Ο ελληνικός λαός θα τιμήσει τον Ιωάννη Καποδίστρια!

on .

Κάτι δεν πάει καλά σε αυτήν τη χώρα! Αλλιώς δεν εξηγούνται πολλά που γίνονται τελευταία, όχι μόνον με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και του Τσίπρα. Επιβεβαίωση ότι το πολιτικό σύστημα απέτυχε παταγωδώς.
Σε φωτογραφία που δημοσιεύθηκε για τη συνάντηση του Μητσοτάκη με την ΠτΔ Σακελλαροπούλου σε σύγκριση με συνάντηση με τον τέως ΠτΔ Παυλόπουλο (Εστία, 7η Μαϊου 2020), ο θυρεός της Ελληνικής Δημοκρατίας με το έμβλημα του σταυρού είναι απών! Επειδή, όπως λέει και η παροιμία, μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, φαίνεται ότι αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι επιτρεπτό να μην υπάρχει η Ελληνική σημαία στο γραφείο της ΠτΔ; Και τι μήνυμα θέλει άραγε να μας στείλη η ΠτΔ; Μήπως ότι ο σταυρός δεν έχει πια θέση στην Ελληνική Δημοκρατία; Μήπως σταδιακά, πράγμα που κάποιοι προοδευτικοί δεν το αποκρύπτουν, στόχος είναι η πλήρης ανατροπή των συμβόλων του έθνους;

Άλλη δυσάρεστη έκπληξη: η επιτροπή που ορίστηκε από τον Μητσοτάκη με επικεφαλής την Γιάννα Αγγελοπούλου (!) σε μια άκρως προκλητική, ανιστόρητη και εμποτισμένη με τα ψευτοϊδεολογήματα του αναθεωρητικού «ιστορικού» της παρέας, δήλωση χαρακτήρισε τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος, τον εθνομάρτυρα, τον θερμό πατριώτη και τον πιο ανιδιοτελή κυβερνήτη του του κράτους αυτού από της ιδρύσεώς του, «δικτάτορα» και την πεφωτισμένη διακυβέρνησή του σαν «εκσυγχρονιστική δικτατορία».
Αυτοί που η αξία τους δεν είναι μεγαλύτερη από το μικρό νυχάκι του Καποδίστρια με απύθμενο θράσος τολμούν να μολύνουν προκαταβολικά αυτό, για το οποίο ορίστηκαν, δηλαδή τον εορτασμό της 200ής επετείου από την έκρηξη της Ελληνικής Επαναστάσεως που οδήγησε στην απελευθέρωση μέρους του σκλαβωμένου Ελληνισμού και στην ίδρυση του Ελληνικού κράτους, και την δέουσα απονομή τιμής στους ήρωες που με την απαράμιλλη φιλοπατρία τους και με την αυτοθυσία τους ανατιναξαν τα δουλικά δεσμά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Αφήνεται, όμως, και άλλη αιχμή εναντίον του Καποδίστρια, όταν γράφει πάλι η Επιτροπή ότι «Ο Καποδίστριας φτάνει τον Ιανουάριο του 1828 στην Αίγινα, ενώ έχει αποδεχτεί ήδη από τον Αύγουστο του 1827 τη θέση του Κυβερνήτη». Τόση αμέλεια, λοιπόν, εκ μέρους του Κυβερνήτη! Κάθε λέξη που γράφεται ή λέγεται, στάζει δηλητήριο! Και η παράλληλη τοποθέτησή και εξίσωσή του με τους Βαυαρούς, τον ίδιο σκοπό αποπνέει.
Αυτό που κάνει ο αναθεωρητής της ιστορικής πραγματικότητας και συνολικά η Επιτροπή είναι η δολοφονία του μεγάλου αυτού ανδρός για δεύτερη φορά! Ο άνθρωπος που δολοφονήθηκε στην πραγματικότητα από τους ΑγγλοΓάλλους, δολοφονείται για άλλη μια φορά. Αυτός είναι ο σκοπός της Επιτροπής; Η προπαγάνδα των ιδεοληψιών κάποιου μέλους της ή η απόδοση τιμής σε αυτούς που απελευθέρωσαν αυτήν την πατρίδα με το αίμα τους και αυτόν που έστησε στα πόδια του το πρωτοϊδρυθεν ελληνικό κράτος;
Είναι φανερό ότι η Επιτροπή υιοθετεί τις αναθεωρητικές απόψεις του ανιστόρητου Αριστείδη Χατζή. Τι μας περιμένει από εδώ και στο εξής, ένας Θεός το γνωρίζει! Ίσως και το σήμα κατατεθέν της Επιτροπής, το οποίο είναι εντελώς απαράδεκτο, ίσως αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί, όντας ενδεικτικό των προθέσεών της! Ούτε η σημαία της Επαναστάσεως ούτε έστω η ελληνική σημαία με τον σταυρό!
Βλέπουμε, δηλαδή, και στις δυο περιπτώσεις, της ΠτΔ και της Επιτροπής «Ελλάδα 21», σύμπλευση, συμπόρευση! Τυχαίο; Εθνομηδενισμός και πολυπολιτισμικότητα! Η ΠτΔ το δηλώνει και έμμεσα και άμεσα. Έμμεσα με την αφαίρεση του θυρεού με την ελληνική σημαία και τον σταυρό. Άμεσα, με τις δηλώσεις της για ένα «μέλλον, που, με έμπνευση το ευρωπαϊκό όραμα, συνδέεται με έναν νέο πατριωτισμό, ο οποίος δεν αντιστρατεύεται τον κοσμοπολιτισμό, αλλά αποτελεί προϋπόθεσή του»!
Δηλαδή, για την ΠτΔ ο «κοσμοπολιτισμός», με τον οποίον όρο πολύ πιθανόν να εννοεί την «πολυπολιτισμικότητα», είναι προϋπόθεση για τον «νέο πατριωτισμό». Για να μην παίζουμε με τις λέξεις και να παραπλανούμε τους ακροατές, θα πρέπει να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Συνήθως οι αλήθειες κρύβονται πίσω από δισήμαντους και παραπλανητικούς όρους, όπως αυτοί που χρησιμοποιεί σε αυτήν την περίπτωση η ΠτΔ. Να πει στον Ελληνικό λαό στα ίσια, εννοεί μια πολυεθνική κοινωνία; Και ποια είναι αυτή; Η Ελληνική κοινωνία που ουσιαστικά θα είναι διπολική, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δηλαδή από τη μια οι Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι και από την άλλη οι μουσουλμάνοι; Αν αυτό εννοεί, κρίμα που βρίσκεται στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα!
Και να μας ξεκαθαρίσει, επίσης, τι εννοεί με τον όρο «νέος πατριωτισμός». Την αποδοχή των τετελεσμένων που δημιουργούν οι πολιτικοί ηγέτες, πρώην και νυν, με την εισροή των εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων μεταναστών, τους οποίους στέλλει στη χώρα μας οργανωμένα η Τουρκία βάσει σχεδίου, χωρίς να ερωτηθεί ο Ελληνικός λαός, και τους οποίας εγκαθιστά από τη μια άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη;
Πατριωτισμός ένας είναι. Η αγάπη της πατρίδος και η ενσυνείδητη διάθεση αυτοθυσίας για την υπεράσπιση της ελευθερίας πρωτίστως, εθνικής και πολιτικής. Για την ελευθερία έχυσαν το αίμα τους χιλιάδες ήρωες κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επαναστάσεως και αυτούς θα πρέπει κατά την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έκρηξή της να τιμήσουμε όλοι ενωμένοι. Και όχι να παραχαράξουμε την ιστορική πραγματικότητα εξυπηρετώντας αλλότριους, ανοίκειους και ύποπτους σκοπούς.
Αν ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει κάποια ευαισθησία σε αυτά τα θέματα, θα πρέπει άμεσα να διαλύσει αυτήν την Επιτροπή και να ορίσει άλλους που θα υπηρετήσουν το πνεύμα που αναφέραμε πιο πάνω. Αλλιώς, θα είναι συνυπεύθυνος για τον διχασμό που θα προκληθεί.
Η επέτειος των διακοσίων χρόνων δεν είναι σεμινάριο, για να αναπτύξει ο καθένας τις προσωπικές του απόψεις. Είναι επέτειος εθνική που θα πρέπει να παραδειγματίσει τους Έλληνες με τις θυσίες των προγόνων μας και θα τονώσει την αισιοδοξία μας για ένα ευοίωνο μέλλον, ιδιαίτερα σήμερα στις δύσκολες για τον λαό μας συνθήκες, οικονομικές και προπαντός εθνικές. Ο Τουρκικός αναθεωρητισμός και επεκτατισμός, ο οποίος χρησιμοποιεί και το μεταναστευτικό για την εξυπηρέτηση των στόχων του, είναι και θα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την επιβίωση του έθνους μας. Με κάθε τρόπο θα πρέπει να αποτρέψουμε την συρρίκνωση του εθνικού χώρου και την ισλαμοποίηση της πατρίδας μας.
Και κάτι ακόμα, εξίσου σημαντικό: ο Ιωάννης Καποδίστριας θα πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση από τους νυν και τους μελλοντικούς πολιτικούς, προέδρους της Δημοκρατίας, πρωθυπουργούς και υπουργούς, για την ιδιοτέλειά του, για την άρνηση να παίρνει μισθό για τις υπηρεσίες του, για την ταπεινοφροσύνη του, παρόλο που ήταν τόσο μεγάλος και σημαντικός με παγκόσμιο κύρος, για τη γνήσια φιλοπατρία του, για τις οργανωτικές ικανότητές του και ακόμα για το ανάστημά του μπροστά στους ξένους ηγέτες. Ένας αξιοθαύμαστος Έλληνας που τον τιμούν περισσότερο από τους Έλληνες οι ξένοι, όπως π.χ. η Ελβετία, της οποίας το σύνταγμα οφείλεται στον Καποδίστρια.
Ότι και να πει και να πράξει η Επιτροπή, ο Ελληνικός λαός είναι σίγουρο ότι θα τιμήσει τον μεγάλο αυτόν Έλληνα, τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, όπως πραγματικά του αξίζει. Και θα εκφράσει την περιφρόνησή και την καταδίκη του και στην Επιτροπή και, σε περίπτωση που δεν την διαλύσει, στον Μητσοτάκη που τη διόρισε.