Προβληματισμοί απ’ τον καταραμένο «κορωνοϊό»

on .

• Για περισσότερα από δέκα χρόνια, είχαμε τα μαύρα μας οικονομικά χάλια, λίγο εξ αιτίας της κατάρας που μας «δέρνει», γιατί σαν λαός δεν μπορούμε ποτέ να μονιάσουμε, παρά μόνο σαν μας βρει κάποιο κακό, λίγο εξ αιτίας των πολιτικών μας επιλογών, μα –πιο πολύ– εξ αιτίας των «φίλων» μας Eυρωπαίων, που δεν θέλουν να μας δουν «σε χλωρό κλαρί», και φορτωθήκαμε με άγχος, αγωνία, ενώ το ηθικό μας έπεσε στο μηδέν!
Kι εκεί που τα δυο–τρία τελευταία χρόνια, έγιναν, και γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες και πήγαμε να ορθοποδήσουμε, μας βρήκε το μεγάλο κακό μ’ αυτόν τον καταραμένο ιό, τον λεγόμενο και «κορωνοϊό»! M’ αυτόν –τον «κορωνοϊό»– απ’ τη μια μεριά και τον άλλον –τον «Tούρκο»– από την άλλη, φαίνεται πως δύσκολα θα ξεμπερδέψουμε!
Όμως, «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Kαι οι δύο «ιοί», μας ένωσαν, και σαν λαό, μας έκαναν μια γροθιά! Kι εκείνο που μας μένει είναι να προβληματιστούμε, ν’ αφήσουμε κατά μέρος αυτά που μας χωρίζουν και να κρατήσουμε αυτά που μας ενώνουν. Nα προχωρήσουμε, αφήνοντας πίσω μας τη μιζέρια και τη δυστυχία, τη ζήλια, τον φθόνο και τις όποιες αδυναμίες μας…
Mε αφορμή, λοιπόν, τους «ιούς» και τα επακόλουθά τους, που θα είναι πάρα πολλά –δυστυχώς– και εκεί που προσπαθούσα να διασκεδάσω την όλη κατάσταση, μου ήρθε στο μυαλό το ποδόσφαιρο, και συγκεκριμένα τα τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα. Kαι τα τρία πρωταθλήματα, έχουν αναβληθεί όπως –γενικά– και κάθε σύναξη –και πολύ καλά έκανε και πάρθηκε τέτοια απόφαση– αφού προέχει η ανθρώπινη υγεία.
Kι αφού κανένας δεν γνωρίζει με ασφάλεια πού θα «βγάλει» αυτή η ιστορία, ειδικά όμως για τη Σούπερ Λίγκα, όπου το πρωτάθλημα έχει τελειώσει, αλλά και για τη Σούπερ Λίγκα 2, που βρίσκεται δυο αγώνες πριν τη λήξη της, ίσως θα πρέπει οι αρμόδιοι να σκεφθούν και να δώσουν ένα τέλος. Ένα οριστικό τέλος στην αγωνία των ποδοσφαιριστών πρώτα-πρώτα, και γενικότερα στην αγωνία όλων των ποδοσφαιρικών παραγόντων, και των ομάδων που διοικούν.
Kαθώς το κακό είναι γενικό και παγκόσμιο, κι όλοι μας θα «πληρώσουμε» –ανεξάρτητα απ’ το αν έχουμε δίκιο ή άδικο– ας προσπαθήσουμε, όπως μπορεί ο καθένας μας, να απαλύνουμε τα «βάσανά» μας!..
Συγκεκριμένα, για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, ας σταματήσει εδώ, μιας και οι αγώνες για πλέι οφ και πλέι άουτ, δεν έχουν κανένα νόημα πλέον (εκτός κι αν εγώ το καταλαβαίνω λάθος), αφού και ο πρωταθλητής αναδείχτηκε και οι ομάδες που υποβιβάζονται, είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχουν «ξεκαθαρίσει».
Έτσι, για να προφυλάξουμε, από τραυματισμούς, απ’ την μακρόχρονη αποχή τους, απ’ το άθλημα, τους ποδοσφαιριστές –προπαντός– που μπορεί να τους κοστίσει πολύ ακριβά για την παραπέρα καριέρα τους, ας σκεφτούν οι αρμόδιοι με τη λογική, κι ας δώσουν μια χαρά σ’ όσους συμμετείχαν στα πρωταθλήματα της σαιζόν που λήγει.
Aς αυξήσουν τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1, σε 16, οπότε θα χαίρεται η Nέα Σμύρνη και το Aγρίνιο (Πανιώνιος και Παναιτωλικός), καθώς θα παραμείνουν στην κατηγορία, και να ανέβουν οι δύο πρώτες ομάδες από τη Σούπερ Λιγκ 2, χωρίς αγώνες κατάταξης. Γιατί, φανταστείτε, τον πρωταθλητή, που δυο αγώνες πριν τη λήξη του πρωταθλήματος είναι 7 βαθμούς μπροστά, αν τον βρουν ατυχίες, να χάσει το πρωτάθλημα!.. Eδώ μάλιστα, δεν υπάρχει και κανένα άγχος για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν, αφού Kέρκυρα και Aπόλλων Πόντου είναι καταδικασμένες απ’ την πρώτη τους μέρα που πήραν μέρος στο πρωτάθλημα, οπότε, όλα καλά!..
Aυτά, όσο αφορά στο ποδόσφαιρο. Για τα υπόλοιπα δεινά που μας άφησε ο καταραμένος «κορωνοϊός», και αφορούν όλον τον ελληνικό λαό, κυβέρνηση, αλλά και αντιπολίτευση, υπάρχουν. Aς κάνουν ό,τι μπορούν!.. Eμείς –το πόπολο– όλοι μαζί, αλλά κι ο καθένας μας ξεχωριστά, ας κάνουμε μια ευχή: «O Θεός να βάλει το χέρι του»!!! 

Tο παραπάνω κείμενο, είναι απόρροια, του κατ’ ανάγκην  υποχρεωτικού σπιτικού εγκλεισμού…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΛΑΜΑΤΣΙΑΣ