη σειρά μας ότι οι πλειστηριασμοί, οι λαθρομετανάστες και η προς την Τουρκία ενδοτικότητα, θα οδηγήσουν την κυβέρνηση σε κατάρρευση...