Δύο ανοιχτά μέτωπα για την Ελλάδα...

on .

Κορωνοϊός και Έβρος. Δύο δύσκολα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το ένα αφορά την υγεία, το άλλο την εθνική κυριαρχία. Μέτρα πρωτοφανή λαμβάνονται για το πρώτο, όπως είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας. Καταργούνται ατομικά δικαιώματα, για να προστατευθεί το σύνολο. Αυτή είναι η επιχειρηματολογία. Ακόμα και ο στρατός χρησιμοποιείται σε κάποιες χώρες από τους κυβερνώντες, για να τιθασεύσουν τους απείθαρχους πολίτες. Διάφορες θεωρίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο που προκαλούν τρόμο. Είναι κατασκευασμένος ο ιός αυτός, ξέφυγε από κάποιο εργαστήριο για παρασκευή ιών για βιολογικό πόλεμο, είναι φυσικός ιός που προήλθε τυχαία, είναι αποτέλεσμα της κακομεταχείρισης του φυσικού μας περιβάλλοντος από τους κάθε λογής κερδοσκόπους και γενικώτερα από τους ανθρώπους, είναι μια πρόβα τζενεράλε για τον έλεγχο των πληθυσμών με τη διασπορά του φόβου και του πανικού, για να επιβληθούν πρωτάκουστα μέτρα σε βάρος των ατομικών ελευθεριών με απώτερο στόχο τη δημιουργία μια παγκόσμιας διακυβέρνησης; 
Ήδη κάποιοι άρχισαν να προπαγανδίζουν – και ουδείς γνωρίζει κατά πόσον αυτό είναι έκφραση προσωπικών απόψεων ή οργανωμένη από κάποια κέντρα μέσω κάποιων έμμισθων προσωπικοτήτων ή δημοσιογράφων πλύση εγκεφάλου – ότι η ανθρωπότητα θα σωθεί μόνον με τη σύσταση μιας τέτοιας παγκόσμιας κυβέρνησης!
Μήπως η επιδίωξη κάποιων για τη διάλυση του έθνους-κράτους είναι ένα πρώτο στάδιο για την επίτευξη αυτού του στόχου; Μήπως η πατρίδα μας αποτελεί στόχο μιας τέτοιας πολιτικής; Και αν αυτό ισχύει, πώς δεν αντιλαμβάνονται αυτόν τον κίνδυνο οι Έλληνες πολιτικοί; Πώς είναι δυνατόν, ακόμα και τώρα που φαίνεται καθαρά το σχέδιο της Τουρκίας για αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης της χώρας μας με την εισροή εκατομμυρίων μουσουλμάνων από κάθε γωνιά της γης, κάποιοι πολιτικοί, κυρίως Συριζαίοι, να υποστηρίζουν την πολιτική των ανοικτών συνόρων; Πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη ουσιαστικά να «συνεργεί» με την πολιτική που ακολουθεί, δηλαδή τον εποικισμό κάθε γωνιάς της πατρίδας μας με «δομές» μεταναστών, με τον προαιώνιο εχθρό της πατρίδας μας;
Με τα λόγια δεν λύνονται τα προβλήματα. Αν νομίζουν ότι παραπλανούν τον Έλληνα πολίτη, κοιμούνται ύπνον βαθύ. Οι Έλληνες έχουν χορτάσει από λόγια. Κριτήριό τους πια είναι τα έργα, οι πράξεις. Στο εννιάμηνο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη πόσοι μετανάστες έχουν επαναπροωθηθεί στην Τουρκία ή στις χώρες προέλευσής τους; Και γιατί εξακολουθεί να μην ενεργεί με βάση την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την παράνομη εισβολή μεταναστών στην Ισπανία; 
Η επιδημία του κορωνοϊού κάποια στιγμή θα περάσει. Θα αφήσει,  όμως, πίσω της πληθώρα προβλημάτων και ερωτημάτων, για την οικονομία, για το σύστημα υγείας, για την παιδεία και τον πολιτισμό, για τις κοινωνικές παροχές, για τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον, αλλά πρωτίστως, κατά τη γνώμη μου, για τη σχέση ατομικών δικαιωμάτων σε σχέση με το συμφέρον του συνόλου. Μήπως σταδιακά βαδίζουμε, με πρόσχημα το «συμφέρον» του συνόλου, στον περιορισμό σημαντικών ατομικών δικαιωμάτων; Αυτό είναι το ένα πρόβλημα.
Το άλλο, σοβαρότερο, είναι η παράνομη μετανάστευση. Αν η κυβέρνηση του Μητσοτάκη συνεχίσει αυτή την πολιτική, η δημογραφική αλλοίωση δεν θα είναι αναστρέψιμη. Δεν είναι δυνατόν να δεχτεί κάποιος π.χ. ο πληθυσμός της Λέσβου να είναι εικοσιπέντε χιλιάδες και οι παράνομοι μετανάστες να ξεπερνούν τις εικοσιεπτά χιλιάδες!!! Ακούει την κραυγή αγωνίας από κάθε γωνιά της Ελλάδας ο Πρωθυπουργός; Η μήπως, δοσμένος στην ιδεολογία της δήθεν «πολυπολιτισμικότητας», για την οποίαν εξέφρασε τη χαρά του, κλείνει τα μάτια και τα αυτιά;
Αν ο ίδιος δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτό το σημαντικό πρόβλημα, τότε είναι καιρός οι πολίτες να αναλάβουν να το αντιμετωπίσουν με βάση το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος. Ή, προτού γίνει αυτό,  ας ζητήσει ο πρωθυπουργός τη γνώμη του κυρίαρχου λαού με ένα δημοψήφισμα και ας ενεργήσει με βάση αυτό.
Ευχόμαστε και προσδοκούμε ότι η ιατρική επιστήμη και οι λειτουργοί της θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση του ιού με το Ιπποκρατικό πνεύμα, όπως εξάλλου το πράττουν ήδη, και σύντομα να βγούμε όλοι από αυτόν τον εφιάλτη.
Προσδοκούμε, επιπλέον, ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει, μετά την παρέλευση αυτής της δύσκολης κατάστασης, δραστικές και τολμηρές αποφάσεις για την αντιμετώπιση του ακόμα πιο σημαντικού προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης, αποφάσεις που θα συνάδουν με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, δηλαδή του κυρίαρχου λαού.
Υπεράνω όλων δεν είναι η βούληση ή οι «υποδείξεις» Ευρωπαίων ή άλλων αξιωματούχων, αλλά ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός. Αυτό ας μην το ξεχνάει κανείς.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ