«Τροφοδότες» της προπαγάνδας ΣΥΡΙΖΑ!

on .

Και να ήθελε ένας πολίτης, που δεν έχει σχέση με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, να εκλάβει το ψήφισμα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την Παιδεία, ως ένα κείμενο… ειλικρινών προθέσεων, τα γεγονότα τον ωθούν προς την αντίθετη κατεύθυνση: Αυτή της μικροπολιτικής που υποκρύπτεται πίσω από σημεία του και η οποία εξάλλου επιβεβαιώνεται από τη συμμετοχή του Πρύτανη Τριαντάφυλλου Αλμπάνη και του Αντιπρύτανη Σπύρου Γεωργάτου, δύο ημέρες αργότερα σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή του πρώην Υπουργού Ν. Φίλη και άλλων κομματικών στελεχών. Σύσκεψη στην οποία η συζήτηση - όπως αναφέρει η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη- «επικεντρώθηκε στην εμπειρία και τα προβλήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και στις σκληρά ταξικές ρυθμίσεις που φέρνει το νομοσχέδιο Κεραμέως, το οποίο κατατέθηκε προς διαβούλευση εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά».

Θα περίμενε κανείς πως οι κ. κ. Αλμπάνης και Γεωργάτος, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Πρύτανη και Αντιπρύτανη αντιστοίχως θα είχαν αφήσει εκτός Πρυτανείας τις κομματικές τους προτιμήσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ (ο πρώτος ήταν υποψήφιος βουλευτής, ο δεύτερος τον υπηρέτησε από άλλα αξιώματα) και να μην γινόταν «τροφοδότες» της προπαγάνδας του. Γιατί τελικά αυτό εξυπηρέτησε το ψήφισμα της Συγκλήτου της 30ης Απριλίου, η οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν περιορίζεται μόνο σε ζητήματα που αφορούν την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τον τρόπο εκλογής Πρύτανη - Αντιπρυτάνεων, αλλά «εισέρχεται» και σε ζητήματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης…
Δημιουργείται όμως και ένα άλλο ερώτημα, που έχει άμεση σχέση και με το «καπέλωμα» που επιχειρείται εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας των Ιωαννίνων:
Η απόφαση της Συγκλήτου ήταν ομόφωνη; Αν όχι δεν όφειλε η Πρυτανεία να το αναφέρει ή και ακόμη να περιλάβει και τις θέσεις της μειοψηφίας;
Αν όντως ήταν ομόφωνη, μήπως τώρα -και μετά την «ένταξη» Αλμπάνη - Γεωργάτου στα επικοινωνιακά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ- όσοι δεν τους εκφράζει μια τέτοια πολιτική, όσοι θεωρούν ότι δεν τους έδωσαν τέτοιου είδους «κομματική επιταγή», να βγουν δημόσια και να τοποθετηθούν;
Η σιωπή για τους Πανεπιστημιακούς, σε τέτοια μείζονα ζητήματα, κάθε άλλο παρά «χρυσό» είναι!..