Καλή επένδυση…

on .

Μη τάξεις σε μικρό παιδί ή σε γέρο… Δεν πρόκειται να ξεχάσουν τι τους υποσχέθηκες! Και οι δύο έχουν την υπομονή να περιμένουν, αλλά κάποτε «ξεσπάνε»!
Χρόνια τώρα οι οικονομολόγοι – γυρολόγοι της τηλεόρασης, μετά από… κυβερνητικές διαρροές, δημιουργούσαν φρούδες ελπίδες σε μισθωτούς και συνταξιούχους για επιστροφή χρημάτων, αναδρομικών και δώρων! Ο κάθε τηλεθεατής, που δεν ήταν… υποψιασμένος, έκανε τα όνειρά του!
Όμως, δειλά – δειλά, ερχόταν… οι εισηγήσεις πως θα είναι παράνομη η κάθε επιστροφή… των κλεμμένων!
Βέβαια, τα ποσά αυτά, αν δινόταν, η χώρα θα έπρεπε να μπει ακόμη σε 5-6 μνημόνια! (Αυτή η… επαίσχυντη λέξη «μνημόνιο» έγινε βίωμα των Ελλήνων… Τόσες λέξεις έχει η πλούσια ελληνική γλώσσα και δεν βρίσκουν μία άλλη, να διατυπώσουν μία συνεργασία δύο πλευρών; Τώρα, το μνημόνιο μπήκε για τα καλά και στα γήπεδα!).
Και έτσι λοιπόν αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός αυξήσεις και… επιστροφές!
Το δε «καφενείο» έπεσε σε μεγάλη κατήφεια! Γκρεμίστηκαν όλα τα όνειρα και οι… σχεδιασμοί του μέλλοντος!
Ο μπάρμπα – Μήτσος, περίμενε πώς και πώς, δώρα και αναδρομικά, για να πάει για «απόσυρση» το Ντάτσουν, που φέτος κλείνει αισίως… τα 49 του χρόνια!
Ο μπάρμπα – Θύμιος, προγραμμάτιζε να αλλάξει τη στέγη του σπιτιού που στάζει, αλλά έχει και τη γριά που… τον προστάζει να βάλει internet! (Γριά σύνελθε…).
Ο δε μπάρμπα – Νίκος, που είναι χήρος και γηραιότερος όλων, σκέφτεται το ποτό και τον ποδόγυρο! Εκεί θέλει να… επενδύσει τα αναδρομικά!
- Μια ζωή την έχουμε, τους είπε!..
* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγώγης.