ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: Έτσι μπορεί να γίνει η ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία...

on .

Στην έγκριτη εφημερίδα σας «Πρωινός Λόγος» πολλά δημοσιεύματα κατά καιρούς αναφέρονται στο θέμα της μετεγκατάστασης των ασυνόδευτων – ανηλίκων προσφυγόπουλων στην Ευρώπη, καθώς και στις σχετικές ενέργειες της Κυβέρνησης προς τον τομέα Παιδικής Προστασίας της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες.
Κατά καιρούς, επίσης, πολλοί συνεργάτες σας ή και αναγνώστες σας συνδυάζουν την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας με την ενσωμάτωση – συγχώνευση μουσουλμάνων μεταναστών στον κοινωνικό ιστό της χώρας, χωρίς όμως να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους ότι ούτε ακόμη και η Γαλλία δεν μπόρεσε να ενσωματώσει τους αλγερινούς μετανάστες με την ίδια γλώσσα και με μακροχρόνια συμβίωση μαζί τους.

Έτσι, αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα ότι τα μέχρι 12 ετών, από τις 6.000 προσφυγόπουλα, αντί να τα προωθήσουμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τα κρατήσουμε στη χώρα μας, να τύχουν ελληνικής παιδείας και επαγγελματικής κατάρτισης με την ηυξημένη πιθανότητα ότι αφού θα σταδιοδρομήσουν στην Ελλάδα, θα την αγαπήσουν, σαν να ήταν η πραγματική τους πατρίδα.
Για την υλοποίηση αυτής της πρότασης θα μπορούσαμε, με την οικονομική συνδρομή και της Ε.Ε. να ιδρύσουμε ειδικά οικοτροφεία, ένα ανά Νομό, που θα τους εξασφάλιζαν τα αναγκαία και θα τους παρείχαν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης και να σπουδάσουν με απώτερο σκοπό να γίνουν άριστοι τεχνίτες ή και επιστήμονες, εφ’ όσον αποδεδειγμένα έχουν έφεση στις τέχνες και τα γράμματα.
Η ενσωμάτωσή τους στον κοινωνικό ιστό της χώρας πρέπει να θεωρείται σχεδόν βεβαία, χωρίς καμμία αμφισβήτηση, αν μάλιστα ληφθεί υπόψιν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα νυμφευθούν Ελληνίδες ή Έλληνες και, γιατί όχι, θα ασπασθούν και το ορθόδοξο χριστιανικό θρήσκευμα, σε αντίθεση με τους ενήλικες μουσουλμάνους, που η διεθνής πείρα κατέδειξε ότι, ό,τι και αν τους παρέξεις παραμένουν ακλόνητα πιστοί στο κοράνι και στις παραδόσεις τους.
Μήπως λοιπόν θα ήταν χρήσιμο τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών και, κυρίως, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να εξετάσουν το θέμα από κάθε πλευρά σε συνδυασμό πάντα με το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, η οποία εξελίσσεται, δυστυχώς, σε χώρα γερόντων;